Isabelle Feteris Coaching

Wie ben je?

Ik ben Isabelle Feteris, psycholoog en ex-topsporter. In het powerliften werd ik een van de sterkste vrouwen van de wereld. Tegenwoordig heb ik een eigen bedrijf waarin ik en mijn team ondernemers helpen om topprestaties te leveren. We zetten hen in de keiharde actie modus met behulp van wetenschappelijke principes uit de psychologie en de resultaatgerichtheid uit de topsport. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn passie voor het helpen van en werken met mensen begon al op jonge leeftijd. Zo begon ik op mijn 7e met vrijwilligerswerk bij de turnvereniging, waar ik tot mijn 20e trainer ben geweest. Op mijn 15e werd ik gevraagd om te komen werken bij een kledingwinkel. Toen ik wat ouder was, stapte ik over naar de horeca en daarna heb ik nog bij een promotiebedrijf en een internet marketing bureau gewerkt. Ik heb me dat toen niet gerealiseerd maar in die jaren heb ik met veel skills van het ondernemen te maken gehad zoals sales, communicatieve vaardigheden, marketing en klantgerichtheid. Dat komt me nu goed van pas.

Tijdens mijn studie psychologie werkte ik als oplossingsgerichte begeleider voor kinderen met een psychiatrische stoornis. Het werk was uitdagend, maar ik had niet het gevoel dat ik een groot verschil maakte. Ik merkte dat ik me liever wilde focussen op mensen met wie het op zich wel goed gaat, maar die beter willen worden. Daarom volgde ik een intensief mindset en business coachingsprogramma. Na afronding daarvan heb ik nog een tijdje voor de coach die het programma gaf gewerkt. Tot het moment waarop ik dacht: ik wil het zelf gaan doen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Ik ben een beetje in het ondernemerschap gerold. Het was geen bewuste keuze, meer iets dat op mijn pad kwam. Ik ging het namelijk even proberen tijdens mijn master studie. 

Het idee kwam voort uit een ernstige eetstoornis die ik in het verleden heb gehad. Hierbij heb ik op het randje van de dood gebalanceerd. Toen begon het werken aan mijn eigen mindset. In mijn omgeving zag ik dat zoiets als werken aan jezelf helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Veel mensen denken dat je eerst ziek moet zijn om beter te worden. Maar je hoeft niet per se een eetstoornis, depressie of burn-out te hebben gehad om negatief over jezelf te denken, om goed voor jezelf zorgen uit te stellen of om jezelf aan te passen aan de mening van anderen. Het kan ook zijn dat je gewoon niet lekker in je vel zit. Maar die gevoelens zorgen er wel voor dat je niet presteert op de toppen van je kunnen.

Dus van daaruit ontstond het idee om ambitieuze mensen te helpen met hun mindset. Mijn bedrijf liep al snel zo goed dat andere ondernemers bij me aanklopten om van mij te leren. Toen ben ik gestopt met mijn studie om me volledig op mijn bedrijf te focussen. Ik werd zelfs door een van de grootste internet ondernemers van Nederland, Eelco de Boer, gevraagd om zijn klanten te coachen. Zo kwam ik op het idee om ondernemers te gaan helpen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Leuke vraag! Dat gaat me gemakkelijk af om eerlijk te zijn. Ik heb een heleboel hobby’s waar ik graag tijd aan besteed. Uit mijn topsport tijd heb ik gelukkig hele strakke routines meegenomen. Destijds combineerde ik die topsport met mijn studie en 20 uur per week werken. Ik moest dus wel een goede planning maken en me hieraan houden. En dit doe ik nu nog steeds. Ik spreek met mezelf af wanneer mijn werkdag begint en eindigt, wanneer ik pauze houd en hoe ik mijn werktijd invul. Zo hou ik genoeg tijd over om bijna elke dag te trainen, muziek te maken, te lezen, crypto botjes te bouwen, te investeren in vastgoed, te reizen naar verschillende landen en vrienden te zien. Het scheelt denk ik ook dat ik weinig tijd verdoe. Ik volg niemand op social media en heb geen tv. Ook werk ik veel vanuit huis, dus ik heb geen reistijd. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik geef geen quick fix of magische pil. Ik focus op een langetermijnstrategie die zorgt voor blijvende verandering. Transformatie in plaats van kortdurende motivatie of inspiratie. En dus werk ik vooral met trajecten voor een langere periode. 

Ik behandel mijn klanten als topsporter. We gaan niet alleen praten over mindset en ondernemen, maar komen ook echt in actie en gaan op verschillende manieren grenzen opzoeken. Werken met mij is niet comfortabel, dus dat past niet bij iedereen. Veel coaches durven niet te confronteren en blijven hangen aan de oppervlakte. Met mij ga je echt de diepte in. 

En daarbij heb ik ook een hele persoonlijke benadering, anders dan de meeste andere ondernemers. Bij mij krijg je geen online programma. Ik stuur mijn volgers persoonlijke berichten en bel mensen die mijn boek hebben gekocht spontaan op. Ik krijg dan vaak te horen: “Ben jij het echt?” Jazeker, dat ben ik echt! 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb vooral de tijd die het kost om een gezond bedrijf te bouwen onderschat. Ik ben er niet alleen fysiek, maar ook mentaal veel mee bezig. Ik schat dat ik zo’n 40 uur fysiek werk, maar in mijn vrije tijd ben ik in mijn hoofd nog veel met mijn bedrijf bezig. Dat is niet erg omdat het mijn passie is, maar hier heb ik toen ik startte niet zo bij stilgestaan. In de beginperiode werkte ik nog wel eens tot ‘s avonds laat door, maar daar ben ik gelukkig al snel mee gestopt. Ik was de dag erna totaal niet productief, dus ik schoot daar eigenlijk niets mee op.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik begon mijn bedrijf om iedereen met alles te helpen, ik had geen duidelijke doelgroep. Maar dat zorgt ervoor dat mensen niet goed weten waarvoor ze bij jou moet aankloppen. Dat zie ik ook bij veel andere ondernemers. Door mijn skills lukte het me wel om klanten te krijgen. Dat was voor de cashflow heel fijn, maar die klanten waren daardoor niet altijd de beste match. Als ik het over kon doen, zou ik sneller kiezen voor een specifieke doelgroep en de mensen die niet bij mij passen doorverwijzen naar een andere expert. 

Wat is je toekomstvisie?

Mijn missie is om van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Met een focus op zingeving in plaats van korte termijn plezier. Veel mensen kiezen nu vanuit gemak voor Netflix, chocolade en bankhangen en niet voor trainen, keuzes maken en echt ontspannen. Dat is jammer want er zijn een heleboel dingen waarvan we weten dat we ze moeten doen en die blijven we op die manier uitstellen. Maar als we ze echt gaan doen, gaat er een heleboel op een positieve manier veranderen. Dat is misschien niet altijd makkelijk, maar het levert je wel veel op. En daar wil ik graag aan bijdragen.

Contactpersoon: Isabelle Feteris
Onderneming: Isabelle Feteris Coaching
Website: www.isabellefeteris.com