Mauties Mama

Contactpersoon: Danielle ten Cate
Onderneming: Mauties Mama 
Website: www.mautiesmama.com

Wie ben je?

Ik ben Danielle ten Cate 32 jaar, moeder van Maud en vrouw van Mark. Ik ben oprichter en eigenaresse van Mauties Mama een bedrijf dat handgemaakte producten verkoopt, die ook écht door mijzelf worden geproduceerd in mijn eigen atelier in Leidschendam. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik was bio-chemisch analist en werkte voor een farmaceutisch bedrijf. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Begin 2017 kreeg ik de diagnose PTSS en werd mij aangeraden om opgenomen te worden. Als kerverse moeder van een baby van 6 maanden is dat een enorme shock. Mijn man besloot thuis te blijven en voor mij te zorgen. Ik kreeg de opdracht iets te doen waardoor de negativiteit mijn lichaam uit ging. Ik besloot hele dagen te haken en breien. Dit pakte super positief uit. Ik had inmiddels mijn instagram vol gegooid met foto’s van handwerken en besloot om een eigen account aan te maken, zodat mensen die geïnteresseerd zijn deze informatie kregen en niet iedereen. Als grapje hebben wij een logo gemaakt, die mijn man zelfontworpen heeft en zo begon ik op 04-02-2017 met mijn eerste instagrampost. Mijn moeder vond dat ik ook kon naaien, dat ging sneller en dan had ik wat afwisseling. Ze leerde mij een rokje te maken en al gauw had ik het door. Ik maakte en postte mijn eerste harembroekje en dat was het 1e product van Mauties Mama. Ik verkocht ze hobbymatig via facebook en instagram. Al gauw kwam er steeds meer aanvraag voor producten en ook voor babyproducten, zoals een babynestje. Op verzoek maakte ik die, waarbij de klant de stoffen zelf kon samenstellen. Dit beviel allemaal zo goed. Toen ik in 2018 mocht re-integreren als analist en mijn contract niet verlengd werd had ik 2 keuzes. Of opnieuw solliciteren als analist of kijken wat ik kon bereiken als ondernemer. Ik haalde zoveel geluk en blijdschap uit het maken van alle producten en het ontvangen van prachtige foto’s waarin ik blije baby’s en kinderen zag met mijn gemaakte producten. In 2019 heb ik als doelstelling gehad dat ik Mauties Mama zou inschrijven bij de KvK en een eigen webshop zou hebben. Uiteindelijk ging ik 2020 in met zelf het bezit van een eigen atelier en de planning om Mauties Mama om te toveren tot een sociale werkplaats. Zo groeide ik vanaf de keukentafel, eigen huis atelier naar een atelier buiten huis met inmiddels ook een team van experts. In 3 jaar heb ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling, traumatherapie en ontwikkeling als ondernemer gewerkt. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een strak programma, ik deel mijn dagen in 3 categorieen: IN, UIT en AAN het bedrijf werken. Dit geeft mij heel veel overzicht en rust. Ik werk bijvoorbeeld dinsdag t/m donderdag IN het bedrijf, waarin ik beschikbaar om bestellingen te maken, ontwerpen, inkopen etc. Op maandag heb ik een mamadag en daar vind ik in de ochtend altijd tijd om AAN mijn bedrijf te werken, dat houdt in dat ik dan mijn website verbeter, mijn team aanstuur of notities doorkijk. Op vrijdag heb ik een soort gelijke indeling, want dan heb ik een gedeelde papa/mamadag. Het weekend ben ik over het algemeen altijd UIT het bedrijf en beschikbaar voor mijn gezin. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mensen kopen niet zomaar een product. Dit product wordt met heel veel liefde gemaakt, zeker de gehaakte producten. Haken is heel mediterend en rustgevend, dus zeker in deze producten zit heel veel tijd en liefde. Die verkoop ik, omdat ik houd van haken niet omdat ik daar veel mee verdien. Eigenlijk kan je wel zeggen dat ze een stukje van mij in huis hebben. Ken je dat? Als je moeder iets speciaal voor je maakt, dan ben je extra trots en extra voorzichtig. Ik merk aan de huidige klanten, dat zij soort gelijk gevoel ervaren. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat ik zelf heel ondernemend ben en alles wil oppakken en doen. Gelukkig had ik direct geïnvesteerd in coaching en werd ik op tijd begeleid in het maken van een duidelijke planning. Dit zorgde ervoor dat ik een goede flow zou behouden en mijn doelstellingen kon behalen. Ook wat heel veel anderen vast ook herkennen, is dat ik dacht dat ik alles zelf moest doen. Ik ben super dankbaar dat door de coaching en het aansluiten bij een mastermind ik de kracht van samen doen leerde. Je groeit zoveel harder en je verbreedt je horizon door je te omringen met like minded people. Dat is ook de reden dat ik bijvoorbeeld nu bij de Business Women NL ben aangesloten. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Goede vraag, eigenlijk niks. Ik heb vanaf moment 1 mijn intuïtie gevolgd. Heel veel mogen leren en groeien en ik ben eigenlijk super dankbaar hoe het allemaal is gegaan. En stiekem ook rete trots ☺.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou heel graag Mauties Mama omtoveren tot een sociale werkplaats, of samen werken met een bestaande. Waarom? Omdat ik denk dat, bijvoorbeeld wajong-ers heel veel kunnen leren. Als zij de basis van mindset en vertrouwen leren, kunnen zij los van het uitvoeren van een afgebakende werktaken meer gebruik maken van hun eigen potentie. Met alle respect, maar dit leren wij niet op scholen. Dit is ook de reden dat ik nu bezig ben om Danielletencate-coaching aan het opzetten ben, zodat ik dit binnen Mauties Mama en ook erbuiten kan toepassen. Mensen kan leren dat als je doet wat je goed kunt en wat je écht leuk vind, je sneller bereikt wat je werkelijk wilt en als plusje ben je ook super gelukkig en dankbaar. Wie wil dat nou niet. Kinderen met een Wajong beginnen in de maatschappij anders dan afgestudeerde kinderen. Soms wordt er op hun neer gekeken, of verwacht dat ze altijd beperkt zullen zijn in hun kunnen. Ik ben overtuigd dat als zij vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen, worden geleerd wat en hoe ze dat kunnen toepassen om hun droom te verwezenlijken, ook zij dat kunnen. Mijn wens als kind was: een bijdrage te mogen leveren om de wereld een stukje mooier te maken. Met deze gedachten wil ik heel graag mijn twee bedrijven laten bijdragen om de maatschappij mooier te maken, dit geeft mij voldoening en geluk.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!