Leo & Libra Dresses

Contactpersoon: Kim van den Hoogen en Mariëlle van der Hilst Onderneming: Leo & Libra Dresses
Website: www.leo-libra.com  

Wie zijn jullie?

Wij zijn beste vriendinnen Kim en Mariëlle, ofwel Leo & Libra. In 2019 zijn wij samen gestart met onze onderneming Leo & Libra. We ontwerpen, produceren en verkopen zakelijke dameskleding.   

Wat hebben jullie gedaan voor jullie begonnen met ondernemen?

Kim is al jarenlang werkzaam in de retail waar zij zich met inkoop bezig houdt. Mariëlle werkt in het bedrijfsleven als directeur van een boutique hotel.

Waarom hebben jullie voor het ondernemen gekozen en hoe zijn jullie op het idee van de onderneming gekomen?

Voor onze functies is het belangrijk dat wij er altijd representatief uitzien. In onze dagelijkse zoektocht naar mooie maar betaalbare zakelijke dameskleding kwamen tot de conclusie dat wat wij zoeken eigenlijk best lastig te vinden is.  Jurken zijn ofwel behoorlijk aan de prijs, ofwel kwalitatief en qua pasvorm niet wat wij zoeken. Tijdens één van onze vele gezellige avonden gevuld met eten en wijn hebben wij besloten om het heft in eigen handen te nemen en aan de slag te gaan met de ideale business dress voor een schappelijke prijs. Van ontwerp tot productie naar verkoop. Enerzijds dus om te voorzien in onze eigen behoefte, anderzijds omdat het ook gewoon echt ontzettend leuk en spannend is om als beste vriendinnen en dergelijk avontuur aan te gaan!

Na een intensieve periode van ontwerpen, stoffen keuren en samples maken is sinds november onze eerste collectie jurken verkrijgbaar. We verkopen de jurken via onze eigen webshop en via Dress Parties, op locatie onder het genot van een hapje en drankje. Vanaf februari 2020 zijn de jurken ook verkrijgbaar bij een aantal boutiques in de omgeving van Den Haag.

Deze collectie bestaat uit een Essentials dress in zwart, rood, groen en koningsblauw met een verkoopprijs van €99,-.  De jurk is het gehele jaar door te koop. Voor de afwisseling brengen wij hiernaast periodiek een Seasonals dress uit die nog vriendelijker geprijsd is, namelijk €79,-.
Onze jurken zijn geschikt voor zowel zakelijke gelegenheden als ook een borrel, feestje of casual activiteit.  Multifunctioneel dus.

Hoe combineren jullie het ondernemen met alle andere activiteiten op jullie dag?

Wij waren voordat we Leo & Libra begonnen al meerdere momenten in de week bij elkaar. Nu combineren we met veel plezier deze gezelligheid met ‘werken’ aan ons bedrijf. Daarnaast hebben we beide veel vrijheid in onze andere activiteiten dus het loopt allemaal een beetje door elkaar heen.

Wat maakt jullie onderneming uniek?

Dat wij als vriendinnen het gezicht zijn van Leo&Libra en ook echt alles zelf doen. Bestellingen van klanten die we kennen of in de directe omgeving brengen we bijvoorbeeld persoonlijk langs. We kopen niet zomaar iets in dat we leuk vinden maar we zijn juist continu bezig met ontwerp van het perfecte model, het uitzoeken van de stoffen etc.

Is er iets binnen het ondernemen dat jullie hebben onderschat?

Onderschat heeft een beetje een negatieve bijklank. Met een eigen onderneming ben je continu bezig om te verbeteren en veranderen waar nodig. Als we dan toch iets moeten noemen dat ons gemakkelijker leek dan dat het daadwerkelijk is, dan is dat het creëren van naamsbekendheid buiten je eigen netwerk en inner circle om. Maar dat is dan ook juist wel weer een enorme uitdaging. Toen wij voor het eerst een jurk aan een voor ons ‘onbekende’ klant verkochten ging de vlag wel even uit!

Als jullie 1 ding over kon doen sinds jullie zijn begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Er zijn eigenlijk (nog) niet echt grote dingen waar we enorm mee de mist in zijn gegaan. We hadden wellicht onze matenrange direct vanaf het begin wat breder kunnen inzetten, maar we zijn nu druk bezig met het uitbreiden daarvan. Juist zaken waar je van leert.  

Wat is jullie toekomstvisie?

Naast dat het natuurlijk fantastisch zou zijn om uiteindelijk samen fulltime bezig te kunnen zijn met Leo&Libra is het ook een droom om uit te breiden met bijvoorbeeld bijzondere accessoires als mooie tassen of wellicht ooit een eigen schoenencollectie.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!