Image Style Creations

Image Style Creations

Wie ben je?
Ik ben Raliza, stijlcoach voor vrouwelijke ondernemers. De kracht en de magie van kleding is iets waar ik me al vanaf klein meisje erg bewust van ben. Vrouwen vol zelfvertrouwen zien shinen in hun kleding die volledig is afgestemd op wie ze van binnen zijn en hun innerlijk, waarde en succes weerspiegelt, daar word ik zo blij van. Niet zo heel lang geleden heb ik besloten om van dat talent en passie mijn missie te maken. Ik werk hierin samen met vrouwen vrij intuïtief en vanuit een holistische benadering, tegelijkertijd ook praktisch. Ik pas mijn eigen 4-stappen stijlmethode toe, zodat je op een duurzame manier jouw eigen persoonlijke en authentieke stijl ontwikkelt die voor jou werkt, in al jouw rollen in je leven, in alles wat je doet. Zodat je vol zelfvertrouwen die deur ’s ochtends uitloopt en je vol focus en aandacht hebt voor je doelen in plaats van voor ‘wat je aan moet trekken’.

Ik ontzorg vrouwen hier graag in en ga voor ware transformaties.

Ik woon in Utrecht met mijn man en zoontje, speur elk jaar dolgraag naar nieuwe vintageboetiekjes en pareltjes binnen en buiten NL en ontbijt elk weekend graag met een croissantje.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?Voordat ik begon met ondernemen was ik fulltime jurist en docent aan de Hogeschool. De laatste jaren heb ik mij meer verdiept in coaching en coachend leiderschap. De combinatie van deze twee grote passies, persoonlijke stijling en coaching resulteerde in een opleiding tot imago stijlcoach en gaan ondernemen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?Dit was een heel bewuste keuze nadat ik een tijd geleden een half jaar uit de running was gegaan vanwege fysieke klachten en overwerk. Ik heb echt een tijd stil kunnen staan, letterlijk en figuurlijk, tijd om te reflecteren en bewuster te gaan leven en kiezen vanuit persoonlijk leiderschap. Ik ben in mezelf en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gaan investeren en realiseerde me dat ik heel lang hard aan het werk was voor een ander, en dat bluste me op enig moment uit. Ik haalde er geen energie meer uit. Ik wilde graag meer vrijheid gaan ervaren en energie krijgen van iets wat ik uit het hart doe. Andere vrouwelijke ondernemers helpen met het ontwikkelen van een persoonlijke en unieke stijl, waarmee ze hun uitstraling versterken en hun positie vergroten, daar krijg ik zoveel energie van. Dat is tevens een proces waar ik zelf ook persoonlijk doorheen ben gegaan en zelf een grote transformatie heb doorgemaakt. Dat gun ik andere vrouwen ook. Om die reden ben ik gaan ondernemen en heb ik Image Style Creations in het leven geroepen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Dat is nog altijd zoeken en balanceren. Ik onderneem nog niet heel lang en ik merk nu al dat er behoorlijk veel op je afkomt als startende ondernemer. De juiste flow daarin vinden is heel belangrijk, wat persoonlijk goed werkt en dat is uitproberen. Ook iets dat ik zelf intuïtief probeer te doen. Ik weet dat ik in de ochtenduren heel scherp ben en veel praktische zaken kan afhandelen voor mijn onderneming, afspraken plannen en creëren. Heel veel schakelen werkt voor mij niet heel goed, omdat ik heel gefocust kan raken in iets en daar een tijd mee bezig kan zijn. Dus ik plan mijn werk en alles eromheen graag in blokken per dag en zo combineer ik dat nu met al mijn andere activiteiten, zoals gezin, sporten, sociale activiteiten en zeker ook momenten voor mezelf. Dat werkt meestal heel goed. Soms voel ik sterk de inspiratie in de avonduren opkomen en als ik niet te moe ben ga ik daar gewoon wat mee doen en anders maak ik notities daarvan en pak ik het de volgende dag of op een ander moment weer op. Intuïtie en goed luisteren naar mijn lijf zijn hierin leidend.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Dat is het feit dat ik heel intuïtief werk en vanuit een holistisch oogpunt in mijn stijlcoaching. Ik werk niet met stijlregels, ik kom niet met allerlei oplossingen en adviezen voor jou. Ik focus me op niets anders dan op de vrouw met wie ik samenwerk. Zij staat voor mij centraal. De kern van mijn onderneming is dat ik met wat ik doe een volledige vertaling maak van de vrouw wie ik voor me heb, haar binnenkant naar een krachtige buitenkant. En dat laat ik haar zelf zien en ervaren, zelf die transformatie van binnen naar buiten voelen. Daarmee heeft zij mij nadien niet meer nodig, maar leert ze dat voortaan zelf doen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Soms lijkt het en voelt het alsof ik gesolliciteerd heb op 7 verschillende functies binnen een organisatie (haha), alleen heb ik 0 collega’s. Dat is even wennen en vooral goed plannen en coördineren.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Helemaal niets tot zover. Elke handeling of juist geen handeling, elke gemaakte keuze heeft voor de nodige inzichten tot zover gezorgd en heeft mij iets geleerd, alleen al of het wel of niet werkt en waarop ik zou willen bijsturen of een andere keuze zou willen maken. Die vrijheid vind ik juist zo opluchtend en verlichtend. Je kan het helemaal zelf bepalen en inrichten en zo vaak veranderen als je zelf wilt. Dat is het grootste verschil. En ik geloof dat je als ondernemer hierin juist het hardst groeit van de rest.

Wat is je toekomstvisie?
Die is heel gericht op vrijheid, persoonlijke groei en verrijking. Dat ik mijn aanbod daardoor ook blijf verbeteren en optimaliseren, zowel online als offline, zodat ik mijn klanten het allerbeste kan bieden, aan belevenis, aan transformatie en resultaten en dat ze zonder twijfel weten waarom ze bij mij hiervoor aan het juiste adres zijn.

 

Contactpersoon: Raliza Gallegos Ruiz
Onderneming: Image Style Creations
Website: www.imagestylecreations.nl