HELP: mijn cursus verkoopt niet!

Soms heb je uren, zo niet dagen gespendeerd aan het uitwerken van een online cursus of coachingprogramma en kom je na het lanceren ervan tot de conclusie dat niemand overgaat tot de aanschaf ervan. Super vervelend natuurlijk, en dit wil je zo snel mogelijk oplossen. Wanneer zoiets gebeurt moet je bij jezelf een soort checklist afgaan, waarbij je gaat identificeren waar het probleem ligt. 

Ik neem ze met je door:

  1. Weet jij wat je klanten verwachten? Met andere woorden: heb je genoeg onderzoek gedaan voor je lanceerde? Overigens ben ik altijd VOOR eerst verkopen, dan pas bouwen. Betrek je toekomstige klant bij de invulling van je cursus en je weet zeker dat je cursus je doelgroep aanspreekt. TIP: betrek een klein groepje mensen uit je doelgroep bij de ontwikkeling van je cursus en laat ze meedoen met een pilotversie waarbij je heel gericht om feedback vraagt.
  2. Heb je aan de verwachtingen van de klant voldaan? En heb je actief nagedacht over hoe je deze verwachtingen kunt overtreffen? Het overtreffen van verwachtingen kun je ook doen voordat een klant je cursus heeft aangeschaft.
  3. Klopt je (marketing)communicatie wel met de werkelijkheid? Maak je je beloftes waar? Zijn je uitingen voldoende gericht op de emoties die je aan je cursus kunt koppelen? 
  4. Over marketing gesproken; klopt het hele pad dat toekomstige klanten bij jou afleggen wel? Houd je een Excelbestand bij waarin je alles bijhoudt, inclusief de doorstroompercentages van alle stappen op dat pad?
  5. Als laatste, en misschien is deze ook wel een beetje spannend… Vraag om feedback. Ook aan de klanten die je cursus NIET hebben aangeschaft. Waarom besloten ze het toch niet te doen? Wat had je moeten doen waardoor ze je cursus wel zouden willen volgen? 

Soms is het even zoeken, soms is het een combinatie van factoren. Maar laat het wegblijven van aankopen van je cursus je niet ontmoedigen. Jij weet welke kwaliteit je levert, toch? 

Meer leren over het optimaliseren van je digitale strategie? Volg dan hier een gratis masterclass.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!