Ikke, ikke, ikke en de rest kan…

profiteren 🙂

Die had je vast niet aan zien komen toch? Of misschien ook wel, misschien ken je me wel. Iemand laten stikken, ik moet er niet aan denken!

Toch heb ik inmiddels alweer bijna twee jaar terug besloten dat het genoeg was, dat het tijd voor MIJ was en dat ik me stortte op hoe ik de regie over m’n business (en m’n leven als ondernemende moeder) terug kon pakken.

Heel mijn carrière stond namelijk in het teken van iemand anders, mijn werkgever (ja, baas), het team, de klanten van het bedrijf, míjn klanten, ons gezin en zelfs m’n familie.

Want ja, wie was ik nou om:

  • nee te zeggen tegen overwerken of ’s avonds nog even een klus afronden;
  • om opslag te vragen of m’n uurtarief te verhogen;
  • toch nog even een opdracht tussendoor te doen, ook al deed ik dit werk niet meer;
  • aan mijn eigen planning vast te houden en niet mee te buigen met de gewijzigde planning van m’n opdrachtgevers…

Voor ik wist was ik in twee jaar tijd van ontevreden werknemer die de vrijheid rook van ondernemen, naar een uurtarief zzp’er veranderd die alleen maar aan het rennen of stilstaan was.

Ik kon niet meer… dit was geen leven, toch?

En toen kwam ik op het event van een business coach terecht. Dit event ging over mij, was er voor mij en deed mij weer inzien wat ik nou écht wilde bereiken als persoon en als ondernemer.

Opeens zag ik weer mogelijkheden. Goh, stel je nou eens voor dat:

  • ik mensen laat betalen voor mijn waardevolle (nu vooral gratis) advies;
  • ik daardoor mijn klanten veel beter kan helpen, want we beginnen niet aan het eind van hun marketing, maar aan het begin;
  • ik niet meer overdag de hele dag door mensen spreek, netwerk en sociaal ben en dan ’s nachts nog even snel websites beheer, marketing strategieën schrijf of klantensystemen inricht;
  • ik dus niet langer doodmoe tussen gezin en werk in bungel, zonder focus en niet langer ‘in dienst’ sta van de wensen van de ander…

Zou dat me niet een stuk leuker mens, een betere ondernemer en dus ook een keigoede adviseur maken waar mijn klanten van zouden profiteren?

JA!

Maar holy… het was wel eng. Want ik was juíst de person to call wanneer je het even niet meer wist… Wanneer mijn klanten vastliepen, iemand nodig hadden die de boel eens zou analyseren, alles weer terug de rit op wist te krijgen no matter what en er dan ook nog eens voor zorgde dat je de komende tijd geen zorgen had… die persoon was ik. Ik haalde je even uit de shit en dan kon jij weer opgelucht adem halen tot het volgende moment dat er aan de noodbel getrokken moest worden.

Maar dat wilde ik dus niet… die back-up zijn. Ik wilde er voor zorgen dat je geen back-up meer nodig had. Dat je bedrijf liep, je marketing, je systemen… praktisch, efficiënt en effectief.

Dat betekende dus ook dat ík me daar naar moest gaan gedragen.

Hulp inroepen van iemand die dit eerder had gedaan, me houden aan m’n plan, het uitvoeren daarvan, moeilijke keuzes maken, nee zeggen en niet langer de hele wereld willen redden.

Die eerste paar maanden waren nogal wat. Ik heb talloze keren het gevoel gehad dat ik op m’n bek zou gaan, ik heb gehuild, ik ben boos geweest, anderen zijn boos op mij geweest en ik heb knopen doorgehakt waarvan ik nooit had gedroomd dat te zullen doen.

En was dat het nou waard?

Ja, al die moeite heeft me ontzettend veel opgeleverd. Ik heb niet alleen geleerd een betere ondernemer te zijn en de regie te houden over mijn bedrijf, maar ik kan werk ook veel beter van me af laten glijden wanneer ik thuis ben met m’n gezin. Ik heb weer helder voor ogen waarom ik m’n bedrijf ben gestart, wat het me mag kosten en wat het op moet leveren om een gelukkig leven te leiden.

Het proces van shit naar m’n hit heb ik inmiddels zo geperfectioneerd dat ik dit nu ook veel meer durf te integreren in m’n werk met klanten. Want meer zichtbaarheid willen realiseren op social media wanneer je totaal niet het gevoel hebt het boegbeeld te zijn van je bedrijf werkt niet zoals je in de meeste boekjes leest. De oplossing vinden we vaak niet in de techniek, in de creativiteit maar in het gevoel waar jij voor staat.

Dit klinkt nu allemaal wellicht wat zwaar, maar niets is minder waar.

Groeien als mens, als moeder en als ondernemer is iets wat moeite kost, maar wat je ontzettend veel oplevert. Het behalen van succes, hoe dat er ook voor je uit mag zien, voelt FANTASTISCH.

Neem een keer een avond de tijd om gewoon eens uit de losse pols op papier te zetten hoe je leven en je bedrijf er nu uitziet. Wat je daar niet leuk aan vindt, wat je graag nog zou willen behalen en stippel je acties stap voor stap uit. Maak het simpel, houdt de stappen klein en wees realistisch in je planning. Elke dag één stap maken doordeweeks en je rust pakken in het weekend brengt je in een jaar tijd een enorme groei!

En weet je, groeien doe je nooit alleen!

Wanneer jij je beter voelt, wanneer jij je planning tussen werk & gezin beter onder controle hebt, je mooie resultaten haalt in het werk wat je doet en je je rustiger en gelukkiger voelt profiteren de mensen om je heen daar van mee. Dus de rust & focus pakken voor jezelf klinkt misschien in eerste instantie wat egoïstisch, maar met deze doelen voor ogen ben je het eigenlijk gewoon verplicht naar de mensen die je steunen en die jíj nog mag helpen.

Wat is de eerste stap die jij gaat zetten naar waar anderen op termijn van kunnen profiteren?

Lindsy Bruin: Ambitieus onderneemster, moeder van 2 kleine kids én paardenfanaat. Als badass business coach help ik je een Masterplan bouwen voor het realiseren van jouw succesvolle leven #youcanhaveitall | www.lindsybruin.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!