GEEN CONCESSIES MEER: ‘LEEF JE LEVEN ZOALS JIJ DAT WILT’

Wat wil ík nou?

Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven (en misschien zit jij nu op dat punt) dat je jezelf de vraag stelt: Wat wil ík nou?

Je hebt het besef dat je eigenlijk al jaren het leven leidt dat voornamelijk gebaseerd is op verwachtingen van anderen, van je ouders, je vrienden, de maatschappij. Je komt erachter dat het allemaal meer om de buitenkant ging, het mooie plaatje, in plaats van wie jij werkelijk bent en wat je écht wilt. Jij wilt het nu op jouw manier doen maar hoe dan?.

Onrust en frustratie

In mijn werk zie ik steeds vaker vrouwen die hier mee strugglen. Vrouwen die het gevoel hebben dat ze geleefd worden door hun gezin, carrière, bedrijf en anderen. Ze voelen zich onrustig omdat ze alles maar half/half doen en gefrustreerd, omdat ze elke keer concessies moeten doen.

Ik begrijp deze vrouwen heel goed, want het is ook niet niks om in deze hectische wereld waarin we leven jezelf staande te houden. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen, partner van een man die vaak van huis is voor zijn werk en run ik een  succesvol coachings- & adviesbureau. Ik weet maar al te goed hoe het is om al die ballen hoog te moeten houden en die verschillende petten te moeten dragen, soms wel 2 of 3 tegelijk. Maar ik weet ook dat ik een keuze heb in hoe ik hier mee om ga. En dat gaat me tegenwoordig best goed af…;-)

Klein meisje, grote dromen

Vroeger was dat anders. Als klein meisje kreeg ik al te horen wat ik wel en niet mocht en hoe ik me moest gedragen. Mijn leven was al helemaal voor me uitgestippeld. Terwijl ik juist alleen maar kon dromen van reizen, nieuwe culturen ontdekken en andere mensen ontmoeten.

Ik had het er in mijn jeugd best moeilijk mee, de struggles tussen mijn Afrikaanse/Arabische roots en mijn Brabantse thuis. Ik wilde mijn eigen pad kiezen, maar ook weer niet mijn familie teleurstellen. Ik wilde zelfstandig zijn maar ook gehoorzaam zijn naar mijn ouders. Maar wie zijn leven, zou ik leiden als ik niet mijn eigen hart zou volgen? Leef ik mijn leven of dat van hun?

Hoeveel ik ook van mijn familie hou, ik gunde mezelf  een eigen leven. Ik geloof sterk dat we allemaal op aarde zijn om ons eigen leven te leiden.

Op mijn 22e besloten ik om voor mezelf te kiezen. Met 1 tas in de hand sloot ik de deur van mijn ouderlijk huis achter me en ben ik mijn eigen pad gaan volgen. Ik kan je vertellen, het was het pad van de meeste weerstand, ik moest helemaal opnieuw beginnen maar het was wel mijn EIGEN pad. Ik koos er zelf voor, omdat ik in elk vezeltje in mijn lichaam voelde dat dit het juiste pad was.

En het was de moeite waard? Het heeft me gebracht waar ik nu sta. Zelfverzekerder, vrijer, energieker, krachtiger, ik durf nee te zeggen (en ja tegen mijzelf), ik maak authentieke keuzes en ik leef mijn leven zoals ik dat wil. En dat gun ik iedere vrouw!

Leef je leven zoals jij dat wilt

Mijn droom is dat elke vrouw, die het gevoel heeft geleefd te worden, of gevangen te zitten in haar leven en werk, waar dan ook ter wereld, te helpen en inspireren om vanuit vrijheid, authenticiteit en plezier (weer) te gaan doen waar ze hiervoor op aarde is. Haar eigen leven leiden om haar droomleven te leven.

Het leven geeft ons keuzes. Het is niet altijd makkelijk. Maar ik weet uit ervaring dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en succes. Jij zelf en niemand anders.

Heeft deze blog jou aan het denken gezet om te gaan onderzoeken wat JIJ nou wilt? Of hoe je daar moet komen? Wil je weten wat het leven voor jou in petto heeft? Neem dan een kijkje op mijn website. www.manifestyourdreamlife.nl. Je mag vrijblijvend contact met mij opnemen voor een gratis inspiratiesessie, ik help je graag verder.

Wat je ook doet. Doe iets, maak een keuze en ga ervoor! Het leven is te kort om andermans’ idee van geluk na te streven.

‘Live your life how you want to live it. This is the only one you get.’

Inspirerende groet,
Leila Claassens
Leader & Founder Manifest Your Dreamlife

 Foto door: Yvonne Verhulsdonk Fotografie

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!