LAREY

LAREY

Wie ben je?
Ik ben Imane Drouk, 35 jaar geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben getrouwd en ik heb een zoon van 4 en een dochter van 2. Ik hou er van om uit te zoeken hoe iets werkt en het zelf te maken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Op jonge leeftijd wist al wat ik wilde worden later. Later zou ik namelijk een eigen sieradenlijn hebben. Dat was mijn doel. Ik deed de vakschool in Schoonhoven leerde het vak goudsmeden. Vervolgens ging ik door studeren op hbo. Ik deed de opleiding industrieel product ontwerpen. Ik combineerde sieraden er altijd bij. Werkte bij juweliers in het weekend. Om mijn passie voor sieraden levend te houden. En liep stage in Portugal bij een sieraden merk. Ik mocht daar een collectie ontwerpen en meelopen/werken in een fabriek. Ook mijn afstudeerstage deed ik in opdracht van een luxe juwelier. Na mijn opleiding leerde ik mijn man kennen. Ik werkte kort in een ander vakgebied. Werd daarna zwanger en stopte met werken.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Mijn dochter werd in 2020 geboren. Al snel wilde ik mijn passie voor sieraden met haar delen. Kindersieraden die te koop waren was het niet helemaal voor mij. En als goudsmid/product ontwerper vond ik dat ik het zelf moest ontwerpen en maken. Daar ontstond het idee dat het tijd was om een sieradenlijn te starten voor moeders en dochters. De naam van mijn onderneming heb ik snel gevonden door de namen van mijn kinderen te combineren. Laith & Reyhane.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Door goed te plannen. Ik probeer zoveel mogelijk te doen als mijn kinderen op school zitten en de opvang. Omdat mijn onderneming uit passie is ontstaan gaat het heel natuurlijk waardoor ik het niet als werken ervaar. Ook betrek ik mijn gezin veel in mijn onderneming. Zoals mijn dochter is het nu helemaal gewend om sieraden te dragen en dat we er foto’s van gaan maken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
LAREY is uniek omdat ik iedereen een sieraad gun als herinnering. Ik vind dat je gedenkwaardige momenten moet linken aan een mooi sieraad. Voor elke mijlpaal een nieuw sieraad die een hoge emotionele waarde meedraagt.

De band tussen een moeder en dochter is heel speciaal. Door deze band uit te drukken in een sieraad maak je prachtige herinneringen. Een dochter wil mama in alles na doen. De manier van kleden, praten en ook dezelfde sieraden dragen. LAREY biedt luxe sieraden voor volwassenen en kinderen.

Alle sieraden ontwerp ik zelf en uit eigen productie. Al mijn ervaring bij luxe juweliers heb ik gebundeld en uit ik in LAREY. Bij aankoop van een sieraad komt de complete beleving er bij. Het wordt verpakt in een luxe doosje met een bewaarzakje en een poetsdoekje.

Service ligt bij LAREY hoog in het vaandel. Ik denk graag mee met een klant en adviseer mijn klanten bij het maken van een keuze.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Dat niet alles vlekkeloos verloopt. Soms denk je dat bepaalde dingen makkelijk gaan en dan als je de stappen onderneemt komen allemaal nieuwe zaken waar je geen rekening mee had gehouden. Maar dan is het gewoon snel schakelen en handelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn? 
Eerder beginnen. Ik heb zoveel tijd verspild aan het uitstellen om te beginnen.

Wat is je toekomstvisie
Mijn toekomst visie is dat mijn sieraden bij verschillende juweliers worden verkocht in Nederland en dit uit te breiden binnen Europa. Dat mensen het merk LAREY herkennen als ze het zien.

Contactpersoon: Imane Drouk
Onderneming: LAREY
Website: www.LAREY.nl