Lagor Services Podcast Production

Wie ben je?

Mijn naam is Laila en ik ben een Podcast Producer. Samen met mijn man Rogier hebben wij Lagor Services Podcast Production opgezet. Rogier houd zich voornamelijk bezig met het creatieve gedeelte en ik heb de contacten met klanten zorg voor de dagelijkse gang van zaken. Wij zijn oer hollands maar wonen op een kleine boerderij in de Belgische Ardennen met 3 honden en 2 katten, allemaal uit de opvang. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat wij met Lagor Services zijn begonnen werkte ik jarenlang als executive assistant voor grote internationale bedrijven in Luxemburg en Nederland. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2019 liep mijn opdracht af als executive assistant bij een groot manufacturing bedrijf in Luxemburg dus net toen ik klaar was om aan een nieuwe uitdaging te beginnen sloeg de pandemie toe en was er geen werk meer. 

Dat gaf mij meteen de mogelijkheid om eens na te denken wat ik nu eigenlijk wil. Ik wilde niet meer elke dag 1 uur heen en terug rijden naar een job waar ik het plafond had bereikt. Ik wilde het liefst vanuit huis werken en eigenlijk iets wat je overal vandaan zou kunnen doen want reizen zit in ons bloed. 

Het eerste half jaar probeerde ik wat dingen uit en kwam uiteindelijk bij podcast productie uit. Het mooie van podcast productie is dat ik mijn extensieve ervaring als executive assistant kan gebruiken. Het is veelomvattend, je hebt te maken met techniek, communicatie, organisatie en creatie. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het leven op een kleine boerderij met 3 honden en 2 katten is af en toe wat chaotisch en de vloer is zeker niet altijd even schoon maar who cares! De beesten zijn helemaal gewend aan ons ritme. Ik sta heel vroeg op en doe voor het werk eerst een grote wandeling met de honden en soms gaat er een kat mee. Vanuit ons huis kunnen we zo de weilanden en de bossen in. 

Dan kondig ik aan dat “we gaan werken”, wat altijd met veel enthousiasme wordt ontvangen. Ik zit dan achter mijn buro met mijn koptelefoon op en de honden liggen op de bank achter mij te snurken. (hoera voor noise cancellation koptelefoons!). Zij zorgen er ook voor dat ik op tijd pauze neem en weten inmiddels dat wanneer ik een podcast aflevering ga opnemen ze heeeeeeel stil moeten zijn. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wij focussen ons op zelfstandigen maar ook op midden en grote bedrijven die bijvoorbeeld een interne podcast willen beginnen voor betere interne communicatie en wij werken met klanten in de Benelux, EU en USA dus heel Internationaal. 

Wij ondersteunen in het opzetten van een podcast om daarna verder te gaan met de podcast productie. In de achtergrond houden wij de gehele podcast productie gaande zonder een steek te laten vallen. Samenwerken met ons is een partnership, dus denken wij ook echt mee en komen met ideeën om de podcast te groeien en de doelen te bereiken die het bedrijf of zelfstandige heeft gesteld.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het is soms lastig om niet 24 uur per dag met het werk bezig te zijn. Ik vind het super leuk dus blijf ik soms wat te lang doorgaan en stopt mijn brein ook niet met het produceren van nieuwe ideeën. Af en toe moet je echt even uitschakelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Wij zijn nu een aantal jaren bezig, en sinds begin dit jaar werk ik met een business coach en ik zie echt verschil. Hij houd mij verantwoordelijk voor de dingen die ik niet doe, stuurt mij de juiste richting op als ik het even niet meer weet en komt met suggesties hoe het beter kan. Als ik geweten had hoe goed dit voor mij zou zijn dan had ik graag wat eerder hiermee begonnen. Ik kan het echt aanbevelen om een business coach te nemen wanneer je een startende ondernemer bent. Maar wel iemand die voor wat betreft persoonlijkheid bij je past. Dat is heel belangrijk. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil dat iedere ondernemer een podcast gaat beginnen! Verbale en geschreven communicatie gaan hand in hand. Iedereen is tegenwoordig bijna constant online en wanneer het bekijken van een video of het scrollen door sociale media even niet kan dan willen we wat anders. Luisteren naar een podcast dus!. Tijdens de rit naar het werk, of joggen in het park. Op die momenten kun je als ondernemer aan de luisteraar vertellen wat jij voor oplossingen kunt bieden voor de problemen die zij hebben, ideeën en handvatten geven om vooruit te gaan in hun carriere of leven. Maar ook wie de mensen zijn achter jouw product, waar je bedrijf voor staat met als doel om een betere connectie te maken met je klanten. Er zijn zoveel mogelijkheden en onderwerpen waar je het over kunt hebben. Dit jaar gaan bedrijfs podcasts vlammen, wees je concurrentie voor en begin morgen een podcast. En als je het niet alleen wilt doen neem dan contact met ons op!

Contactpersoon: Laila Noort
Onderneming: Lagor Services Podcast Production
Website: https://www.lagorservices.com/