Floor Verrast

Contactpersoon: Marloes Floor
Onderneming: Floor Verrast
Website: www.floorverrast.nl

Wie ben je?

Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Arnhem. Ik ben altijd al de regelaar geweest van de vriendengroep. Ik zocht unieke cadeaus uit voor verjaardagen, organiseerde kleine en grotere feesten, regelde wandeltochten voor meer dan 100 personen en als iemand iets geregeld moest hebben wisten ze mij te vinden. Met het plannen van verrassingsuitjes op maat is dat uiteindelijk mijn werk geworden!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb faciliair management gestuurd en ben daarna terecht gekomen bij een grote verzekeraar in verschillende functies. De laatste twee jaar heb ik gewerkt als projectleider facilitair. Hier mocht ik grote verhuizingen organiseren, een meldkamer verplaatsen, onze panden gedeeltelijk herinrichten en een paar inkooptrajecten ondersteunen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik werkte op zich met veel plezier in loondienst maar het bleef kriebelen om iets voor mijzelf op te zetten. Toen een vriendin in de kroeg tegen mij zij dat ik wellicht iets moest gaan doen met mijn passie voor leuke dingen bedenken en regelen is mijn idee voor Floor Verrast ontstaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Wij hebben twee kleine kinderen van 1 en 3 jaar, op de dagen dat ik met hun thuis ben probeer ik niet teveel te werken. Zodra zij naar bed gaan kruip ik nog even achter mijn pc en maak ik de dingen af die echt even gedaan moeten worden. Daarnaast gaan zij twee dagen per week naar het kdv en is mijn man één dag met hun thuis, zo heb ik de mogelijkheid om drie volle dagen te werken. Voor het corona virus was ik op deze dagen vooral veel onderweg omdat ik alle locaties waar ik gasten naartoe stuur eerst zelf wil bekijken. Nu is dit niet mogelijk en is het werken een stuk lastiger zonder kinderdagverblijf. Wij verdelen de uren nu zoveel mogelijk en werken wanneer het lukt.
Mijn verrassingsuitjes gaan nu niet door maar ik heb de mogelijkheid gecreerd om tijdelijk ook verrassingen thuis te regelen en dat is een echt hit! Juist in deze periode is het heel erg leuk om thuis een verrassend leuke middag of avond samen te hebben. Boeken voor later dit jaar en cadeauvouchers aanschaffen is ook altijd mogelijk maar ik zie hier nu wel een grote afname in. Hopelijk komt dat helemaal goed zodra we weer allemaal gewoon op pad kunnen en dit vervelende virus op het retour is.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn verrassingsuitjes zijn echt op maat gemaakt, ik regel activiteiten, een lunch en optioneel een overnachting met ontbijt op basis van de informatie die gasten vooraf aan mij doorgeven. Iedere aanvraag is maatwerk en juist dat maakt het echt uniek! Een paar dagen vooraf ontvangen de gasten een pak- en kleedadvies en een stapel enveloppen. Ze weten wanneer ze de eerste envelop mogen openen, lezen dan wanneer de volgende open mag etc. Met de informatie die hierin staat komen ze op het juiste tijdstip op de juiste plek terecht.

De verrassingen voor thuis zijn ook uniek en passen heel erg goed in de periode van meer thuis blijven. Als cadeau voor iemand die nu jarig is, een bruiloft zou vieren, zich eenzaam voelt of om een andere reden wel wat plezier kan gebruiken is het ook zeer geschikt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Eigenlijk niet! Ik had verwacht mijn collega’s erg te missen en dat is ook wel zo maar doordat ik veel contact heb met andere ondernemers en een actief mastermind groepje heb valt me dit erg mee. De administratie is niet mijn grootste hobby maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Wel merk ik dat je als beginnende ondernemer in de reisbranche (mijn boekingen zijn sinds oktober 2019) definitief open, best kwetsbaar bent nu we met de corona crisis te maken hebben. Ik ben blij met de maatregelen van de overheid en heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.
In de tussentijd beleef ik enorm veel plezier in de verrassingen voor thuis die ik nu mag organiseren. Mijn marge hierop is wel erg klein maar het plezier groot en ik kan de andere ondernemers waar ik mee samen werk ook nog iets helpen door de verrassingen in samenwerking met hun aan te bieden. Denk hierbij aan workshop waarbij je de materialen en uitleg thuisgestuurd krijgt, een artiest die speciaal voor jou live via Zoom een half uur prachtige liederen zingt of een wijnproeverij met 20min live contact via Zoom of een intieme online pubquiz met je eigen vriendengroep en een quizleider.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder de administatie uitbesteden, ik ben hier wel echt mee aan het stoeien geweest en vind het een verademing dat ik dit nu grotendeels uitbesteed hebt.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn plan is om uit te groeien tot een bedrijf met 5-7 medewerkers in dienst en wekelijks tientallen mensen te mogen verrassen met een onvergetelijke dag of weekend. Ik hoop heel erg veel mensen samen te mogen laten genieten!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!