Jouw Technische Coach

Contactpersoon: Gea Simons
Onderneming: Jouw technische coach
Website: https://jouwtechnischecoach.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Gea Simons, een gezellige veertigplusser uit het mooie Breda. Ik ben getrouwd en heb een prachtige roodharige dochter. Inmiddels ben ik al weer ruim 7 jaar onderneemster en sinds 4 jaar technisch coach voor onderneemsters. Als technisch coach helpt ik onderneemsters met het maken en onderhouden van hun website, de online vindbaarheid en de e-mail marketing door hen te leren hoe ze dit zelf kunnen doen maar ook door hen het werk uit handen te nemen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Met werkcarrière ben ik begonnen als apothekersassistente. Na zo´n 8 jaar was ik hier op uitgekeken omdat ik niet verder kon groeien en heb ik de overstap gemaakt naar de farmaceutische industrie. Na eerst 6 jaar als artsenbezoeker te hebben gewerkt ben ik doorgegroeid naar product manager. In deze functie heb ik, via nascholingen, veel geleerd over sales en )online’ marketing maar heb ik ook nog meer geleerd over het maken van websites.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als product manager moest ik dagelijks van Breda naar Weesp op en neer. Geen probleem toen ik nog geen kind had, maar na de geboorte van mijn dochter begon de reistijd mij steeds meer op te breken. In overleg met mijn man heb ik toen besloten om mijn droom achterna te gaan en als webwinkelier te starten. Ik vond het toen al heerlijk om met de techniek van de webwinkel en later mijn blog bezig te zijn en leerde al snel alle mogelijkheden.  Toen ik steeds vaker hulpvragen van collega onderneemsters kreeg werd Jouw technische coach geboren. Inmiddels heb ik de webwinkel helemaal vaarwel gezegd en richt ik mij full time op het werk als technisch coach.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben een echte structuurjunkie. Ik werk dus met een vaste planning en een strakke to do lijst zodat ik alles gedaan krijg. Inmiddels heb ik gelukkig een schoonmaakster in dienst die mij veel werk uit handen neemt waardoor ik mij echt kan focussen op mijn bedrijf en het moeder zijn.

Mijn dochter gaat inmiddels naar school dus kan ik mij onder schooltijd richten op mijn werk. Op donderdag en vrijdag gaat zij ook naar de opvang zodat ik ook 2 volle dagen heb voor de grote klussen en uit huis afspraken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mij als technisch coach vooral uniek maakt is dat ik een brug kan slaan tussen de ingewikkelde techniek en mijn klanten. In Jip en Janneke taal kan ik duidelijk uitleggen wat er moet gebeuren. En juist doordat ik zelf ook een webwinkel heb gehad ben ik staat om niet alleen de techniek aan de achterkant in orde te maken, maar ook mee te denken over en te kijken naar de voorkant van de website en hier adviezen over geven.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik in het begin echt heb onderschat zijn de kosten die komen kijken bij het opzetten van een onderneming. Zeker als webwinkelier heb ik veel moeten investeren waardoor ik uiteindelijk maar weinig geld overhield om mijzelf een salaris uit te betalen. Hier heb ik nu veel meer inzicht in.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou vooral veel eerder in een financieel coach investeren. Ik heb van mijn financieel coach Hilde zoveel geleerd waar ik juist ook in het begin van mijn ondernemerschap heel veel aan had gehad.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn 5 jaren plan is ambitieus, het opzetten van een opleiding en bemiddelingsbureau voor technische VA’s. De vraag naar technische ondersteuning groeit steeds meer, ik wil in die vraag blijven voorzien en daar VA’s voor opleiden.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!