Huis van Financiën

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Thessa, eigenaar van Huis van Financiën, de plek waar cijfers en gevoel bij elkaar komen. Ik ben 29, woon in Arnhem met mijn man en 2 zoons. Ik hou van de vrijheid die het ondernemerschap geeft om mijn eigen keuzes te maken. Te doen wat voor mij belangrijk is, wat ertoe doet en wat mij plezier geeft. En die vrijheid gun ik mijn klanten ook! Ik hou ook van cijfers. Als kind vond ik sommetjes maken al fantastisch, maar nu ik weet hoe veel waardevolle informatie cijfers kunnen bevatten, kan ik er niet meer over ophouden 😉

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb een hele brede achtergrond. Na mijn middelbare school heb ik een jaar accountancy gestuurd aan Nyenrode. De opleiding vond ik fantastisch, maar in de wereld er omheen waar macht, geld en aanzien een grote rol spelen voelde ik mij niet thuis. Ik ben na dat jaar Bedrijfskunde gaan studeren aan de Universiteit Twente, waar ik mijn master haalde met een specialisatie op HRM. Tijdens en na mijn studie werkte ik bij verschillende grote en kleine (internationale) organisaties. Tijdens mijn traineeship projectmanagement kreeg ik de mogelijkheid om als zelfstandig projectleider bij een grote organisatie verder te gaan. Dat was het begin van mijn ondernemersavontuur, nu 2,5 jaar geleden.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In loondienst merkte ik steeds dat ik iets miste. Ik wilde dingen doen die er echt toe doen en niet dingen doen omdat het moet. Echt mijn eigen keuzes maken. Zelf bepalen waar, hoe en wanneer ik werk en echt mensen verder helpen. Vanuit mijn positie als zelfstandig projectleider had ik de ruimte om verder te ontdekken wat ik wilde. Mijn liefde voor cijfers kwam al snel weer boven. Daar wilde ik iets mee doen, maar dan wel op mijn manier. Geen jaarcijfers uit het verleden presenteren, maar cijfers gebruiken om sturing te geven aan een bedrijf. Cijfers inzichtelijk en begrijpelijk maken zodat ze echt iets gaan vertellen over vandaag en de toekomst. Dat is voor mij de uitdaging.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

In mijn leven loopt alles altijd door elkaar. Mijn man en ik zijn allebei ondernemer. Hij is zelfstandig uitvaartbegeleider, wat betekent dat hij op elk moment weg moet kunnen. Daarnaast hebben we natuurlijk een jong gezin dat ook aandacht vraagt. Onze dagen zijn altijd anders en dat maakt het juist zo leuk. En op de een of andere manier weten we daar altijd wel weer een balans in te vinden.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Voor mij gaat het erom dat het geheel klopt. Ik wil mijn klanten helpen bouwen aan het bedrijf dat bij hen past. Niet omdat het altijd maar groter en beter moet of omdat ik of de maatschappij bepaalt wat goed of slecht is. Het gaat erom wat jij belangrijk vindt, wat jouw dromen zijn. En dat vertalen naar een concreet financieel plan, met de boekhouding als basis. Het blijft ook lastig om het een naam te geven. Je zou het business coaching kunnen noemen, je zou mijn bedrijf een administratiekantoor kunnen noemen, je zou mij een financieel adviseur kunnen noemen. Maar het dekt allemaal de lading niet. Het is een unieke combinatie van dat allemaal bij elkaar, omdat ik ervan overtuigd ben dat er samenhang moet zijn, zodat alle elementen elkaar kunnen versterken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Keuzes maken. Ik vind heel veel dingen leuk en wil me heel veel in dingen verdiepen, maar ik heb me wel gerealiseerd dat ik niet overal de specialist in kan zijn. Het heeft wel even geduurd voordat ik me bedacht dat ik degene ben die het grotere geheel kan overzien, overal iets van weet en van een aantal dingen wat meer. En dat ik specialisten kan inzetten wanneer dat nodig is. Ik hoef niet alles zelf te doen!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vanaf het begin meer vertrouwen op mezelf. Als jonge ondernemer had ik regelmatig de gedachte, wat kan ik nou bijdragen aan mijn klanten? De dingen die ik weet zijn toch heel logisch? Hoe kan ik daar geld voor vragen? Ik betrap mezelf nog wel eens op zo’n gedachte, maar ik weet nu dat het anders is. Iedereen heeft door zijn ervaring, opleiding en persoonlijkheid zo veel unieke kennis waarmee anderen geholpen en geïnspireerd kunnen worden.

Wat is je toekomstvisie?

Met mijn bedrijf de wereld een beetje mooier maken. Door ondernemers te helpen met het maken van bewuste keuzes in hun onderneming en in hun leven. Er zijn zo veel prachtige bedrijven en ondernemers die ik het gun om beter de balans te vinden tussen goed zorgen voor zichzelf, de ander en de wereld.

Contactpersoon: Thessa Boddenberg
Onderneming: Huis van Financiën
Website: www.huisvanfinancien.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!