Marilou Event Support

Wie ben je?

Ik ben Marlou. Naast een passievolle onderneemster ben ik echtgenote en moeder van 2 tienerdochters in de leeftijd 16 en 14 jaar.  Samen wonen we in Lampegat, Eindhoven.

Ik geniet zo veel mogelijk van de kleine dingen die het leven zo mooi maken. En dat kan echt van alles zijn. Een wandeling in de heerlijke natuur, een strandwandeling, op zondag heerlijk brunchen met het gezin, heerlijk uit mijn dak gaan op een fantastisch (dans)nummer en genieten van een heerlijk diner dat door mijn man of oudste dochter is bereid. En zo kan ik eigenlijk nog wel even door gaan.

Mijn lievelings vakantieplaats is Curaçao , maar dat is ook niet heel raar, daar ben ik geboren. Maar Europa èn de wereld ontdekken vind ik ook fantastisch, dan wel in een stacaravan of bungalow. Ik ben geen kampeerder. Eigenlijk houd ik wel van een beetje luxe.
Voor nu blijft het nog even bij Europa ontdekken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb eerst heerlijk van mijn vrijheid genoten. Na mijn studie heb ik 2 maanden in een Seafood restaurant op Curaçao gewerkt, vanuit hier ben ik een jaar au pair geweest op Long Island, New York, USA. Fantastische tijd was dit, waar ik echt zelfstandig(er) ben geworden. Terug in Nederland heb ik vooral in de horeca gewerkt. Bij een partycentrum in Eindhoven en de laatste 8 jaar in dienstverband  heb ik in de bedrijfscatering gewerkt bij misschien wel Nederlands grootste Cateringbedrijf. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik had altijd wel ideeën waarmee ik een onderneming wilde opstarten. En dan ook het liefst eenvoudig, waar geen vakdiploma voor gehaald hoeft te worden en waarvoor je niet meteen al te diep in de schulden steekt.

Het liefst creëer ik mijn eigen ideeën, doen waar mijn passie ligt. Waar ik mensen blij mee kan maken en waar ik zelf ook happy van wordt.
Tot nu toe heb ik best wat verschillende ondernemingen gehad. Niet allemaal echt succesvol. Alles is een ontwikkeling, zullen we maar zeggen.

Eind vorig jaar heb ik ontdekt dat ik het heerlijk vind om bij ondernemers  (tijdens hun event) de zorgen uit handen te nemen. En dat doe ik met Marilou Event Support, mijn nieuwe onderneming dat ik begin dit jaar gestart ben. Mensen in de watten leggen, vind ik echt heerlijk om te doen.

De grootste voordelen die ik met ondernemerschap ervaar is dat ik mijn eigen tijd mag en kan indelen, mijn eigen ideeën uit mag werken en mijn eigen pad mag volgen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat vind ik nog het moeilijkst. Duidelijke tijden aanhouden wanneer ik wil of “moet” werken. Wanneer ik wat in mijn hoofd heb, moet dat ergens op komen te staan zodat ik dit niet ga vergeten. En wanneer je ergens aan werkt, is het toch fijn dat je een heel eind op weg bent met het uitwerken hiervan. Wie herkent dit niet.

Toch probeer ik mijn tijd echt goed te verdelen in ontspanning, zoals wandelen, tijd vrijmaken voor mijn gezin en offline sociale contacten zowel met ondernemers als met mijn vriendinnen bij te houden. Maar de tijd gaat voor mij echt veel te hard. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk aan mijn planning te houden die ik per week voor iedere dag maak.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Net als alle ondernemers leg ik heel veel passie in mijn werk. Die passie laten zien is wat een onderneming laat uitblinken. Voor mij is dat zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is, zodat een event heel soepel verloopt en zowel voor mijn klant als voor hun gasten moeiteloos aanvoelt. Ik bied mijn klanten een “guiding hand” tijdens hun live event , zodat hun dag helemaal verloopt zoals zij die voor ogen hebben, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken ‘of alles wel geregeld is’. Dat is het, want daar zorg ik voor!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik zeg altijd dat je geen fouten maakt, alles zijn leermomenten die je mee kunt nemen in je groei.

Wat ik heb onderschat is dat het balletje niet altijd zo gaat rollen hoe je het in eerste instantie zou willen. Je komt zeker hobbels tegen . Het is de kunst hoe je hiermee omgaat. Blijf je je hoofd boven water houden of kies je ervoor om ten onder te gaan.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet hals overkop ergens aan gaan beginnen. Neem even de tijd om hierover na te denken en maak dan voor jezelf duidelijke plannen.
En denk vooral niet tè groot. Begin met de bekende kleine stapjes.

Richt je op jezelf. Vergelijk je niet met een ander. Die ander staat anders in het leven, heeft een totaal andere onderneming. Je bent goed zoals je bent. Ik heb veel te veel naar andere ondernemers gekeken hoe die hun onderneming voeren. Is niet belangrijk. Jij bent jouw onderneming gestart omdat je hier ideeën over had. Volg je eigen pad, geloof in je zelf. Dan komt het echt wel goed met jou en je business.

Wat is je toekomstvisie?

Wat zou het toch mooi zijn als men elkaar zal gaan accepteren op de manier hoe men is. Iedereen mag een eigen mening hebben. Respecteer deze.

Wanneer we gaan leren om met elkaar samen te gaan werken, kunnen we allemaal onze doelen bereiken. Hoe mooi zal dan de wereld eruit zien.

Contactpersoon: Marlou Visser
Onderneming: Marilou Event Support
Website https://marilou-eventsupport.com/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!