Hyperventilatiecoach

Contactpersoon: Nicole Smit
Onderneming: Hyperventilatiecoach
Website: www.hyperventilatiecoach.nl

Wie ben je?

Nicole Smit en ik werk als Hyperventilatiecoach, dit doe ik de laatste jaren voornamelijk via online coaching.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Toen ik eind 2002 afstudeerde als oefentherapeut Mensendieck waren er eigenlijk geen banen in loondienst. En was het dus een voor mij logische stap om zelf een praktijk te starten. Al duurde het heel lang voordat ik mijzelf als een echte ondernemer zag. Het behandelen van patiënten vond ik heel leuk maar alles wat erbij kwam kijken vond ik erg lastig. Het gebrek aan collega’s om mee te sparren miste ik bijvoorbeeld heel erg vooral in mijn begin tijd. Het gevoel dat ik alles zelf moest doen en uitvinden. Ik ben nu dan ook ontzettend blij met de kracht van online en social media zo heb ik een aantal leuke collega’s om mij heen verzameld waarmee we elkaar helpen groeien.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2003 ben ik dus met mijn praktijk gestart en was ik ook ondernemer, al voelde ik mij de eerste jaren vooral therapeut en geen ondernemer. Ik begeleide altijd al veel mensen met stress en hyperventilatieklachten op locatie in mijn praktijk. Er namen alleen steeds vaker mensen van buiten mijn regio contact op voor hulp. Zo ben ik gaan kijken hoe ik die ook kon helpen en zo is de online coaching ontstaan. Inmiddels werk ik alleen nog via online coaching en bied ik een aantal online cursussen aan waarmee je zelfstandig aan de slag kan gaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik hou een vrij strakke planning aan, ik heb gemerkt dat ik daar het beste op functioneer. Ik probeer mijn dagen zo in te delen dat ik mijn werkzaamheden over de week verdeel. Zo besteed ik bijvoorbeeld de maandag ochtend altijd aan het bijwerken en ontwikkelen van de online cursussen. En op andere vaste dagen plan ik de coaching gesprekken in. Het hebben van een vast plan geeft mij rust heb ik gemerkt. Anders ben ik nooit echt tevreden want er is altijd nog zoveel wat ik wil en zou kunnen doen. Door mijzelf vaste taken te geven geeft mij dit veel rust. Tussendoor probeer ik bijvoorbeeld voldoende ruimte in te plannen zodat ik even met mijn hond een frisse neus kan halen. Het blijft het grootste voordeel van ondernemer zijn dat je je eigen tijd kan inplannen, vind ik.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik maak mijn onderneming uniek natuurlijk 😉. Maar vooral mijn persoonlijke ervaring met hyperventilatie en de opgedane werkervaring met deze klachten. Ik begrijp hoe je je voelt met deze klachten maar weet ook welke stappen je kan nemen om ervan af te komen. Het is mijn missie om meer bekendheid over hyperventilatie te verspreiden. Te vaak denken mensen nog dat het iets is wat tussen je oren zit en dat je een echte aanval moet hebben waarbij je in een zakje moet blazen. Hyperventilatie is zoveel meer doordat je ademhaling zich verstoort en je klachten krijgt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In het begin zo ongeveer alles! In de opleiding werd er toen echt geen aandacht besteed aan het ondernemer zijn. Je werd opgeleid als therapeut maar daar red je het niet mee als je voor jezelf gaat werken. Ik heb dus zoveel moeten leren.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder twijfelen aan mijzelf! Meer durven en mezelf laten zien. Veel zichtbaarder willen (durven) zijn! Daarnaast had ik graag eerder fijne collega’s om me heen gehad waarmee ik kon overleggen.

Wat is je toekomstvisie?

Veel mensen denken bij hyperventilatie aan iets wat tussen je oren zit. Een aanval van paniek waarbij je in een zakje moet blazen. Hyperventileren doen we allemaal wel eens, als we namelijk stress ervaren dan versnelt onze ademhaling zich. Alleen als we langere tijd (teveel) stress ervaren dan krijgen we een onbalans en deze kan voor veel klachten zorgen. Zoals vermoeidheid, duizeligheid, spierpijn en hoofdpijn. Ik wil heel graag dat meer mensen zich bewust zijn dat iedereen dit kan krijgen en hoe belangrijk voldoende rust en ontspanning is. Verder hoop ik op nog meer leuke samenwerkingen met collega’s. En wil ik natuurlijk verder groeien met mijn onderneming en als persoon.

Facebook: www.facebook.com/hyperventilatiecoach
Instagram: www.instagram.com/nicole_hyperventilatiecoach

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!