Jasmijn Bult Fotografie

Contactpersoon: Jasmijn Bult
Onderneming: Jasmijn Bult Fotografie
Website: www.jasmijnbult.nl / www.blog.jasmijnbult.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Jasmijn Bult, een 22 jarige fotograaf gespecialiseerd in mode, haar en portretfotografie.
Ik werk ontzettend graag in mijn studio in het centrum van Deventer. Als ik andere over mijn werk hoor dan hoor ik vaak clean, licht en met een magazine vibe. Iets wat ik ontzettend leuk vindt om te horen dat dat allemaal terug is te zien in mijn werk. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

4 Jaar lang heb ik met ontzettend veel plezier bij de Hema gewerkt.
Maar qua “officiële” baan is Jasmijn Bult Fotografie mijn eerste echte baan en bedrijf.
Op dit moment ben ik aan het afstuderen als fotograaf, en hoop vanaf mei/juni full time aan de slag te kunnen gaan met mijn eigen bedrijf. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2013 moest ik gaan nadenken over een vervolgstudie.
Mijn zus had een camera waar ik ontzettend enthousiast van werd, zo erg dat mijn zus mij daarmee naar mijn 16e surprise party heeft gelokt. Toen ben ik opzoek gegaan of er ook een studie was omtrent fotografie. In 2014 begon ik op het Cibap in Zwolle. In het tweede jaar liep ik stage bij een portretfotograaf en hier ontdekte ik mijn liefde voor studiofotografie. In 2016 opende ik mijn eerste studio in Deventer. Vanaf toen begon ik steeds meer boekingen te krijgen en werd ik ook steeds professioneler. Eind 2017 begon mijn onderneming zulke serieuze vormen aan te nemen dat ik mij moest gaan inschrijven bij de KVK, een super spannende stap. Maar ik kan niet wachten als ik binnenkort mijn studie afrond er full time voor kan gaan! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen ben ik op dit moment druk met het afstuderen.
Gelukkig kan ik dit erg goed combineren, ik ben namelijk ontzettend fan van plannen. En een ander voordeel is dat ik een ontzettend avond mens ben, waardoor ik ’s avonds de beelden van de shoots kan retoucheren. Vaak fotografeer ik namelijk in het weekend, en bewerk de beelden door de week heen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het liefst werk ik met mensen, ik vindt het belangrijk om klanten te helpen met het product/dienst op beeld te zetten zoals zij dat in gedachten hebben. Ik vindt het namelijk super belangrijk dat alles samen komt, van model, styling en het idee dat de opdrachtgever heeft. Wat mijn onderneming uniek maakt is dus dat ik meedenk met de klant en hen help met het product zo neerzetten dat de unique sellingpoints goed naar voren komen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Bellen heb ik altijd lastig gevonden, en ik heb er nog steeds een hekel aan. (Confesion, ik laat mensen vaak eerst m’n voicemail inspreken en dan bel ik terug) maar hierin vindt ik vooral lastig dat ik alle minuut een beslissing moet maken, terwijl ik ergens liever over na denk en eventueel mee spar met mijn partner. Dus hoeveel mensen willen communiceren via telefoneren vindt ik soms nog wel erg lastig. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Oef, deze vindt ik een stuk lastiger om te beantwoorden, haha.
Ik denk dat ik dan minder over mijzelf heen zou laten lopen, ik heb een aantal onhandige fouten gemaakt waardoor ik niet sterk stond, en als er mensen waren die ouder dan mij waren voelde ik mij gauw “onder hen” nu weet ik dat ik weet wat ik doe en goed ben in wat ik doe, dit durf ik gelukkig ook steeds meer uit te spreken naar opdrachtgevers toe. 

Wat is je toekomstvisie?

Nog meer kunnen fotograferen!
Meer focussen op het schieten van commerciële beelden van bedrijven.
Dat is echt iets waar ik blij van wordt, als ik een klant kan helpen met het verkopen van hun product of dienst. Zo werk ik vaak voor de coiffure award en dat geeft toch een enorme boost.
Dus mocht je nog commerciële beelden nodig hebben voor je bedrijf neem dan vrijblijvend contact op (wel via mail natuurlijk ;)) 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!