fbpx

HART voor kleur & stijl

HART voor kleur & stijl

Contactpersoon:​Arja van der Pot
Onderneming:​​HART voor kleur & stijl
Website:​​www.hartvoorkleurenstijl.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Vóór ik begon met mijn huidige onderneming was ik leerkracht basisonderwijs, daarna verkoopmanager/trainer bij Janbibejan houten speelgoed (helaas bestaat dit bedrijf niet meer) en vervolgens eigenaar gastouderbureau bij Gastouderbureau ViaViela.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Het ondernemen trok me eigenlijk al vanaf mijn kinderjaren, winkeltje spelen was al vroeg een van mijn favorieten. Maar ook riep ik altijd dat ik juf wilde worden en toen ik na de HAVO een vervolgopleiding moest kiezen, is dat de Pedagogische Academie, de voorloper van de PABO, geworden. Echt gelukkig werd ik helaas niet voor de klas, maar het was wel waarvoor ik opgeleid was, dus ik heb het nog wel wat jaren volgehouden. Inmiddels was ik moeder geworden van drie kinderen en de vrijheid van het ondernemen combineren met mijn gezin, leek me geweldig. 

Janbibejan houten speelgoed kwam op mijn pad en hoewel ik daarbij geen ondernemer werd, voelde het wel als mijn eigen winkeltje. Zeker toen het uitgebreid werd met het aansturen van mijn eigen regionale team en het geven van trainingen, kon ik daarin veel van mijzelf kwijt. 

Na 10 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik door als ondernemer bij Gastouderbureau ViaViela voor de regio Delft aan de slag te gaan. Eindelijk had ik dan mijn eigen onderneming, met de voordelen van franchise. Een heel leerzame periode brak aan, waarvoor ik erg dankbaar ben. In de 12,5 jaar dat ik actief was als houder gastouderbureauben ik echt gegroeid als ondernemer. En het ging erg goed, ik was succesvol, maar kon het werk al snel niet meer alleen, dus werd ik ook werkgever. Over de periode bij ViaViela kan ik een dik boek schrijven, maar hier zal ik het kort houden. 

Uiteindelijk liep ik steeds meer vast in het vele ‘moeten’ en de nooit eindigende druk van verantwoordelijkheid voor mijn business, mijn personeel en mijn klanten én de vele wet- en regelgeving, ondanks dat ik heel succesvol wasAls perfectionist was ik alleen maar aan het werk, ook op vakantie, in mijn hoofd stopte het nooit. 

Was dit nu die vrijheid waarom ik ondernemer was geworden? Ik was wél succesvol, maar niet gelukkig. Het moest anders!

Om het vol te houden moest ik, naast mijn gastouderbureau, iets heel anders gaan doen. Iets waarvoor ik heel gepassioneerd was, iets wat me van mijn hoofd naar mijn HART zou doen gaan. Járen geleden had ik een kleurenanalyse laten doen en dat vond ik geweldig, het idee daar ooit iets mee te gaan doen, kreeg ik niet uit mijn hoofd. Maar ja, zo’n opleiding kost veel geld én veel tijd. Dat eerste was te regelen, maar dat tweede… 

Op een dag besloot ik dat het genoeg was en ik gewoon de sprong moest gaan wagen. Ik had op dat moment een geweldige medewerkster, echt mijn rechterhand, dus het moest nu mogelijk zijn om een stapje terug doen. Ik ging op zoek naar een opleiding die me aansprak en plande een vaste vrije dag voor deze opleiding én voor het tweede bedrijf dat ik zou gaan opstarten. Want dat dit niet alleen een hobby zou worden, wist ik al meteen. En zo werd voorjaar 2016 mijn bedrijf ‘HART voor kleur & stijl’ geboren! 

De naam was een hele logische, ik was van mijn hoofd naar mijn HART gegaan en wat was dat een goede beslissing! Na de opleiding tot kleurconsulent volgden die voor stijlconsulent, make-up, psychologie van kleur, kleding en identiteit, het Imago Spel en tenslotte werd ik Personal Power Plus Expert, waarbij alles samenviel.

Ondertussen was het verlangen om volledig mijn HART te volgen steeds groter geworden. Door het werken met Personal Power Plus leerde ik ook mijzelf steeds beter kennen, mijn grootste kwaliteiten én mijn valkuilen. En ook zag ik toen wat niet bij mij past, ik begreep eindelijk waarom ik wel succesvol was met mijn andere bedrijf, maar niet gelukkig. 

Er was dus nóg een volgende grote stap te zetten, namelijk mijn gastouderbureau verkopen. Dat was een hele moeilijke beslissing, ik zou daarmee allerlei zekerheden, ook op financieel gebied, moeten loslaten. 

