Irene van Gent

Contactpersoon: Irene van Gent
Onderneming: storyteller, schrijver, spreker
Website: www.irenevangent.com

Wie ben je?

Ik ben schrijver, spreker en vooral verhalenverteller. Het is mijn missie om een duurzamere en liefdevollere te creëren door mensen te enthousiasmeren hun eigen weg te volgen. Ik geloof dat we alleen op die manier een wereld kunnen creëren waarin liefde en duurzaamheid belangrijker worden dan geld, status en consumentisme. Dit doe ik door boeken te schrijven, te spreken op podia en in mijn podcast deel ik verhalen van ondernemers die hun eigen weg volgen. 

Daarnaast probeer ik zo vrij mogelijk te leven en mijn eigen weg te volgen. En dat gaat steeds beter. In de afgelopen 10 jaar heb ik drie boeken geschreven, Natuurlijk! Eten! (2011), Geluk in 8 koppen  thee (2016) en Volg je eigen weg (april 2020).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben vrij snel na mijn afstuderen mijn eerste onderneming gestart. Ik heb een paar banen in loondienst gehad, maar daarin voelde ik meestal te weinig vrijheid. Mijn onderneming is in de afgelopen 15 jaar een plek geweest waarin ik kon experimenteren. Ik begon als communicatieadviseur en eventmanager, werkte een tijd als kok, flottieljeleider, chalethost en yogadocent, schrijven is het enige dat altijd door alles heen is blijven hangen. Daar heb ik nu mijn core business van gemaakt. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het begon 15 jaar geleden als oplossing voor het feit dat ik geen vaste baan vond, maar 4 verschillende losse opdrachten. Om die naast elkaar te kunnen doen begon ik voor mezelf. Die vrijheid vond ik zo fijn, dat het altijd mijn manier van leven en werken is geweest. In mijn onderneming komt alles samen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voor mij staat het een niet los van het ander. Ik ben mijn onderneming denk ik soms wel eens, maar in een goede balans, ik ben niet alleen maar aan het werk. Ik doe op een dag waar ik zin in heb en wat goed voelt. Dat kan betekenen dat ik sommige dagen heel veel werk en op andere dagen minder. De andere dingen zijn ook vaste onderdelen van mijn dag. Maar mijn leven is heel eenvoudig, dus ik heb overal alle tijd voor. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat het helemaal past bij wie ik ben en waar ik me goed bij voel bij elke fase in mijn leven. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Sinds ik me voornamelijk richt op dat waar ik echt blij van wordt (boeken schrijven en lezingen geven) vind ik het lastiger om een continue stroom van geld op gang te brengen. Maar ik zie dat nu ook als een uitdaging om dat ook voor mezelf te creëren. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Direct kiezen om echt te gaan doen waar ik in geloof en gelukkig van word. De afgelopen jaren heb ik te vaak dingen gedaan om geld te moeten verdienen en niet om mijn hart te volgen. Daardoor zijn de boeken die ik schrijf in een veel minder snel tempo gecreëerd dan ik had gewild. Aan de andere kant geloof ik ook dat er voor alles een tijd is en dat dit nu mijn moment is. Dat ik dit ook had door moeten maken om te komen waar ik nu ben. 

Wat is je toekomstvisie?

Het is mijn wens en verlangen dat steeds meer mensen gaan doen waar ze blij van worden. In een tempo dat echt bij ze past. Dat ze leren luisteren naar hun lichaam en vertrouwen dat alles goed komt op het moment dat het de bedoeling is. Ik geloof dat we nu veel te veel bezig zijn om alles te willen controleren. Door een situatie als corona beseffen we dat we helemaal niets kunnen controleren en dat je altijd bij moet kunnen sturen. Als iedereen doet waar zij zich goed bij voelt, dan ontstaan de mooiste dingen op het juiste moment.   

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!