Hoe vind je jouw passie?

Met jouw passie op zak voel je je on fire! Tegenslagen zul je niet meer zien, want alles zie je als een les. Er is niets wat je nog tegen kan houden. Je bent unstoppable! Dit is wat je voelt, omarmt en ervaart als je je passie hebt gevonden. Je passie vinden is soms een hele reis. Gelukkig is deze een hele mooie en uitdagende, als je maar geniet van het uitzicht :). In deze blog vertel ik je hoe je je eigen passie vindt, doelen stelt en unstoppable wordt, bent en blijft!

Wat is een passie?

Als je bezig bent met je passie, of er naar streeft, wil je niets anders meer en je voelt je geweldig. Ook de mensen om je heen zullen de passie zien. Het enthousiasme en de vonken die ervan afvliegen. Het geluk dat je uitstraalt wanneer je er mee bezig bent! Kortom is je passie datgene waar je het aller gelukkigst van wordt.

Hoe vind je jouw passie?

Oké, nu is het tijd om door te pakken. Je weet wat een passie is en welk gevoel het je zal geven, maar hoe vind je jouw passie? Het vinden hiervan is een proces en jij speelt de hoofdrol. Let’s begin met je reis door gebruik te maken van drie basiselementen. Deze elementen zijn elementen uit je eigen leven, namelijk wat je hebt, wat je doet en wie je bent.

Ik heb een aantal vragen voor je opgesteld die je jezelf kunt stellen. Door deze vragen te beantwoorden kom je dichterbij jezelf en jouw passie. Met behulp van deze vragen ga je visionair kijken naar jezelf, naar je leven, naar wat je hebt en wat je gaat hebben. Jij gaat doelen stellen en

door middel van deze vragen te beantwoorden en een actieplan te maken, ga je ze ook halen.

De vragen

Heb je je paspoort bij de hand, want we zijn ready for take off!

In het diepste van je hart zit de ware jij, degene wie jij echt bent. Maar soms kan je ware ik even gedisconnect zijn met wat je doet en wat je hebt. Je verlangens, je dromen.. Soms is het zo druk, dat je helemaal geen oog meer hebt voor je eigen zijn en waar je behoefte aan hebt.

Laten we beginnen met de oefening!

Stap 1: Ik wil je adviseren om een pen en papier te pakken voor de volgende oefening en echt de tijd te nemen of te maken. Mocht je geen tijd hebben om nu echt de diepte in te gaan, plan dan een passie uurtje in je agenda. Een uur die je besteedt aan het vinden van jouw passie is fijn. Als jij je passie niet hebt gevonden en geen idee hebt wat je nou zo graag wilt, gun jezelf dan die rust en de tijd om te luisteren naar dat wat je eigenlijk zo graag wilt.

Stap 2: We beginnen aan de buitenkant. Stel jezelf de volgende vraag en schrijf alles op: ‘Wat zou ik willen hebben?’ Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, een rustige ruimte om te mediteren, een plek voor je hobby, een B&B of een nieuw bedrijf.

Deze vraag ligt heel erg aan de oppervlakte, maar gaat wel in op praktische wensen van je. Hoe zou jij je het liefste willen voelen? En wat draagt daaraan bij?

Stap 3: Een laag dieper zit wat je doet en wat je zou willen doen. Nu de vraag aan jou of je alle dingen die je graag zou willen doen op wilt schrijven. Houdt in gedachten dat je alles mag opschrijven, zoals spreken op evenementen, vrijwilligers werk, schilderen of koken.

Alles is goed. Niks is fout. Voel vooral heel diep. Wat zou je zo graag willen doen?

Stap 4: Nu komen we aan bij je hart. Kijk naar wie je echt zou willen zijn. Zonder invloeden van buitenaf met de focus op wat je wel wilt zijn. Wie wil jij zijn?

En is die vraag lastig? Kijk eens of de volgende vragen je op weg kunnen helpen:
Wat voor eigenschappen wil je hebben? Welke vaardigheden wil je beheersen? Waar wil je voor staan? Wat is het wie je echt bent van binnen? Wat vind jij zo belangrijk? Waar wil jij staan als je morgen alles zou mogen doen, wat zou je dan echt willen.

Neem de tijd om de antwoorden op te schrijven. En laat je antwoorden daarna op je inwerken. Want wat je verlangens zijn, wat jij echt graag wilt.. Dat is wie jij bent.

Dan is het tijd om al die dingen die je hebt op te schrijven bij langs te gaan en een actieplan te schrijven. Hoe ga je bij die wensen komen? Welke cursus heb je nodig of wat moet je aanschaffen? Maak er een to do list van.

Plan dan je stappen in, in je agenda! En dan begint het.. je reis


Enthousiaste groet,

Merle Mudde
www.merlemudde.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!