Mijn man en ik hadden ook al jaren de wens om de drukke randstad te verlaten. Het feit dat een van onze dochters inmiddels met man en kind in Apeldoorn woonde wakkerde dat verlangen verder aan. Na een jaar van wikken en wegen besloten we ervoor te gaan en de grote stap te zetten van de drukke randstad naar de rustige Veluwe! We vonden een leuke kavel in Beekbergen, gingen aan de slag met het ontwerpen van onze nieuwe woning, mijn gastouderbureau én onze woning in Delft gingen in de verkoop, manlief ging op zoek naar een nieuwe baan. 

En nu zitten we hier dan, in onze tijdelijke woning in Beekbergen, terwijl ons nieuwe huis hier om de hoek gebouwd wordt. Eindelijk is het zover dat ik volledig mijn HART kan gaan volgen!

Wat ik nu ga doen, is andere vrouwelijke ondernemers, die ook snakken naar vrijheid en ruimte, met de kracht van kleur helpen eveneens hun HART te vinden, daaruit te ondernemen en dat zichtbaar te maken in hun uiterlijke presentatie.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Het meest unieke van mijn bedrijf is mijn persoonlijke benadering als ervaringsdeskundige.  Het proces waarbij ik andere vrouwelijke ondernemers wil helpen ben ik zelf ook doorgegaan, ik zit letterlijk naast mijn klant. Ik ken de pijn en het verlangen, maar ook het resultaat: de vrijheid volledig vanuit mijn HART te leven en te ondernemen!

Daarbij maak ik gebruik van heel unieke tools:– Personal Power Plus, de enige persoonlijkheidstest die gebruik maakt van de eigenschappen van40 kleuren, waarbij de bewuste en onbewuste associaties van kleur gebruikt worden om een gewenste ontwikkeling in gang te zetten. – Kleurenanalyse van het uiterlijk met behulp van het 78Color System, dat met maar liefst 78 verschillende combinaties van kleurkarakteristieken heel gedetailleerd is.– Skin Color Cosmetics minerale make-up met unieke huidskleuranalyse (helemaal nieuw!), met voor iedere huidskleur de juiste tint minerale foundation plus prachtige kleuren make-up als ‘finishing touch’ voor de zichtbaarheid van jouw persoonlijkheid en kwaliteiten.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Haha, hoeveel punten wil je hebben? Nee hoor, gekheid. Omdat ik al zoveel jaar ondernemer ben sta ik eigenlijk nergens meer van te kijken, maar ik weet wel dat ik niet alles even leuk vind om te doen. Daarvoor zoek ik dan liefst samenwerking met anderen die daar wél mee in hun element zijn!”

Als je één ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Het zou natuurlijk het mooiste geweest zijn als ik meteen op de plek was gekomen waar voor mij de balans is tussen hoofd en HART, waar ik volledig in mijn element ben. Maar zo werkt dat meestal niet, juist door aan te pakken en door te zetten ontdek je wat voor jou werkt en waar je gelukkig van wordt. Wél had ik achteraf gezien eerder zaken los moeten durven laten die me teveel energie kostten, want daardoor raak je opgebrand. Zoek altijd samenwerking met anderen die aanvullende kwaliteiten hebben en denk niet dat je alles altijd zelf en alleen moet doen. Als ik eerder met Personal Power Plus mijn grootste passie en kwaliteiten had ontdekt, was dat makkelijker geweest, maar zo is het nu eenmaal niet gegaan.  

Dus mijn advies aan andere ondernemers is: ga bij jezelf te rade of je echt vanuit je HART leeft en onderneemt. Twijfel je daarover, neem dan serieus de tijd om dit te onderzoeken. Wat zou het zonde zijn als je ooit, om wat voor reden dan ook, de balans opmaakt en het enige dat je kunt concluderen is dat je altijd zo hard gewerkt hebt. 

Er is meer, veel meer! Je bent het waard om te ontdekken waarvoor jouw HART echt klopt en om volledig vanuit je HART te leven en te ondernemen!”

Tip: lees mijn gratis eBook over ‘Ondernemen vanuit je HART’: https://www.hartvoorkleurenstijl.nl/gratis/

Waar wil je naartoe groeien?

“In mijn leven is ‘loslaten’ een heel belangrijk thema. De afgelopen tijd heb ik daarin grote stappen gezet door allerlei zekerheden, ook financiële, los te laten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd op dat gebied, ik zou graag iets minder perfectionistisch zijn. Ik weet ‘done is better than perfect’, maar weten en doen zijn in dit geval twee verschillende dingen. 

Ook wil ik graag verder groeien als ondernemer en coach om mijn klanten beter te kunnen begeleiden, daarin zal ik nooit uitgeleerd zijn. En ik wil uiteindelijk met HART voor kleur & stijl graag zo succesvol worden dat ik genoeg inkomsten heb om in vrijheid mijn HART te kunnen volgen, zowel privé als in mijn onderneming.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader