Linda Hemmes fotografie

Contactpersoon: Linda Hemmes
Onderneming: Linda Hemmes fotografie
Website: www.lindahemmesfotografie.nl

Wie ben je?

Ik ben Linda Hemmes, 43 jaar, een zoon van 16. Ik ben gespecialiseerd in het creëeren van het beeldmateriaal voor de personal branding van vrouwelijke ondernemers. Deze beelden maak ik niet alleen in mijn studio in Middelburg, maar ook op de mooiste locaties in Nederland en als iemand echt een stapje hoger wilt, beelden wilt hebben die er uitspringen op Social media. Beelden die uniek en opvallend zijn. Die neem ik mee voor een volledig verzorgde shoot in het buitenland. 

Ik kom net terug van een shoot in het buitenland en door die sfeer en de locaties die zo prachtig zijn ga je helemaal ‘aan’  wat je weer terug ziet in de beelden en meeneemt in je business

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik ging ondernemen heb ik toerisme gestudeerd. Begonnen op een reisbureau in Den Haag, maar door de gidsen en uren lang bij een touroperator (dat was toen zo) in de wacht te hangen was niks voor mij. Daarna heb ik 20 jaar als travel consultant bij een zakenreisbureau gewerkt. Ik boekte alle tickets, hotels enz. en natuurlijk kon ik zelf ook regelmatig van de prachtige plekken op de wereld genieten.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik net van school kwam wist is absoluut niet wat ik wilde gaan doen en omdat ik heel erg van reizen hield kwam ik in het toerisme terecht. En op die reizen vond ik foto’s maken echt heel tof om te doen (we hadden toen nog rolletjes 😉). Ik kreeg mijn eerste digitale camera en voelde dat dit toch wel heel erg bij me paste. Heb me gelijk ingeschreven voor een deeltijd opleiding fotografie, eerst 3 maanden en toen de opleiding van 2 jaar. Daar mocht ik aan de verschillende kanten van de fotografie snuffelen, maar portret en fashion fotografie was wel echt waar ik blij van werd.

Ik ging oefenen en er kwamen steeds meer opdrachten, nu inmiddels 8 jaar later en meer dan honderden mensen gefotografeerd te hebben, ga ik mijn passie van reizen met de fotografie combineren, door ook personal branding fotoshoots in het buitenland aan te bieden. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is soms wel een dingetje! Maar die focus wil ik wel echt houden. En vraag me dan ook steeds af. Gaat dit me helpen om bij mijn doel te komen?

 Omdat ik mijn tijd zelf kan indelen en veel thuis werk achter de computer, zie ik huishoudelijke klussen allemaal liggen e.d. en als het lekker weer is, geneigd zijn om op de fiets te springen en naar het strand te rijden. Aangezien het strand hier lekker dichtbij ligt, woon in Zeeland

Ik heb dan ook vaste dagen in de studio, die ik deel met een collega fotograaf en houd mij zoveel mogelijk aan mijn agenda. En die huishoudelijke klussen die doe ik ’s avonds of mijn zoon van 16 kijk ik lief aan of hij wat eten wil maken voor ons 🙂

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik kijk echt naar de vrouw die voor mijn camera staat. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is voor iemand, waar laat ik mijn armen? Doe ik het wel goed? En ik help iedereen met de poses en stel ze op hun gemak.

Mijn missie is om in iedere vrouw die voor mijn lens staat de schoonheid naar boven te halen, haar mooi te laten zijn wie ze is en ook haal kracht wil ik ook beeld naar voren laten komen.

Verder werk ik tijdens het fotograferen heel veel met energie en voel ik als deze verandert, waardoor er prachtige beelden ontstaan en ik de vrouw nog net een niveau hoger kan laten stralen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik ben nu 8 jaar bezig en wat ik wel heb onderschat is dat je jezelf zo tegenkomt.

Jouw onderneming ben jij natuurlijk. Daarom heb ik de laatste jaren veel geïnvesteerd in coaching, persoonlijke ontwikkeling, workshops om mijn fotografie skills te vergroten, een business buddy en heb ik heel veel ondernemers om mij heen verzameld om te sparren. 

Daarnaast duren sommige dingen iets langer dan ik verwacht had. BV als ik een toffe campagne lanceer heb ik de beelden zo bij elkaar geraapt, maar de teksten neemt wat meer tijd in beslag.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik gelijk investeren in coaching en zorgen dat ik sterker in mijn schoenen stond persoonlijk gezien.

Nu weet ik als het even niet loopt zoals ik hoop, dat ik lekker kan gaan wandelen, een meditatie kan doen en weer verder kan gaan. Of dat het ook oke is om even onder een dekentje te kruipen, om daarna weer op te staan en verder te gaan.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomst visie is om een paar keer per jaar naar het buitenland te gaan om prachtige beelden te maken van vrouwelijke ondernemers die Unieke beelden nodig hebben. En daarnaast op mooie locaties in Nederland en in mijn studio te fotograferen. 

En een paar keer per jaar een paar dagen naar het buitenland gaan om lekker vakantie te vieren en weer nieuwe ideeen op te doen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!