Manifest Your Dreamlife

Contactpersoon: Leila Claassens

Onderneming: Manifest Your Dreamlife 

Website: www.manifestyourdreamlife.nl

Wie ben je?  

Ik ben Leila, naast moeder van 3 pubers en partner van Michel ben ik een ambitieuze en positieve vrouw, die graag doet waar ze van houd.  Daarnaast ben ik oprichter en eigenaar van Coaching- & Adviesbureau Manifest Your Dreamlife. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Werkend als consultant en HR-manager bij (Internationale) bedrijven als Philips, Hero Nederland, Ministerie van SZW en als opleidingsmanager bij Avans Hogeschool, ontdekte ik dat het mijn drijfveer is om anderen te adviseren en inspireren. Om anderen te leren het beste uit zichzelf en hun werk te halen, zodat ze voor hun droom kiezen. Zelf maakte ik ook twee keer deze keuze; de eerste keer door afscheid te nemen van de verwachtingen van mijn familie, ik volgde tegen alle regels in mijn eigen pad en de tweede keer nam ik ontslag en startte ik mijn eigen bedrijf.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik startte in april 2012 mijn eigen bedrijf. Het duurde even voor ik deze sprong durfde te nemen. Het betekende namelijk dat ik mijn vaste baan moest opzeggen en dat is best spannend. Ik ruilde het vertrouwde in voor het onbekende, een goed inkomen  voor een onzeker salaris. Maar toch heb ik deze keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen, dit was namelijk altijd een droom van mij geweest, het was namelijk ook niet voor niks dat ik bij bedrijven na een jaar of 3 uitgekeken was op mijn functie. Ik leerde snel, deed mijn ding en wilde meer, maar dat kon niet altijd. 

Starten met mijn Webshop ‘Inspired by People’ was mijn eerste kennismaking met het ondernemerschap. In de webshop kon je fair trade cadeaus en door mijzelf samengestelde cadeauboxen vinden die geluk en inspiratie brengen. Ja, ‘kon’, want na 7 jaar ben ik daar mee gestopt. Ik wilde mensen op een andere manier helpen om het geluk te ervaren. Niet meer door een cadeautje/cadeaubox maar hét cadeau dat ze binnen in zich dragen naar buiten te halen. Mensen helpen om de ‘sprong te wagen’ om zich te verbinden met hun authentieke kern om te gaan doen wat ze het aller allerliefste willen. Ik vind dat het mooiste cadeau, wat je iemand kan geven. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben dankbaar dat ik een keer in de week een hulp in de huishouding heb (die ook strijkt…yessss), dat mijn kinderen daar waar nodig bijspringen en mijn man graag kookt. Wil ik het ondernemerschap en het managen van mijn gezin goed kunnen combineren dan is het ontzettend belangrijk om elke dag een moment van rust te pakken, op wat voor manier danook. De ene keer maak ik een boswandeling van een uur, een andere keer mediteer ik 20 minuten, ik drink mijn koffie Mindful in 10 minuten of ik zet een heerlijk nummer op en dans 3 minuten lang op de beat. Dit zijn mijn Feelgood momenten die ervoor zorgen dat ik weer energiek genoeg ben om me aan mijn planning te houden.  En 2 of 3 keer per jaar ga ik een weekend weg en dan helemaal alleen (manlief en kids blijven thuis en geen vriendinnen mee) maar gewoon me, myself & I; heerlijk vertragen, opladen en mezelf bevragen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat ik mijn bedrijf ben gestart vanuit mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en (zelf)leiderschap vind ik heel mooi. Alles wat ik deel in mijn (1-op-1) trainingen, workshops, Masterminds en events zijn gebaseerd op mijn levenshouding, kennis en mijn eigen methode L.E.A.P!: Niks is onmogelijk, dus alles is mogelijk. Dit in combinatie met mijn  CoreValuesIndex™ (CVI) certificering, zorgt ervoor dat ik mijn klanten op een unieke manier kan helpen. De CVI is heel wat anders dan alle andere persoonlijkheidstesten, de CVI meet namelijk hoe je ‘gebakken’ bent; jouw  onveranderlijke aangeboren ‘natuur’, welke wordt bepaald door een combinatie van drijfveren, die jou (be)sturen. De CVI geeft mensen inzicht in wie ze werkelijk zijn, waar ze energie van krijgen, wat ze energie kost, hoe ze beslissen, hoe ze confrontaties aan gaan, hoe ze leren, welke teambijdrage intrinsiek bij iemand past en meer. Heel interessant, omdat het echt terug gaat naar je authentieke kern en daar ligt het goud. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat als je niet oppast, je best veel tijd kwijt kunt zijn aan Social Media en Google. Je bent als (startende) ondernemer heel ambitieus en op zoek naar alles wat met je business te maken heeft (wat logisch is). Maar soms kan je door de bomen het ‘internetbos’ niet meer zien. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Nog meer op mijn intuïtie en mezelf vertrouwen. Ik heb als ondernemer keuzes gemaakt waarvan ik dacht, zie je wel, had ik maar naar mijn buikgevoel geluisterd. Maar ik ben er nu steeds beter in geworden.  En ach voor mij is het glas altijd half vol, dus ik haal er mijn lering uit. 

Wat is je toekomstvisie?

Dat vrouwen in Nederland – en waar ook ter wereld – bewust worden van hun lef, moed en kracht om de sprong te wagen en te gaan leven en werken vanuit vrijheid, authenticiteit en plezier. Daarnaast vind ik dat wij, vrouwen, elkaar hier veel meer bij mogen helpen, empoweren en upliften, samen staan we sterk. Het uiteindelijke resultaat; bewuste, krachtige vrouwen die weer een voorbeeld zijn voor de volgende generatie.  

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!