Mastermatch

Contactpersoon: Jorinde Schouten
Onderneming: Mastermatch
Website: www.mastermatch.net

Wie ben je?

Ik ben Jorinde, een no-nonsens Rotterdamse aanpakker en opportunist. Én sinds een half jaar founder van de zakelijke ‘dating’ app Mastermatch, voor ondernemers only. Geen romantische dates natuurlijk, maar hele gerichte ontmoetingen voor het vinden van business en partners in business. Bijvoorbeeld een samenwerking, een co-founder of gewoon een zakelijke deal.  

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik was Lean programma manager in IT & Zorg en samen met mijn team eigenlijk continu bezig met het spotten van kansen om het werk slimmer doen. Zodat er meer tijd en focus was voor de dingen die voor de klant belangrijk zijn. Daar valt nog steeds enorm veel te verbeteren in de zorg.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen wilde ik altijd al, maar mijn eerste twee jaren waren niet heel succesvol. Voornamelijk omdat ik alles zelf probeerde te doen. Zomaar wat in de rondte netwerken ben ik geen enorme fan van, omdat ik te vaak weer naar huis ging zonder de echt hele waardevolle nieuwe connecties waar ik op hoopte. Terwijl ik wel steeds meer en meer ging inzien dat ik andere ondernemers nodig heb om te kunnen groeien. Ik ging op zoek naar een platform waar ik snel andere ondernemers kon vinden die naar hetzelfde zochten als ik en toen ik die niet echt vond dacht ‘oke, dan bouw ik het zelf’. Want er gaat te veel waardevolle tijd van ondernemers verloren aan netwerken als je het mij vraagt. Een netwerk opbouwen is noodzaak, maar het moet wel een stuk slimmer en efficienter. En zo is afgelopen jaar Mastermatch ontstaan. Ik werd finalist van het Startup Funding Event. Daarna ging alles ineens heel snel.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ondernemen is mijn passie. Het creëren en bouwen van nieuwe dingen vind ik onwijs tof. Dus ik moet uitkijken dat ik niet alleen daar mee bezig ben. Ik mag van mezelf in de avonden en weekenden niet werken, dan is het tijd voor vrienden, familie, sporten en ontspannen. Soms overtreed ik een beetje mijn eigen regels, maar meestal lukt het goed.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Je kan figuurlijk bijna verdrinken in de verschillende netwerken, events en apps, maar gek genoeg blijft de ondernemers vinden die je zoekt behoorlijk tijdrovend. Tijd die je beter effectief kunt spenderen aan je onderneming. Wat Mastermatch uniek maakt is dat netwerken echt een stuk efficienter wordt. Een op een, of tijdens events. Voor je afspreekt ken je elkaars achtergrond als ondernemer en weet wat je potentieel voor elkaar kunt betekenen. We laten weinig aan het toeval over. Dat is een enorm verschil met op de gok mensen benaderen op een event of via Linkedin.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja haha, hoeveel tijd er soms in dingen gaat zitten. Af en toe denk je ‘oh dat doe ik even’ en dan gaat er ineens een hele wereld aan dingen voor je open waar je geen idee van had. Ik bouw tegenwoordig bij nieuwe dingen in mijn planning standaard extra marge in. Ik heb gemerkt dat bijvoorbeeld mijn jaardoelen daardoor een stuk realistischer zijn geworden. En het zorgt ervoor dat als ik niet aan het werk ben ik in mijn hoofd niet alsnog heel de tijd met Mastermatch bezig ben.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik doe nooit meer dingen alleen! In je eentje kun je er van overtuigd zijn dat je een gat in de markt hebt gevonden, en dan haalt iemand je idee toch een partij onderuit met een paar kritische vragen. Of als je vast zit in je inspiratie gooien anderen er ineens hele verrassende ideeën in waardoor je weer nieuwe energie krijgt. Eigenlijk wil je die kritische vragen en andere invalshoeken voordat je al weken werk hebt verzet. Dus ik ga nu veel vaker meteen in gesprek met anderen. Daardoor gaat het tempo omhoog merk ik en blijf je geïnspireerd. Gelukkig hebben we als ondernemers gemeen dat veel van ons het tof vinden om te sparren over nieuwe ideeën. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil met Mastermatch ondernemers (inclusief mezelf) snel en efficient aan de juiste connecties helpen waardoor je echt gaat groeien! Over de hele wereld, dus ook als je volgende maand in New York zit om een nieuwe markt te ontdekken. Hiervoor gebruiken we online dating algorithmes en slimme filters. We kunnen nu eenmaal niet alles zelf doen. De kracht zit hem juist in het elkaar vooruit helpen. Dan groeien we allemaal en blijft ondernemen leuk! 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!