Krista Bonekamp life & loopbaancoaching

Contactpersoon: Krista Bonekamp
Onderneming: Krista Bonekamp life & loopbaancoaching
Website: www.kristabonekamp.nl

Wie ben je?

Ik ben Krista Bonekamp, 37 jaar, getrouwd en trotse moeder van dochter Sam en zoon Jop. Ik ben geboren en getogen in Vaassen, een dorp dichtbij Apeldoorn. Ik ben gek op dieren, wij hebben zelf een hond en 2 katten. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn SPW -diploma belandde ik, per toeval, bij een dierenartsenpraktijk in Vaassen. Misschien geen logische stap, maar ik was 18 en ik had geen flauw idee wat ik wilde in de grote mensen wereld. Ik hield van mens en dier, dus ook dit ‘leek mij wel leuk.’ 

17 jaar lang werkte ik hier als dierenartsassistente, met ongelofelijk veel plezier. Ik ging samenwonen, ik trouwde en ik werd moeder. En zo knipperde ik met mijn ogen, waren 17 jaren voorbijgevlogen, en plots werd ik wakker geschud uit de sleur des levens. De sluimerstand die zo lekker comfortabel was, begon steeds meer te knellen. 

Is dit wel wat ik wil blijven doen? Benut ik al mijn kwaliteiten wel? Als ik straks 80 ben, waar heb ik dan spijt van? Deze vragen hielden mij flink bezig. Ik besloot actie te ondernemen en startte met een opleiding Professioneel Coach. Het begin van een grote verandering. Ik merkte hoe meer energie ik stopte in het coachen, hoe meer dit ging groeien. Het voelde letterlijk als thuiskomen. Dit is mijn passie, hier gaat mijn hart sneller van kloppen!

Sinds augustus 2019 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf in life en loopbaancoaching. En coach ik vrouwen met de meest diverse hulpvragen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Al tijdens mijn studie, besefte ik dat dit is waar ik oud en versleten in wil worden. Coachen. Mijn hart ligt bij het coachen van vrouwen, ik snap ze heel goed. Wij vrouwen cijferen onszelf snel weg, verliezen ons in de rol van partner, moeder, collega. Jezelf als prioriteit zien, voelt snel egoïstisch. Maar je bent echt gemaakt voor meer! En je moet er simpelweg voor zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. 

Ik wil coachen laagdrempelig maken, dat is mijn missie. Ik hoop dat iedereen hulp durft te vragen, waar het jezelf niet meer lukt. Ik zie het brein als een volgepropte kast vol gedachten, wat past je nog? Wat moet gauw weggegooid worden?

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De luxe is dat ik eigen beheerder ben van mijn agenda. Ik probeer zoveel mogelijk te plannen tijdens de schooltijden van mijn kinderen. Zij gaan naar school, en ik fiets naar mijn kantoor. Ik heb het ongelofelijke geluk dat ik een kantoorruimte heb weten te bemachtigen op een schitterende boerderij in Vaassen. Zo zit ik toch nog lekker tussen de dieren! 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Geen trucs, geen quick fix, gewoon coachen in zijn puurste vorm! Ik kan het helaas niet mooier maker dan het is. Samen zoeken we naar de kern van jouw probleem. Juist door die kern te raken, kun jij zorgen voor een duurzame verandering. 

Het enige wat we daarvoor nodig zijn is de bereidheid eerlijk naar jezelf te kijken. En ik geef je een duwtje in je rug, tot je zelf verder kan. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik beschouw mijn bedrijf als mijn 3e kindje. Ik geef er soms zoveel aandacht en liefde aan, dat ik mezelf met regelmaat vergeet. Ik dender maar door. Mijn enthousiasme en impulsiviteit zijn top eigenschappen, maar ja… hierdoor ook veel hooi op mijn vork, te veel in 1 keer willen. Je kent het wel. Valkuilen all over the place.  

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Je moet veerkrachtig zijn, meebuigen. Als je valt, jezelf afstoffen en weer doorgaan. Durven groeien uit je glazen kubus. Vooral als prille coach in het vak, kon ik mezelf klein maken. Ik kwam tenslotte pas net kijken, dus moest me een beetje op de achtergrond houden. Onzin natuurlijk! Het is niet zo dat ik dit persé over wil doen, het heeft mij gebracht waar ik nu sta. 

Wat is je toekomstvisie?

Een platform voor vrouwen die het allerbeste uit hunzelf willen halen. Inspireren, spreken en trainingen geven. Vrouwen raken met mijn passie, zodat het bij hen ook gaat bruisen. Ik zou willen dat zelfontwikkeling en coaching net zo vanzelfsprekend worden als een bezoekje aan de tandarts. Dat is mijn droom! 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!