Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Het is vandaag 1 januari 2020 en het jaar begint nu al mooi omdat jij er bent! 2020 belooft jouw mooiste jaar ooit te worden op het moment dat je ervoor open staat om dit als waarheid te gaan zien. Al hetgeen jij namelijk herhaaldelijk denkt is waarheid. Je gaat je er zo ook naar gaat gedragen en jouw omgeving zal dit ook weerspiegelen. Alles wat aandacht krijgt groeit zeggen ze ook wel. Dus wat kies jij? Sterker nog, welk verhaal vertel jij jezelf?

Ik ga er maar vanuit dat jij net als mij een bijzondere positivist bent en dat je het jaar 2019 in bewustzijn al afgesloten hebt. Mijn vraag aan jou is waar jij het meest dankbaar voor bent? Welke onverwachte cadeautjes heb jij uit mogen pakken waar jij niet op zat te wachten en waar je veel van hebt geleerd? 

Ondernemer zijn is echt een snelweg naar persoonlijke ontwikkeling. Het is vallen en opstaan hoor ik men vaak zeggen, maar staan en opvallen klinkt veel leuker vind je niet? In het dagelijks leven kom ik altijd bijzondere verhalen tegen over het pad des levens. Het leven overkomt je of je creëert het. Waar geloof jij in? Of is er een tussenweg?

Ik geloof er sterk in en leer mijn klanten dagelijks dat slechts 10% (eigenlijk nog minder) van het leven jou overkomt. Het betekend ook dat jij 90% in jou handen hebt. Wij bezitten de kracht van keuzes maken waarbij het niet maken van een keuze ook een keuze is. Wij hebben allemaal de keuze gemaakt om ondernemer te zijn, de een al jaren terug en de ander start wellicht pas op 1 januari 2020. Wat een prachtige keuze is dit omdat jij geloofd dat jij op jouw eigen manier de wereld een stukje mooier kan maken. En dat kan jij zolang jij dat doet waar jij in geloofd en zolang jij jezelf durft te blijven. En ja! Hier hoor ik veel ondernemers over “klagen” die op zoek zijn naar een goede balans en dat is maar goed ook. Spreek het uit, zoek het uit en kies wat het beste bij jou past. 

Trouwens, hoe trouw ben jij eigenlijk aan jezelf? Kijk eens terug naar 2019 en beschrijf eens in een percentage van 0 tot 100% hoe trouw jij was aan jezelf? Zal ik ook maar eens delen hoe trouw ik was? Ik was qua privé leven (kids, familie, vrienden) wel 85% trouw aan mijzelf. Een enkele keer deed ik toch iets voor de ander omdat de relatie voor mij belangrijk was. Uiteindelijk kwam dit weer ten goede aan mijzelf. Een aantal jaar geleden was dit iets van 40% en was ik verre van gelukkig met mijzelf. 

Te allen tijde hoor je trouw te zijn aan jezelf, aan je emoties en hoor je uit te zoeken wat jouw gedachtes jou mee willen geven. Het is van belang dat je doelen goed afgestemd zijn op wie je wilt worden. Het behalen van je doelen is leuk, mooi en geweldig. Maar nog belangrijker is het proces! Het proces naar hetgeen je wilt worden. Om de volgende mooiste versie van jezelf te worden dien je je oude ik bij de hand mee te nemen en liefdevol toe te spreken zodat ook zij ervoor wilt gaan. 

Velen van ons vergelijken zichzelf met anderen buiten zich en dat is oké als je op zoek bent naar een nieuw beeld waarbij oordeel achterwege gelaten moet worden. Oordeel naar de ander en oordeel naar jezelf zijn dooddoeners, dus niet doen! Wat ik iedereen mee wil geven in 2020 is dat je jezelf zeker mag vergelijken maar dan slechts met jouw vorige ik. Geef enkel aandacht aan dat wat jou dient omdat een ieder een ander pad heeft te bewandelen hier op aarde. Iedereen heeft een andere missie en uiteindelijk streven we allemaal naar het zelfde. Iedereen wilt gelukkig zijn, in zijn of haar onderneming, gezin, familie maar vooral met zichzelf. 

Ben jij er bijvoorbeeld net heel goed in geworden om op social media live te gaan en krijg je kritiek omdat je wel heel vaak live bent? Oordeel er niet over en keer terug naar binnen. Dit is toch wat je wilde en ga ermee door. Kritiek van buitenaf heeft altijd te maken met iets dat al in jou aanwezig is. De wereld weerspiegeld het en als je deze onverwachte cadeautjes liefdevol uit kan pakken dan is de wereld jouw speelveld. Op het moment dat negatief commentaar over een bepaald onderwerp je ineens weinig doet, is er iets van binnen geheeld en ben je gegroeid. 

En ja lieve vrouwen, de volgende uitdaging staat alweer op je te wachten. Dat weet je nu als het goed is ook als je terug kijkt naar jouw hele leven tot nu toe. Het brengt je ergens naar toe. Van tevoren weet je het nooit, maar achteraf gezien begrijp je pas waar iets ergens goed voor is geweest. 

Hierbij proost ik op een prachtig jaar, dat ook jij altijd volmondig JA tegen jezelf zegt en elke dag liefdevol op weg bent naar de volgende mooiste versie van jezelf. Maak jezelf gelukkig op alle gebieden in jouw leven. Heb je een keuze gemaakt dat uiteindelijk niet echt bij je past, maak dan weer een andere keus. Draag wel de consequenties omdat jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw leven. Precies hierom is het belangrijk dat jij dit jaar extra trouw bent aan jezelf zodat jij zelfbewuste keuzes maakt die echt bij jou passen. Zeg ja tegen samenwerkingen die fijn voelen, zeg ja tegen klanten die matchen met jou. Zeg ja tegen een gezonde lifestyle en zeg ja tegen mensen met een positieve mindset. Zeg ja tegen rust, een agenda die jou energie geeft en zeg ja tegen een goed boek of cursus dat jou helpt om het beste uit jezelf te halen. Succes lief mooi mens. Maak jezelf trots!

Heel veel liefs, Alexandra de Brito

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!