Hoe je ervoor zorgt dat je niet gillend gek wordt

Ik weet nog dat ik een paar weken geleden dacht: okee, ook wel chill, even geen afspraken en alle tijd om aan mijn online programma te werken. HA! Heb ik me daar even in vergist. Niks niet zeeën van tijd, en dingen doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. En dat is ook wat ik bij anderen hoor:

“Ik kan me nog niet echt motiveren om zaken op te pakken. Doe wat ik moet doen, maar de zeeën van tijd waar velen het over hebben, waarin je allerlei nieuwe dingen kunt doen en éindelijk dat boek kunt lezen heb ik vooralsnog gemist. Je zou dingen nu meer tijd over te hebben met minder verplichtingen, maar dat is bij mij nog niet het geval. Druk met de kleine en werken.“

Tuurlijk, in vergelijking met de mensen die in de zorg werken, in supermarkten of op een andere manier keihard ons land draaiende houden (thank god for hem!) is het peanuts. Laat staan als je ziek bent, of nog erger. Want het is serious business met die Corona. Maar ben je gezond en werk je vanuit huis, dan is je energiebalans ook wel een dingetje. Denk aan kinderen die vermaakt moeten worden, de schooljuf uithangen, een boodschapje doen voor je buren en oh ja, ook nog je reguliere werk. Of je nu ondernemer bent en extra spannende financiële tijden beleeft of in loondienst zit en volop je uren moet maken in nét iets andere omstandigheden. Zeker nu de soort van ‘lockdown’ waarin we ons bevinden, verlengd is tot 1 juni.

Gisteravond gaf ik mijn webinar ‘Dertigersdilemma? Ontdek waar je écht blij van wordt!’. Een half uur nadat Rutte zijn persconferentie inzette. Of eigenlijk, toen hij nog steeds bezig was. Tjaah, die zag ik niet aankomen. Killing voor de opkomst dacht ik. En niet zo gek ook. Maar gelukkig waren er genoeg jonge dertigers die in waren voor wat positieve energie. En dat bracht ook de focus voor mij in mijn webinar: hoe zorg je voor een goede energiebalans als de wereld op zijn kop staat?

Gaat er al een alarmbelletje rinkelen? Hoe ga je dit volhouden als dit hele gedoe nog minstens 2 maanden duurt. Als je sociale contacten beperkt zijn tot 3, thuis en als het even kan op 1,5 meter afstand. Hallo wereld?! En dan mag je eigenlijk niet zeuren, want je zit niet in de zorg of op een andere manier ‘kwetsbaar publiek’.

Mijn ervaring na 1 week: veel moetjes, te weinig vrijheid en sociale contacten en een groot tekort aan energiegevers. Hou houd je het gezellig thuis, binnen de 4 muren die al na 1 week op je afkomen. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar niet aanvliegt maar juist aanvóelt en positieve grenzen stelt. En hoe houd je het voor jezelf ook nog leuk?

Begin eens bij je energiegevers en je energievreters. Waar laad je van op? En waar loop je op leeg? Als je oplaadt door veel contacten met vrienden, heb je daarmee je eerste uitdaging te pakken. Laad je juist op in je uppie? Ook dan is #selfcare een dingetje. Maar vanuit zelfinzicht komen échte gesprekken. En vanuit begrip kun je elkaar helpen. Positieve grenzen geven aan wat je juist fijn vindt, jij een uurtje lekker wandelen in de zon zodat je man daarna kan hardlopen bijvoorbeeld.

Energiebalans gaat over 4 gebieden: vitaliteit, liefde en relaties, emotioneel en spiritueel. Hoe tevreden ben je op dit moment over elk van deze gebieden? Dat hoeft echt geen 8 te zijn, laat staan een 10. Vergelijk het eens met het cijfer wat je wilt behalen. Is het verschil groot? Dan is daar je energielek. En ben je uit balans.

Vervolgens kijken naar wat wél kan. Wat wél lukt, wat wél mogelijk is. Want zoals het ons mensen betaamd kijken we liever naar wat we niet willen, wat niet mogelijk is (vooral nu!) en wat niet lukt. Verleidelijk, maar geeft geen energie hè? Nul, noppes, nada. Dus wil je iets veranderen? Dan neem je de regie. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Mindset noemen ze dat.
En ik? Ik kreeg een heerlijke energieboost van mijn webinar, met een fijne groep deelnemers, volop interactie en positieve energie. Het is een gekke wereld. Laten we goed voor elkaar, maar óók voor onszelf zorgen. En wil je meer weten over positieve grenzen en ontdekken waar je blij van wordt? Volg me dan op Instagram via @joanne.beekman of schrijf je in voor mijn gratis webinar ‘Dertigersdilemma? Ontdek waar je écht blij van wordt!’ via https://www.usparklecoaching.nl/. Als Life- en loopbaancoach ben ik graag jouw sparringspartner en cheerleader, als het nodig is, op zoek naar meer energie én werk waar je blij van wordt.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!