Gastblog Iris van Houten

Iris van Houten – Sterk in effectieve communicatie

Sterk in effectieve communicatie

Soms heb je direct een klik met iemand. Dan praat je gelijk honderduit en loopt het helemaal soepel. Maar het kan ook anders, dat het echt werken is en je elkaar telkens maar niet begrijpt. Communiceren is dan ook niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Hoe kan dat? Vaak zit het in iemands voorkeursstijlen als het gaat om gedrag en communicatie. En zodra de voorkeursstijlen van mensen ver uit elkaar liggen, kan dat zorgen voor onderling onbegrip.

Gedrag en communicatie

Bij gedrag gaat het om de verbale en non-verbale communicatie van iemand met zijn of haar omgeving. Dus naast wat iemand zegt, gaat het er ook om hoe iemand het zegt en wat diegene uitstraalt in lichaamstaal. Ieder mens is uniek maar vaak zie je wel dat er bepaalde voorkeurspatronen te herkennen zijn. En als je daar inzicht in hebt, kan je daar beter op aansluiten, wat dan weer leidt tot een betere klik. Maar hoe kan je daar een beter beeld van krijgen? Dat kan door gebruik te maken van het DISC model. 

Het DISC model

Wat is het DISC model precies? Veel mensen kennen DISC ook wel als de kleurentest. Zo hoor je nog weleens opmerkingen in de vorm van: “jij bent blauw”. Dit is echter niet waar het om gaat bij DISC. Beter kan je zeggen: “iemand laat blauw gedrag zien”. Je bent namelijk geen kleur. Het gaat er bij DISC om dat je inzicht krijgt in iemands voorkeursstijlen in communicatie en gedrag. Het DISC model bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie (rood), Invloed (geel), Stabiliteit (groen) en Conformisme (blauw).

Hoe kan je DISC herkennen?

Als het gaat om communicatie, zit de sleutel in het herkennen van de verschillende gedragsstijlen en daar jouw eigen gedragsstijl op afstemmen. Iedereen heeft een combinatie van de vier verschillende gedragsstijlen in zich maar vaak zie je dat er één of twee gedragsstijlen het sterkst aanwezig zijn. Door inzicht te hebben in je eigen gedragsstijl en de voorkeursstijl van je gesprekspartner te herkennen, zal je beter in staat zijn om aansluiting met de ander te vinden. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip en het helpt je om de gesprekken effectiever te laten verlopen. Maar waaraan herken je de verschillende kleuren? En ook belangrijk, hoe sluit je er bij op aan?

DISC rood – dominantie

Kenmerken: Mensen met deze gedragsstijl zijn doelgericht, extravert en gaan uitdagingen niet uit de weg. Zij zijn gericht op de voortgang en hakken gemakkelijk knopen door. Je herkent ze aan hun zelfverzekerde houding, stevige handdruk en direct oogcontact. In hun intonatie zijn zij helder, direct en to-the-point.

Tips: Richt je in je communicatie op mogelijkheden en kansen en kom tot de kern. Wijd dus niet teveel uit en kom snel ter zake. Het wordt gewaardeerd als je zelf met ideeën en initiatieven komt. Richt je op de toekomst en kijk niet teveel naar het verleden of wat niet mogelijk is. Laat zien dat je weet waar je het over hebt en laat je niet uit het veld slaan door tegengas. Een compliment doet het ook goed. Geef daarnaast ruimte om de ander zelf beslissingen te laten nemen.

DISC geel – Invloed

Kenmerken: Mensen met een hoge gele gedragsstijl zijn enthousiast en optimistisch. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en gaan graag nieuwe contacten aan. Ze houden van een ontspannen sfeer en praten veel. Op anderen komen ze relaxed over, ze maken vriendelijk oogcontact en zijn energiek en positief.

Tips: Schep een warme en losse sfeer. Toon enthousiasme en stel jezelf niet te formeel op. Mensen met deze gedragsstijl zijn gevoelsmensen en hebben minder met feiten en cijfers. Besteed dan ook eerst aandacht aan het sociale aspect, laat blijken dat je de ander aardig vindt en toon betrokkenheid. Sluit wel af met concrete afspraken. Let daarbij op wat haalbaar is aangezien de gele gedragsstijl in zijn of haar enthousiasme soms erg optimistisch kan zijn.

DISC groen – Stabiliteit

Kenmerken: Mensen die hoog scoren op de groene gedragsstijl zijn de meer evenwichtige personen die gemakkelijk in de omgang zijn. Zij zijn kalm, geduldig en stellen zich vaak bescheiden op. Het zijn echte teamspelers, zijn behulpzaam en werken graag samen. In hun intonatie zijn zij warm en zacht.

Tips: Creëer een ontspannen en veilige sfeer. Overval ze niet met onverwachte situaties en zet ze niet voor het blok. Beter kan je de ander goed voorbereiden in wat je verwacht. Praat op een rustige en vriendelijke toon zonder te veel stemverheffing. Laat ook zien dat je oprecht betrokken bent, luister actief en stel vragen. De hoge groene stijl houdt niet van confrontaties of snelle veranderingen. Blijf geduldig, houd de harmonie goed en geef de ander bedenktijd als dat nodig is.

DISC blauw – Conformisme

Kenmerken: Mensen met een hoge blauwe stijl zijn kritisch en perfectionistisch. Zij gaan voor kwaliteit en zullen de dingen precies uitzoeken. Omdat zij willen weten waar zij het over hebben, bereiden zij zich goed voor. Zij zijn taakgericht en introvert. Hierdoor kunnen zij formeel en rationeel overkomen.

Tips: Nauwkeurigheid is belangrijk voor de blauwe gedragsstijl. Kom op tijd en zorg dat je goed voorbereid bent. Zij haken af op ondeskundigheid of een informele indruk. Besteed niet te veel aandacht aan social talk maar richt je liever op de feiten en inhoud. Meningen en aannames worden dan ook als niet relevant gezien. Stel open vragen en bied ander tijd om over het antwoord na te denken.  Maak daarna concrete afspraken en kom deze ook na.

Hoe kan DISC jou helpen?

Wanneer we ons bewust zijn van hoe wij ons als individu gedragen, dan kunnen we deze kennis inzetten in onze omgang met anderen. Je leert de stijl van je gesprekspartner herkennen waardoor je daar met jouw stijl op aan kan sluiten. Het is goed om te weten dat er geen goed of fout is en ook is, elke stijl heeft zijn eigen kracht en valkuilen. Wel biedt het je de mogelijkheid om deze kennis toe te passen om zo je doelen soepeler te bereiken. Hierbij gaat het niet om iemand nadoen, maar je kan wel je eigen stijl een beetje aanpassen zodat er verbinding met de ander ontstaat en daardoor samen effectiever bent.

Kun jij inschatten welke gedragsstijl aansluit bij jouw gedragsvoorkeuren?

Hartelijke groet,
Iris van Houten

i.vanhouten@discboulevard.com
www.discboulevard.com