Healthy For Me

Contactpersoon: Dominique van Bochem Brevé
Onderneming: Voedingscoach en powerwalkingtrainer
Website: www.healthyforme.nl
Instagram: https://www.instagram.com/healthyforme_nl/
Facebook: https://www.facebook.com/healthyforme

Wie ben je? 

Ik ben Dominique,  30 jaar, getrouwd en moeder van twee kids (3 en 5 jaar), geboren in Zaandam en wonend in Wormer. Ik coach vrouwen naar een gezonde relatie met voeding en een positieve mindset. Ik help ze bij het afvallen, stoppen met eetbuien, emotie-eten of het behouden van hun gewicht op een gezonde manier. Dit doe ik voornamelijk online via één op één coaching en het FoodMindset programma waarin we met een groep gemotiveerde powervrouwen aan de slag gaan. Daarnaast geef ik ook 2 keer per week sportles. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in de zorg, voornamelijk bij afdelingen met ouderen met dementie. Ik werk nu nog paar uurtjes per week in de zorg. Ik ben sinds één jaar ondernemer en durf mijn vaste baan nog niet helemaal los te laten. Daarnaast vind ik het contact met mijn collega’s erg gezellig.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Al vanaf mijn 13e levensjaar was ik op dieet. Altijd bezig met voeding, afvallen, calorieën tellen en het gewicht op de weegschaal. Ik heb in mijn tienerjaren veel mee gemaakt, zo ben ik onder andere erg gepest wat mij heel onzeker heeft gemaakt. Het vele lijnen en crashdiëten veranderde in anorexia, dit was een hele zware strijd die ik heb gewonnen. Maar toen ging het de andere kant op, ik ging van 48 kilo naar 98 kilo en had overgewicht. De vicieuze cirkel van diëten begon opnieuw, daarnaast kreeg ik last van eetbuien. De knop moest op, ik werkte opnieuw keihard aan mezelf, ik nam een diëtiste, psycholoog en coach in handen. Eindelijk voelde ik mij weer goed, had ik het diëten achter me gelaten en was ik gelukkiger en zelfverzekerder dan ooit. Toch miste ik een deel kennis over voeding, ik besloot de opleiding gewichtsconsulente te volgen. Dat vond ik zo ontzettend leuk en interessant dat ik ook de opleiding life coach volgde. Het werk in de zorg vond ik steeds minder leuk worden door de hoge werkdruk. En zo was mijn keus voor mijn carrière switch gemaakt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Haha, dat is nog iedere dag een uitdaging! Met twee kleine kinderen, waarvan één nog thuis is, een dag in de week werkzaam in de zorg, een man die ook aandacht wilt en sinds kort ook nog een super leuke, maar drukke pup (franse bulldog) in huis is het hier vaak een drukte van jewelste. Toch ben ik ook heel gestructureerd (altijd al geweest) en loopt uiteindelijk alles ook wel weer op rolletjes. Ik ben erg van het plannen en dat werkt in dit drukke huishouden toch wel positief.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn stukje eigen ervaring. Ik weet als geen ander dat afvallen of stoppen met eetbuien of emotie eten niet alleen draait om voeding. Het gaat om je mindset. Om het geen wat jij tegen jezelf. Want dat bepaald hoe jij je voelt en wat je uiteindelijk doet. In mijn programma richt ik mij daarom vooral op het stukje mindset. Iedereen kan afvallen, maar volhouden is een tweede. En je kunt dan nog 101 pogingen doen, zolang het in je koppie niet goed zit, gaat het nooit werken! Ik sta voor een eetpatroon waarbij je alles mag eten, geen verboden producten of het schrappen van bijvoorbeeld koolhydraten. Maar balans in gezond en minder gezond. Geen strenge dieetregels of het hebben van een schuldgevoel na een stuk appeltaart. Balans, genieten en weer luisteren naar je lichaam.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja zeker, de onzekerheid. Mijn bedrijf loopt op dit moment heel goed, maar toch durf ik nog niet de stap te zetten om mijn baan in de zorg stop te zetten. In verband het stukje zekerheid. Maar dit is mijn eigen proces, een stukje vertrouwen waar ik op dit moment aan werk.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meer naar mezelf luisteren, dan naar anderen… Het is mijn bedrijf, mijn hart en ziel, ik doe het op mijn manier. De manier die bij MIJ past!

Wat is je toekomstvisie?

Ik hoop dat ik nog heel veel vrouwen mag coachen naar een gezonde relatie met voeding  en een positieve mindset. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn. En ik weet ook dat het anders kan. Gewicht is maar een getal, hoe jij je voelt is het belangrijkst. Mijn missie is om dit over te brengen aan alle vrouwen van Nederland! Eind februari start ik ook met het geven van workshops om op deze manier nog meer vrouwen bewust te laten maken!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!