Kleur bekennen

De mensen die mij kennen weten dat ik van kleur houd. Niet alleen mijn huis maar ook mijn kleding, kantoor, eigenlijk alle aspecten van mijn leven zijn super kleurrijk. Toen wij ons huis aan het bouwen waren zei ik dan ook tegen iedereen; geen enkele muur in ons huis gaat wit blijven. En dat is ook echt niet gebeurd. Nu zal je misschien denken, wat is er mis met wit? Helemaal niks natuurlijk! Maar het past niet bij mij. En dat is ook meteen waar ik het in dit blog over wil hebben. 

Om mij heen zie ik namelijk heel veel ondernemers deze ‘fout’ maken. Vaak gaat het als volgt: je kiest voor een mooi kleurenpallet voor je branding. Deze kleuren voer je door op je website en in je logo. De kleuren die je hebt gekozen passen bij wie je bent. Van deze kleuren wordt jij blij. Deze kleuren weerspiegelen wie jij bent! Maar dan..

Dan gaat het mis. 

Heb jij er namelijk wel eens bij stilgestaan of jouw kantoor of werkplek wel past bij jouw bedrijf? Je hebt dat mooie kleurrijke logo en een mooie website met de kleuren volgens je branding. Maar vervolgens zit je in een spierwitte kantoorruimte te werken. Dan zit er in mijn ogen direct ruis op de lijn.
Daar zit je dan, voor een witte muur in de zoveelste zoom call. Je gesprekspartner staart naar een kleurloze muur achter jou terwijl jij juist een heel kleurrijk persoon bent. Dat blijkt wel uit de kleur keuzes die je eerder hebt gemaakt voor andere aspecten binnen je bedrijf. En die ruis die je hierdoor veroorzaakt zorgt voor verwarring bij je klant. Zorg er dus voor dat jouw werkplek weerspiegelt wie jij bent. 


Hoe je dit makkelijk en effectief aanpakt? Komt ie!

Muurtje schilderen

Schilder de muur achter je bureau in de kleuren van jouw branding. Zo heb je meteen iets super herkenbaars voor iedereen die tegenover jou zit. Ook als je in een online meeting hebt, heb je een super goede achtergrond. Blurry effecten behoren vanaf nu tot het verleden.
Heb jij nou hele felle kleuren in je branding en zie je het niet zitten om een hele muur in die kleur te schilderen? Kies er dan voor om een deel te schilderen. Denk dan bijvoorbeeld aan een horizontale vlakverdeling, of een lambrisering in kleur.

Kleurrijke accessoires

Een andere makkelijke manier om kleur toe te voegen aan je werkplek is door middel van accessoires. Ga eens een lekker middagje naar je favoriete woonwinkel of stad om alleen maar dingen te shoppen in de kleur van jouw branding. Dus een mooie kandelaar voor op de kast waar je administratie in ligt, een mok in de juiste kleuren waaruit je kan drinken tijdens een meeting. Of kies voor een lamp in de jouw persoonlijke kleuren. Kan je de juiste kleuren niet vinden? Ga dan eens op zoek naar bedrijven die producten voor je kunnen personaliseren. Het zal je verbazen hoeveel er mogelijk is.

Behang

Een andere leuke en makkelijke manier om je branding te versterken is door behang te gaan zoeken die bij jouw kleuren past. Kies een klein muurtje uit op je werkplek waar je dit behang toe kan passen. Zo heb je meteen een super mooie achtergrond als je leuke foto’s wil maken voor social media.

Door deze tips toe te passen zal je merken dat je je veel meer thuis gaat voelen op je werkplek. Niet zo gek natuurlijk want je werkplek gaat zoveel meer eigen worden. Je hebt tenslotte niet voor niets voor die branding kleuren gekozen toch? Deze passen bij jou en jouw kernwaarden.

Thuis

En kom jij dan na een lange dag thuis in een huis wat toch nog steeds niet af is voor jouw gevoel? Dan durf ik er geld op in te zetten dat je ook hier niet de kleuren hebt durven kiezen die echt bij jou passen.
En nee je hoeft echt niet de kleuren van je bedrijf door te voeren in je privé leven. Maar wees nou eens kritisch en vraag jezelf eens af waarom je voor de kleuren hebt gekozen die er nu op de muur zitten? Negen van de tien keer komt dat omdat het er op Pinterest zo lekker uit zag. En dat is waar het mis gaat..

Je huis moet een weerspiegeling zijn van wie jij bent. Niet een copy paste van een Pinterest board. 

Herken je jezelf in bovenstaande dingen maar heb je geen idee hoe je deze tips kan toepassen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.mysa-studio.com en op mijn Instagram (@mysa__studio). Ik deel er veel over en je mag mij altijd al jouw vragen stellen. 

Liefs,

Suzanne van Lieshout

Mysa Studio – colorful lighting & interior styling