LLD fotografie

Contactpersoon: Thessa van Beek
Onderneming: LLD fotografie
Website: www.lld-fotografie.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Thessa van Beek. Fotografie is mijn passie. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn werk. Zo ben ik oprichter en eigenaar van LLD Fotografie. Een onderneming dat zich voornamelijk focust op het portretteren van mensen en het onderscheidend in beeld brengen van bedrijven en producten.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Op dit moment ben ik een student-ondernemer. Ik studeer Fotografie niveau 4 aan het Technova College in Ede. Verder werk ik al 6 jaar met veel plezier bij zorgboerderij Eck-stra als begeleider. Wat totaal anders is als fotografie natuurlijk, maar daardoor zeker niet minder leerzaam. Ook heb ik een tijdje als fotograaf voor een galawinkel gewerkt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik 10 jaar oud was, kreeg ik van mijn ouders een klein cameraatje voor mijn verjaardag. Aangezien mijn opa en oma 3 paarden hadden waar ik vaak kwam, waren dat mijn vaste fotomodellen. Vervolgens zagen vriendinnen dat en vroegen of ik ook van hun dieren foto’s wilde maken. Totdat op een gegeven moment meer mensen dat vroegen en ik besloot om er geld voor te vragen en een facebookpagina aan te maken. Ik deed het op dat moment als hobby en wist nog niet dat ik er mijn beroep van zou kunnen maken.

Totdat William Rutten in 2017 mijn foto’s postte op zijn facebookpagina. Ik kreeg daar heel veel reacties op en haalde daar ook veel opdrachten uit. Ik ben vervolgens gaan nadenken wat fotografie voor mij betekent en wat ik ermee wilde. Ik heb toen besloten om er 100% voor te gaan en mijn eigen onderneming op te richten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Nu door de corona gaat het natuurlijk allemaal iets anders. Maar ik denk dat plannen en je ook aan je planning houden het allerbelangrijkste is. Zo had ik doordeweeks school, in het weekend fotoshoots en bewerkte ik de foto’s in de avonduren. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek omdat ik graag de ware persoon weergeef. Mensen staan bij mij negen van de tien keer niet lachend op een foto. Als ik aan mensen vraag waarom ze mij kiezen als fotograaf krijg ik vaak te horen dat ze mij kiezen omdat ik pure beelden maken, ik werk met duidelijke contrasten qua kleur en dat de ogen er echt uitspringen.

Zonder er een beeld bij te hebben snap ik dat dat raar klinkt (neem daarom na het lezen van dit interview meteen een kijkje op mijn site 😉 ).

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb de klantenwerving onderschat. Vooral het van volgers naar klanten gaan. Hoe zorg je dat klanten bij jou komen en blijven zonder dat het te opdringerig wordt.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou op dit moment niet iets over willen doen. Ik denk dat ik alleen maar wijzer ben geworden van mijn ‘fouten’.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is om nog meer mensen en producten te mogen fotograferen. Ik wil een mooi bedrijf voor zowel particuliere als zakelijke fotografie.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!