fbpx

Flix Marketing

Flix Marketing

Hoe zorg je ervoor dat je meer verkeer krijgt naar je website?

Je herkent het misschien wel… Je bent net begonnen als ondernemer en hebt een mooie website en nu hoop je dat er veel bezoekers komen! Elke dag kijk je op Google Analytics maar er gebeurt daar vrij weinig. Je ziet af en toe een piekje als je op social gepost hebt, maar daarvoor moet je continu blijven posten en daar heb je niet altijd zin in. Je bent een beetje teleurgesteld, je had gehoopt dat de bezoekers vanzelf jouw website zouden vinden en dat je op die manier ook nieuwe klanten zou aantrekken. Helaas, er zijn maar heel weinig websites die uit zichzelf hoog scoren in Google en veel bezoekers krijgen. Hiervoor moet je aan de slag gaan en een online marketingstrategie hebben. 

Ik ben Lizzy Houben en ben nu twee jaar actief met mijn onlinebureau FLIX Marketing. Mijn doel is om ondernemers te helpen met online groeien. Welke proposities werken online? Heb je een nieuwe website nodig of conversie advies voor de bestaande? Kan ik je helpen om hoger in Google te komen met SEO of SEA? Mijn doel is om jouw sparringpartner te zijn op het gebied van online groei. Ik heb inmiddels al tientallen klanten mogen helpen, eenmalig of ongoing. Maar het allerleukste vind ik dat ik, ondanks deze kennis en mijn tien jaar corporate marketingervaring, nog steeds elke dag iets nieuws leer en dat ik dit vervolgens weer kan delen!  

Vandaag deel ik met jou dan ook graag drie tips om je online vindbaarheid te vergroten

1. Ga aan de slag met je title tag en meta description

Je wat?? Deze twee termen zeggen je misschien niet direct iets, maar het zijn twee hele belangrijke onderdelen van je website en je vindbaarheid. Het zijn de titel en de beschrijving die je terugvindt als jouw website getoond wordt in Google. Als je WordPress gebruikt dan is Yoast een handige plug-in die je hierbij kan helpen. Na installatie van deze plug-in kun je onderaan een bericht of pagina klikken op ‘Snippet bewerken’ en de SEO-titel en Meta-omschrijving aanpassen. Let op dat je hierbij je belangrijkste zoekwoord voor die pagina gebruikt en je aan het maximale aantal karakters houdt. Yoast geeft dit aan door de balk groen te kleuren. 

2. Zorg voor een snelle website door geoptimaliseerde afbeeldingen

Een snelle website wordt steeds belangrijker. Niet alleen Google hecht hier waarde aan, maar ga eens bij jezelf na wat jij voelt als je een paar seconde moet wachten wanneer je een website opent… Juist! Je bent al een beetje geïrriteerd en zult dus ook negatiever naar de content kijken! Zorg er dus voor dat jouw website snel is! Een van de belangrijkste onderdelen hiervoor, en waar je zelf direct invloed op hebt, is de ‘zwaarte’ van de afbeeldingen die je gebruikt op jouw website. Zorg dat je de afbeeldingen altijd aanpast naar het juiste formaat, zodat je niet onnodig grote afbeeldingen gebruikt. En bovendien kun je een afbeelding ook nog comprimeren zodat de data efficiënter opgeslagen wordt en het aantal KB’s kleiner. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de gratis tool op  www.tinypng.com gebruiken. 

3. Laat je domeinwaarde groeien

SEO is ooit ontstaan met PageRanking; hoe meer externe websites naar jouw website verwezen, hoe hoger je website in Google geplaatst werd. Tegenwoordig zijn er meer dan 200 factoren die een invloed hebben op je ranking, maar deze factor – linkbuilding – blijft nog steeds belangrijk. Ga dus kijken op welke manier je verwijzingen van andere websites naar jouw website kan krijgen. Bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven, startpagina’s en social sharing. Ook SEO-specialisten hebbenuitgebreide netwerken en kunnen met linkbuilding ervoor zorgen dat er meer naar jouw website verwezen wordt waardoor de Domain Authority van jouw website verbetert. 

Meer weten over SEO?

Via mijn website kun je een gratis e-book aanvragen met 10 tips om te beginnen met SEO. Ook bied ik, naast mijn consultancy werkzaamheden, SEO cursussen en SEO Groeiplannen aan zodat je zelf aan de slag kunt gaan om hoger in Google te komen en meer verkeer naar je website te krijgen. 

https://www.flixmarketing.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader