Jane’s Flavours

Contactpersoon: Jane Wijbers
Onderneming: Jane’s Flavours
Website: www.janesflavours.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Jane Wijbers, ik ben 34 jaar en ben eigenaresse van Jane’s Flavours. Ik ben enorm positief ingesteld en laat mij niet belemmeren door de chronische ziekte endometriose die ik heb. 

Door mijn gezondheidsproblemen vermijd ik o.a. gluten, lactose, soja, suiker, rood vlees, koffie en alcohol. Hierdoor zijn mijn klachten enorm verminderd en voel ik mij veel energieker en fitter dan twee jaar geleden. Rekening houden met al deze allergenen zie ik ondertussen niet meer als een beperking, maar als een gezondere leefstijl. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In 2009 heb ik de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond. Ik heb ruim tien jaar verschillende functies vervuld in het sociale domein. Zo heb ik onder andere vier jaar gewerkt als sociaal casemanager bij de Gemeente Den Haag waar ik werkte met multiprobleem gezinnen en heb ik drie jaar uitkeringsgerechtigheden begeleid naar werk. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Begin 2018 werd bij mij endometriose gediagnosticeerd. Daarvoor liep ik al jaren rond met pijnklachten en vermoeidheid, niet wetende dat ik een chronische ziekte had.

Die pijn en vermoeidheid liet ik aan de buitenwereld niet zien. Ik was bang dat mensen mij een aansteller zouden vinden. Ik had een leidinggevende functie waar ik een goed voorbeeld wilde zijn voor het team en de uitkeringsgerechtigden die ik naar werk begeleidde. Dus elke ochtend zette ik mijn happy face op en probeerde ik mijn pijn te verbergen om anderen te kunnen helpen!

Toen ik hoorde dat ik endometriose had was ik opgelucht… “Mijn symptomen zijn echt en nu kan er eindelijk iets aan gedaan worden”. Toch durfde ik er in het begin niet over te praten. Ik moest het eerst zelf verwerken.

Ik besloot voor mezelf te kiezen en in december 2018 diende ik mijn ontslag in. Ik begon met Jane’s Flavours en sindsdien deel ik mijn ervaringen en simpele gezonde recepten met anderen. Met mijn passie voor koken en als diëtiste in opleiding wil ik graag zoveel mogelijk mensen stimuleren om voor zichzelf bewustere en gezondere voedingskeuzes te maken waarbij zelfzorg, duurzaamheid en dierenwelzijn centraal staan.

Het hebben van een chronische ziekte is f*cked up! Maar de endometriose heeft er wel voor gezorgd dat ik liever voor mezelf ben en nu vaker voor mezelf kies. In plaats van te overleven in een baan waar ik ongelukkig ben, kies ik om te leven!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op dit moment werk ik eigenlijk elke dag. Sinds 1 maart 2020 ben ik een Jane’s Flavours Foodspot begonnen in de winkel Pop-Up Gaard in Utrecht. Ik ben vier dagen geopend, maar daarnaast werk ik ook nog als ZZP’er als vertrouwenspersoon en aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Verder volg ik nog een deeltijd HBO studie Voeding en diëtetiek. Voor mijn foodblog maak ik wekelijks nieuwe recepten, maak ik zelf de foto’s, schrijf ik blogs en houd ik mijn eigen website bij. Ik ben dus lekker druk 😉

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik wil graag een positief verschil maken om anderen te kunnen helpen om voor zichzelf een gezondere leefstijl te creëren en goed voor zichzelf te zorgen.  Dit doe ik door:

  • Meer bekendheid te geven aan de chronische ziekte endometriose en erkenning voor de vele vrouwen die hier mee leven
  • Extra begrip te creëren voor mensen die te maken hebben met voedselallergieën en -intoleranties
  • Mensen te stimuleren om gezondere voedingskeuzes te maken waarbij ook aandacht is voor het milieu en dierenwelzijn.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Starten met ondernemen kost veel tijd en leverde mij in het eerste jaar qua inkomsten weinig op. Soms voelde ik mij een huisvrouw met een uit de hand gelopen hobby. Maar dat is natuurlijk niet zo! Ik ben een hardwerkende vrouw met een missie! En ik ben onwijs dankbaar dat ik de kans heb om mijn dromen waar te maken en te doen waar ik energie van krijg.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik kan zo even niks bedenken. Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik ontzettend trots op wat ik heb bereikt. Alle stapjes richting mijn droom hebben mij sterker en zelfverzekerder gemaakt. Door al die nieuwe ervaringen ben ik enorm gegroeid als persoon. Ik heb ook veel andere startende ondernemers ontmoet waar ik mooie contacten mee heb opgebouwd. Dat zou ik allemaal niet willen missen. 

Wat is je toekomstvisie?

Over 2 jaar wil ik klaar zijn met mijn studie Voeding en diëtetiek. Dan wil graag mensen gerichtere voedingsadviezen kunnen geven op het gebied van allergenen en de hormoonhuishouding. In de tussentijd wil ik vooral veel mensen inspireren met mijn recepten, ervaringen en in mijn foodspot 

onbezorgd van eten laten genieten. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!