Get Lots

Contactpersoon: Lotte Brouwer
Onderneming: Get Lots (voorheen Plan A Consultancy)
Website: www.getlots.nl

Wie ben je?

Ik ben Lotte en ik ben de eigenaar van Get Lots. Ik help ondernemers bij het ontwikkelen van hun online cursus, training of programma! Mijn vrienden en man beschrijven mij als creatief, enthousiast en als een pionier: ik probeer graag nieuwe dingen uit! Ik beschrijf mezelf als ambivert: ik ben gek op mensen om me heen, maar ik heb ook heel erg tijd alleen nodig. Dat is soms lastig met een gezin met twee kleine kinderen (van 5 en 2), maar gelukkig lukt het bijna altijd om die tijd toch te vinden. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik begon met ondernemen heb ik ruim tien jaar in het (volwassenen)onderwijs gewerkt. Eerst als docent Engels en Nederlands, later als projectleider van een excellentieprogramma. In die tien jaar heb ik écht kunnen zien wat werkt in leren, zowel online als offline.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben begonnen met ondernemen toen ik merkte dat ik in mijn dagelijkse werkzaamheden minder mijn ei kwijt kon. Het inleveren van mijn autonomie vond ik zwaar. Tegelijk zag ik dat mijn studenten wilden groeien, maar eigenlijk beperkt werden door de starheid van het curriculum. De regeltjes en traagheid van het onderwijs maakten dat ik sneller wilde kunnen handelen en schakelen. 


Toen ik vorige zomer coach was bij DORP, het innovatielab van Welcome to the Village, sprak ik verschillende mensen die vertelden dat ze workshops en trainingen gaven, maar dat ze eigenlijk niet goed wisten hoe ze die optimaal vorm konden geven. Daar zijn samenwerkingen uitgekomen die zich al snel verplaatsten naar de online wereld. Op deze manier kon ik impact maken én zorgen dat deze trainers meer impact konden maken!

In mijn onderneming voel ik dat ik mijn bijdrage kan leveren aan een mooie wereld. Ik geloof ik kennis delen en ben echt een beetje een nerd als het op leren aankomt. Ik geloof ook echt dat leren is wat je laat groeien als mens, en aan die groei draag ik graag bij! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik probeer een duidelijke planning te maken en mijn Succesplanner helpt me daar enorm bij. Daarin schrijf ik alles op en aan het eind van de maand reflecteer ik daar dan op. 

In die planner probeer ik elke week een dag of dagdeel in te plannen waarin ik áán mijn bedrijf werk in plaats van erin. Dat helpt me bij het houden van overzicht en daar heb ik in deze bizarre Corona-crisis wel heel veel aan. Het werken is nu veel meer in korte blokjes verdeeld doordat de kinderen thuis zijn. Gelukkig is mijn man ook ondernemer en kunnen we hier allebei redelijk flexibel mee omgaan. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt is mijn aanpak: ik werk volgens de principes van Design Thinking en audience driven course design. Dat betekent dat jouw deelnemer altijd het uitgangspunt is bij alle keuzes die je maakt voor jouw online cursus. 

Vaak zie je dat ondernemers starten aan een cursus vanuit wat zij zelf weten over hun onderwerp, maar je deelnemer is daar nog lang niet. Het is belangrijk dat je daarin een beginner mindset aanneemt en je deelnemer ontmoet waar ze nu staat. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In de echte begintijd van mijn onderneming dacht ik dat mijn expertise er automatisch wel voor zou zorgen dat mensen mij zouden vinden, maar dat bleek helemaal niet zo te werken. Ik heb mindset, netwerken en de know-like-trust-fases zeker in het begin heel erg onderschat. Toen ik daar echt met een strategie aan ben gaan werken, merkte ik heel snel vooruitgang! 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Helemaal niks. Ik geloof in prototypes, testen en bijstellen. Alles wat ik tot nu toe gedaan heb, heeft geleid tot de persoon en ondernemer die ik nu ben. Er zijn natuurlijk dingen die ik anders had kunnen doen, maar van de weg die ik nu afgelegd heb, heb ik zo veel geleerd. Dat wil ik nooit meer kwijt!

Wat is je toekomstvisie?

Met Get Lots wil ik zo veel mogelijk impact maken, samen met andere mensen. In de toekomst zie ik een hele grote plek voor online cursussen, en die zie ik als de ultieme manier om die impact te kunnen maken. Het is mijn doel om in de toekomst samen te werken met bedrijven in de duurzaamheid en circulariteit, daar zet ik nu de eerste stappen voor. Zo hoop ik door kennis delen de wereld nog net een beetje mooier te kunnen maken!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!