Lasand Jewellery

Contactpersoon: Sandra Bruil
Onderneming: Lasand Jewellery
Website: www.lasandjewellery.com

Wie ben je?

Ik ben Sandra en als goudsmid maak ik bijzondere design sieraden met betekenis. Dit doe ik vaak in opdracht van de klant. Mijn klanten komen bij mij om een bijzonder moment of gebeurtenis in hun leven vast te leggen in een sieraad. Een bekend voorbeeld zijn  de verlovingsring en de trouwringen. Maar denk ook aan persoonlijke mijlpalen zoals: een bepaalde angst overwinnen, het leven en gezondheid vieren, eindelijk je baan opzeggen of juist een bepaalde baan krijgen, of een andere belangrijke keuze maken. Dit leg ik graag vast in persoonlijk sieraad voor mijn klanten. Het mooie van sieraden vind ik dat ze vaak gebruikt worden als “talisman” en dat ze veel emotionele waarde hebben voor de drager. Naast dat ik in opdracht werk heb ik ook een eigen collectie sieraden waarin ik mijn eigen creatieve vrijheid volg en mijn eigen verhaal in de sieraden verwerk. Dat levert elegante sieraden op met een opvallend design.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om veel buiten te zijn in het bos en aan het strand, te sporten en dan met name: zumba dansen en daarnaast zit ik bij een toneelgroep. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn afstuderen, van 2 studies namelijk Industrieel Ontwerpen aan de TUDeflt en Goudsmeden aan de Vakschool, ben ik meteen begonnen met ondernemen. Toen wel eerst nog  in de avonden en weekenden. Overdag werkte ik als “user centered designer” bij een software bedrijf. Voor hen ontwierp ik gebruiksvriendelijke software en apps vanuit het perspectief van de gebruiker. Omdat ik twee studies heb gedaan heb ik ook lang 2 carrières gehad: ik had onbewust nog geen keuze durven maken. Sinds 2018 ben ik vol voor mijn eigen onderneming gegaan.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen vond ik de interactie tussen mens en product erg interessant. Welke betekenis heeft een product voor je? En hoe kan je die betekenis als ontwerper versterken? Tijdens mijn studie mistte ik het werken met je handen: echt iets tastbaars maken. Toen ben ik begonnen met een deeltijd opleiding tot goudsmid en daar kwam alles samen: ambacht en betekenis. Ik had mijn passie gevonden :). Na mijn afstuderen was mijn eigen onderneming starten dus ook een logische keuze. Al heeft het even geduurd voordat ik er vol voor durfde te kiezen (zie verhaal hierboven).

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ondernemen is combineren, als ondernemer houd je je met zóveel verschillende taken bezig: van het werken ín je onderneming tot het werken áan je onderneming, marketing, ontwerpen, uitvoeren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat is juist ook het leuke aan ondernemen: ik kan alles op mijn eigen manier doen en uitproberen wat bij mij past. Ik kom er steeds meer achter dat ondernemen ook echt een mindset is: nieuwe dingen uitproberen en testen en kijken wat werkt. Dat is echt leuk om te doen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt is ten eerste mijn eigen stijl: mijn sieraden hebben vaak iets grafisch, iets geometrisch en toch ook wel iets stoers. Het zijn elegante sieraden die opvallen door hun design.

Daarnaast ben ik erg goed in het vertalen van iemands verhaal naar een sieraad, ik heb geregeld gehad dat mijn klant ontroerd was bij het zien van haar nieuwe sieraad.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ha ik onderschat én overschat bepaalde dingen binnen het ondernemen voortdurend. Omdat alles nieuw is en ik het nog nooit eerder gedaan heb is het soms lastig in te schatten hoe moeilijk of hoe makkelijk iets te realiseren is. Maar ja daar leer je van 🙂

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hmm lastige vraag. Ik denk dat een van de belangrijkste lessen die ik geleerd heb de les “Follow the fun” is. Ondernemen vanuit je eigen plezier en dat voorop stellen. En dat echt het allerbelangrijkste maken: belangrijker dan omzetdoelen en strategische keuzes. Ik heb in het begin veel keuzes gemaakt vanuit strategie en hard werken en discipline. Dan gaat het echt om het doel en niet om de reis daarnaar toe. Dat begon de laatste tijd steeds zwaarder en moeizamer te voelen. Ik realiseerde me: waarom doe ik dit ook al weer? Het laatste jaar onderneem ik veel meer vanuit mijn drive en passie voor wat ik echt leuk vind. Zo zeg ik nu nee tegen bepaalde klanten werk ik alleen met klanten die echt bij mij passen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik droom van een vrijstaand huis aan de rand van een bos met een apart atelier waar ik mijn klanten ontvang. Ik lig met mijn collecties in toonaangevende winkels door heel de wereld en ben elke dag creatief bezig.

Ben je benieuwd naar mijn sieraden? Neem dan een kijkje op mijn website: www.lasandjewellery.com of volg mij op Instagram: instagram.com/lasand_jewellery

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!