Intuitum

Intuitum

Wie ben je?

Ik ben Melanie Dukel, een nuchtere, vrolijke, intuïtieve en passievolle ondernemer als leiderschap & mindset coach/trainer. Daarnaast ben ik moeder van een prachtige dochter Lise en ben ik dol op het strand, sushi, gezellig kletsen en borrelen. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk brein en gedrag en na een grondige zelfanalyse durfde ik de stap te nemen om mijn leven rigoureus om te gooien en als zzp-er te starten met mijn eigen onderneming Intuitum.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb ruim 18 jaar een leidinggevende rol vervuld in de hotellerie en corporate organisatie in de groothuishoudelijke apparatuur. Naast mij sturende rol was ik projectleider van (software) implementaties, verantwoordelijk voor de capaciteitsplanning, begeleiden van verzuim/re-integraties en salesactiviteiten.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik was al jaren niet happy met het grootste gedeelte van mijn takenpakket bij mijn laatste werkgever. Ik ging steeds meer met tegenzin werken en toen ‘alles’ even tegen leek te zitten besloot ik om compleet het roer om te gooien. Ik ben mijzelf gaan onderzoeken om te ondervinden waar ik nou echt passie voor voel en blij van word. Dat leverde een hoop inzichten en openbaringen op. Ik ben iemand die ergens 100% voor gaat als ik ergens écht in geloof en volg altijd mijn sterke intuïtiegevoel. Ik wilde zoveel mogelijk positiviteit bereiken, anderen helpen zoals ik mijzelf geholpen heb naar een gemakkelijker en leuker leven (in hun rol) en doen waar ik goed in ben en blij van word. Ik durf te zeggen dat ik een goede leidinggevende was en psychologisch sterk, dus die combinatie wilde ik behouden. Het was een zoektocht, maar elke dag vielen er meer puzzelstukjes in elkaar. Ik kwam uit op de mindset, leiderschap en vaardigheden aanleren en zo is Intuitum opgericht.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Elke week maak ik een planning. Ik reserveer bewust ook vrije tijd in. Ik ken mijn belastbaarheid goed, dus ik weet ook precies hoe ik mijn energie mag verdelen en hou ik rekening mee. Ik werk met veel plezier en passie, alleen vind ik rust en balans essentieel om een stabiele mindset te behouden om goed werk te kunnen leveren.

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik geloof dat elke onderneming iets unieks heeft. In mijn geval denk ik dat de combinatie van eerst mindset coaching en dan de workshop effectief is en uniek. Ik kom snel tot de kern komen en herken knelpunten soms eerder dan mijn klant. Ik vind mijzelf uniek, mede omdat ik die feedback ook vaak terugkrijg en ik merk dat mijn energie vaak aanstekelijk werkt. Ik denk dat dit komt door mijn realistische denkwijze en het snel kunnen doorgronden van mensen. Dat ik empathisch ben, maar ook goede spiegels voorhoud, ieders gedrag met respect behandel en dus ook altijd naar de andere kant lat kijken van de medaille. Waar gepast combineer ik humor met diepgang, wat mijn gesprekken verlichtend maakt en toch doeltreffend.  

Eerst de knelpunten in het gedrag bewust onderzoeken (mindset coaching) en te programmeren naar nieuwe denkwijzen alvorens de workshop (training) start, dat vind ik de kracht in mijn diensten.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat valt op zich wel mee, maar er is mij wel iets opgevallen. Ik dacht altijd; ik durf alles wel, want ik heb genoeg lef, alleen tijdens het opstarten van mijn onderneming merkte ik toch wel dat ik soms gewoon in mijn schulp bleef en niet uit mijn comfortzone kwam op sommige vlakken en dat begreep ik totaal niet aan mijzelf. Ik wist dat er niks engs aan was, maar ik had soms ook uitstelgedrag ontdekt bij mijzelf om echt actief zichtbaar te worden. Mijn eigen mindset zat mij dus ook wel eens in de weg, maar ik gunde mijzelf die groei wel. Dus niets onderschat denk ik, maar wel verbaasd over geweest 😊.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Nee niks denk ik, ik geloof erin dat het een groei is en die heb ik omarmd, dus ik had wel eerder uit mijn comfortzone willen komen op sommige vlakken, maar hoort er bij en is gezond in dit proces denk ik. Soms ben ik wel wat impulsief en te snel in mijn handelen. Dan heb ik iets al gedaan, waar ik beter eerst even kritischer bij stil had mogen staan voordat ik het publiceer, maar dat hoort ook bij mij.

Wat is je toekomstvisie?

Ik heb nu een visie en plan opgesteld voor 2023 waar ik bepaalde doelen wil (ga) behalen zoals omzet, netwerken, online sales, etc. Als ik echt verder de toekomst in duik dan wil ik wel heel graag succesvol zijn om een eigen kantoorpand te hebben met iemand in dienst. Ik droom graag groots!

Contactpersoon: Melanie Dukel
Onderneming: Intuitum
Website: www.intuitum.nl