Margreet Bronk | HSP coach

Contactpersoon: Margreet Bronk           
Onderneming: Margreet Bronk | HSP coach      
Website: www.margreetbronk.nl

Wie ben je?

Ik ben Margreet Bronk, 32 jaar, getrouwd met Jacob en samen hebben we 2 meiden. Vanaf mijn 20e weet ik dat ik hoogsensitief (hsp) ben. En sinds 2018 werk ik als hsp coach.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb aantal jaar gewerkt in de fondsenwerving en communicatie. Tot ik echt moest beslissen dat ik daar niet gelukkig van werd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Bij verschillende banen liep ik vast en na twee keer overspannen thuis was ik het zat! Ik noem het overspannen en bewust geen burn-out, want ik wist: dit is mijn hoogsensitiviteit, het zit ‘m in mij, niet in allerlei omgevingsfactoren. Ik had ‘alles’: man, kinderen, gezondheid, huis, werk, vrienden, etc. Ik deed gewoon te hard mijn best om de vaste gebaande paden te lopen, om maar niet anders te hoeven zijn. Toen ik voor die 2e keer thuis kwam te zitten besloot ik: dit is klaar, ik stop met het werken voor een baas en ga nu écht mijn eigen pad bewandelen. Luisteren naar de verlangens die in mij zitten, mijn talenten gebruiken en doen wat bij mijn leven past. Daarvoor moest ik eerst werken aan mijn hoogsensitiviteit, ik wilde beter leren omgaan met mezelf. Toen ben ik op zoek gegaan naar een hsp coach, maar kon niemand vinden die aansloot bij mijn vragen en wensen. Uiteindelijk ben ik mezelf gaan coachen en heb daar een korte studie voor gevolgd. Op Instagram ben ik mijn verhaal gaan delen en vond ik veel herkenning, dat hielp mij enorm af van dat gevoel van anders zijn. Ook de eenzaamheid die als jarenlang sluimerde verdween. Via Instagram komen veel vrouwen bij mij in de coaching terecht.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn gezin staat bovenaan en gelukkig is dat mooi te combineren met ondernemen. Ik werk altijd online en vanuit huis. Door online de coaching te doen bespaar ik mezelf en mijn klanten een heleboel energie. 2 dagen in de week werk ik een paar uur als mijn oudste dochter op school zit en de jongste op het kdv is. Elke dag haal ik mijn dochter zelf uit school, ik wil dat ze zelf kan beslissen wat ze doet in de middag ipv naar de bso gaan. En ik ben sinds begin 2019 heel erg gaan plannen, wat onwijs fijn is. Ik plan veel in en hou daarnaast veel witruimte om flexibel te zijn en spontane dingen te kunnen doen. Alles gaat op gevoel en dat in combinatie met een goeie planning werkt voor mij top!

De rest van het werk doe ik in de avonduren. Coaching doe ik niet in de avond. Ik wil niet vastzitten aan afspraken, maar alleen in de avond werken als ik daar zin in heb. En dat soort gesprekken moet je overdag voeren als je je fitter voelt. In de avond ben je sneller moe en zijn je gedachten labieler, geen goeie combi met dat soort gesprekken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Hoogsensitiviteit wordt nog veel gezien als een nadelige eigenschap. Ik zie ‘m inmiddels echt als een kracht en benut ‘m voluit! Mijn manier van coachen is dan ook nuchter en positief. Ik zet er op in dat mensen er echt mee leren omgaan en  het volledig kunnen omarmen. Het gaat niet om overleven en het maar accepteren. Ik wil verder gaan dan dat zodat mensen volledig zichzelf kunnen zijn en hoogsensitiviteit als een voordeel gaan zien en voelen!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat er heel veel bij komt kijken om online te ondernemen. Alle wetten, regels, maar ook mogelijkheden om te optimaliseren en automatiseren. Ik doe dit stap voor stap, maar daar zit veel tijd in. Al besteed ik ook al veel uit 😊

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks denk ik, ik hou van het pad wat ik bewandel en elke keer weer is er een fase om te leren en te groeien.

Wat is je toekomstvisie?

Ik hoop dat hoogsensitiviteit meer bekendheid krijgt en normaler wordt gevonden in de toekomst. Dat je het niet meer hoeft uit te leggen en dat mensen direct weten waar je het over hebt.  Op een positieve en nuchtere manier 😊

Onder andere om dit te bereiken lanceer ik in januari 2020 de HSP Academie. Een online programma wat bestaat uit lessen met werkboeken en video’s. Zodat iedereen op zijn eigen tempo en vanaf zijn eigen keukentafel coaching kan volgen. Dit is ook te combineren met 1 op 1 coaching voor wie dat wil. Ik hoop hiermee nog veel meer mensen bereiken, zodat iedere hsp’er het leven voluit kan leven!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!