fbpx

Glidz

Glidz

Contactpersoon: Jennifer Kappen

Onderneming: Glidz

Website: www.glidz.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Ik heb veel creatieve passies waar ik me mee bezig hield en daarnaast was ik bezig met een studie Helpende welzijn & Onderwijsassistente. Hoewel ik de opleiding en stages als leuk heb ervaren, kwam ik er toch achter dat dit niet was wat ik het liefste wilde doen. Dat was toch echt creatief bezig zijn.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Ik heb voor het ondernemen gekozen nadat ik voor de eerste keer moeder werd. Ik wilde absoluut niets missen van mijn kindje en zoveel mogelijk samen dingen doen, maar ook wilde ik graag werken en dan het liefst in de creatieve branche. Zo kwam de wens om een eigen onderneming te beginnen. 

Toen in 2012 mijn echte interesse begon in het maken van sieraden besloot ik mezelf het vak aan te leren. Op verschillende manieren heb ik mezelf bijgeschoold en de creaties constant verbeterd. Gaandeweg besefte ik me steeds meer dat dit was wat ik wilde: ik wil een sieradenlijn en die verkopen via een webshop. Ik ben blijven oefenen en op zoek gegaan naar wat voor sieradenlijn ik op zou willen zetten en welk verhaal ik daarbij wil vertellen… Na een flinke zoektocht is uiteindelijk mijn webshop in 2016 gestart.” 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Ik vind het belangrijk dat mijn klanten lang van hun sieraden plezier hebben, dus de materialen kies ik uit op duurzaamheid (denk bijv. aan stainless steel) en test ik mijn sieraden eerst geruime tijd voor ik ze verkoop.

Ik vind het tevens belangrijk dat de sieraden van mijn klanten echt uniek zijn. Dat betekent dat ik nooit een grote hoeveelheid maak van één product. Maar ook maak ik gebruik van natuursteen en andere natuurlijke materialen met een eigen karakter. Dat wil zeggen dat ieder exemplaar ook weer uniek is.

Natuursteen is hoofdingrediënt voor mijn producten. Het is authentiek, het geeft sieraden een uitstraling die gaat van uitbundig tot mysterieus.. De helende werking die mensen sommige steensoorten toeschrijven is ook op zijn minst intrigerend.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat? 

“Dat je in een rollercoaster stapt waarvan je nooit zeker weet wanneer je een afdaling in gaat of op een piek komt. Soms had ik een idee in mijn hoofd waarvan ik dacht dat het absoluut een hoogtepunt kon worden in de rit, maar werd het uiteindelijk een keiharde afdaling of andersom. Dat vond ik in het begin soms lastig om mee om te gaan. Ik heb hierdoor wel heel erg geleerd om niet té enthousiast te worden van een idee en er een stuk neutraler in te staan.” 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Om eerlijk te zijn niets. Elke stap in het ondernemerschap heb ik gezien als een leerproces. Van die lessen zou ik absoluut niets gemist willen hebben.”

Waar wil je naartoe groeien?

“Nog meer groeien met mijn bedrijf en als onderneemster. Ik wil de collectie gaan uitbreiden, meer op events staan zodat ik meer direct contact heb met mijn klanten en mezelf bij blijven scholen in het maken van sieraden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader