Laura Voet, Brand & Packaging Designer

Contactpersoon: Laura Voet
Onderneming: Laura Voet, Brand & Packaging Designer
Website: www.lauravoet.com 

Wie ben je?

Mijn naam is Laura, 27 jaar en ik ben brand & packaging designer. Ik ondersteun duurzame merken met hun verpakkingsontwerp en aansluitend met hun visuele iden teit. Ik help deze merken zich te onderscheiden in het schap met een verpakkingsontwerp welke precies aansluiten bij de kernwaarden van hun product. Samen met mijn vriend woon ik in Culemborg en ik huur een werkplek bij #Workmode in Utrecht. Vrienden vinden mij ambi eus, zorgzaam, georganiseerd en al jd in voor een feestje. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na het afronden van het Nimeto en de kunstacademie in Den Bosch, heb ik als grafisch ontwerper een aantal jaar full me gewerkt bij een ontwerpbureau in Utrecht. In de afgelopen jaren heb ik mijn passie voor grafisch ontwerpen verder aangescherpt en heb ik mij steeds verder gefocust op packaging design. Tijdens mijn studie en mijn werk was ik al jd al bezig met het ondernemerschap, ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie. Op een gegeven moment stond ik op het punt dat ik moest kiezen welke rich ng ik op wilde: meer ervaring opdoen in loondienst of kiezen voor het ondernemerschap? Ik vond het spannend maar koos toch voor het ondernemen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik wilde me volledig focussen op packaging design. Dat kan natuurlijk ook in loondienst bij een mooi ontwerpbureau maar ik wilde meer impact maken. Ik wil niet een kleine schakel zijn in het hele proces maar ik wil een klant echt kunnen begeleiden van begin tot het eind, ze echt meerwaarde bieden. Daarnaast wilde ik mijn eigen werkleven verder vormgeven. Zelf kunnen kiezen voor de juiste samenwerkingen, mijn visie als ontwerper uitbouwen en mijn eigen werk jden kunnen bepalen, een stukje vrijheid creëren. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik vind het heerlijk om te werken en stop daar bijna al mijn energie in. Maar het is ook de kunst om een mooi evenwicht te houden in werk en rust. Ik leerde ook meer over mijn energie gedurende de dag. Zo sta ik al jd vroeg op omdat de ochtend mijn meest produc eve uren zijn en zo heb ik einde van de dag ruimte om te sporten en naar buiten te gaan. Ik merk dat wanneer ik juist de jd neem om soms niet te werken, ik daarna juist betere resultaten lever in mijn werk. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Sterk verpakkingsontwerp voor duurzame merken om samen de wereld een stukje mooier te maken.” Deze zin vormt de basis waar vanuit ik werk als ontwerper. 

Als verpakkingsontwerper wil ik niet alleen een mooi ontwerp maken, ik wil een sterk ontwerp maken welke precies aansluit bij de kernwaarden van mijn klant. Een ontwerptraject doe ik dan ook niet alleen, mijn klant heeft hier ook een belangrijke rol in. Ik wil mijn klant en het merk goed leren kennen, begrijpen waar ze voor staan, zodat de verpakking en de nieuwe huiss jl echt bij ze aansluit. 

Daarnaast voel ik me als ontwerper ook verantwoordelijk voor het leven van een verpakking na gebruik van de consument. Kunnen we kiezen voor duurzamere materialen of misschien zelf minder verpakkingsmateriaal? Wat vertellen we over het materiaal en het recyclen aan de consument? Dat zijn ook elementen waar ik ook graag aandacht aan besteed. Het hele verhaal moet kloppen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Voordat ik begon met ondernemen had ik me al jd gefocust op mijn vaardigheden als ontwerper. Nu was ik ineens ook ondernemer en kwamen er veel meer vaardigheden bij waarin ik mijn eigen draai moest vinden. Mijzelf hierin ontwikkelen is een onwijs leuk proces waarin ik boeken lees, cursussen doe, netwerkborrels bijwoon en het ook gewoon doe. In het begin vond ik het allemaal overweldigend maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden en probeer ik ook dicht bij mijzelf te blijven. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In het begin vond ik het zo spannend en wilde ik alles alleen doen. Maar ik had juist meer de samenwerkingen kunnen opzoeken, eens met andere ondernemers koffie kunnen doen en er meer op uit gaan. Nu merk ik hoeveel energie me dat geeft en hoeveel je daarmee weer groeit als ondernemer. Dat maakt het afwisselend en minder ‘alleen’. 

Wat is je toekomstvisie?

Meestal heb ik gericht een doel, een wens van wat ik nog meer wil bereiken. Maar ik ben oprecht blij met mijn onderneming en heb hier echt mijn passie gevonden. Ik werk met geweldige klanten en word geïnspireerd door hun visie en doelen. Ik wil nog veel meer mooie, duurzame merken helpen met hun verpakkingsontwerp. Zo kunnen we samen bijdragen aan een betere wereld. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!