Mediumpraktijk Berlinda A. Reurink

Wie ben je?

Ik ben Berlinda de Graaf, sinds vijf maanden getrouwd met de liefste en moeder van de twee leukste pubers ter wereld. Een zoon van bijna 18 en een dochter die eind deze maand 15 wordt. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen, had ik verschillende banen maar nergens kon ik mijn draai vinden. Via een schoonheidssalon kwam ik in aanraking met een huidverzorgingslijn die ik erg leuk en interessant vond. Uiteindelijk ging ik de opleiding voor schoonheidsspecialist doen. Ik deed examen toen ik hoogzwanger van mijn zoon was en begon mijn eigen schoonheidssalon. Tijdens de behandelingen van mijn cliënten kwam het vaak voor dat ik bepaalde fysieke klachten van hen overnam of dat ik beelden zag van hetgeen cliënten mij vertelden. Na een turbulente periode in mijn leven kwam het mediumschap op mijn pad. Het voelde als thuiskomen… Ik vond waar ik altijd naar op zoek was. Bij het Centum voor Training en Mediumschap van Nicole de Haas volgde ik de opleiding Mediumschap. Het eerste jaar was voor mij vooral met vallen en opstaan, leren vertrouwen op mijn gevoel en vertrouwen op de spirituele wereld. In 2013 kreeg ik de kans om een week mee te gaan naar Sardinie om daar volop aan mijn ontwikkeling te werken. Ik was net een week thuis en stapte op het vliegtuig naar Engeland, stansted, om daar een week onder te dompelen in het mediumschap op het Arthur Findlay college. Daar had ik les van Mavis Pitilla, een geweldig medium waar ik ook ontzettend veel van geleerd heb. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn vader was ondernemer. Tijdens mijn verschillende banen waar ik mijn draai niet kon vinden, kwam het idee om iets voor mezelf te gaan ondernemen wel steeds vaker omhoog maar niet wetende wat het moest gaan worden. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voor mij lijkt het meer op een way of life… Het mediumschap is mijn passie. Het ondernemen in het mediumschap is verweven in het dagelijks leven. Toen de kinderen nog veel jonger waren, zorgde ik dat ik de consulten onder schooltijd inplande en ‘randzaken’ deed als de kinderen thuis waren. In de eerste plaats ben ik natuurlijk moeder, dus zorg ik nog steeds dat ik zoveel mogelijk aanwezig ben als de kinderen uit school komen of vrij zijn, ondanks dat ze al heel zelfstandig zijn en ook met liefde willen koken als dat zo uitkomt. Daarnaast is het voordeel van een eigen onderneming hebben ook dat er ruimte gemaakt kan worden voor sociale contacten. Aanpassen aan de agenda van mensen die wel een werkrooster hebben, is voor mij natuurlijk een stuk gemakkelijker, als ik het op tijd weet. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De ondernemer maakt volgens mij de onderneming uniek. Nu heb ik een beroep wat door veel mensen als bijzonder wordt gezien, maar ook als zweverig. Mijn uitdaging is wel om vooral te laten zien dat het absoluut niet zweverig is. Vaak hoor ik van cliënten na een consult: “ik had het heel anders verwacht, maar je bent zo lekker nuchter!” 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De onzekerheid, denk ik. Het is toch elke maand afwachten hoeveel clienten, oude en nieuwe de weg weer naar je praktijk weten te vinden. Sommige cliënten komen het liefst maandelijks, anderen 1x per half jaar en weer anderen zie je 1x en willen telkens op zoek naar een ander medium. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Zichtbaar zijn! In het begin vond ik het vreselijk. Ik was onzeker en durfde niet naar voren te stappen. Sinds ik op social media en mijn website veel blog, heb ik er steeds minder moeite mee. 

Wat is je toekomstvisie?

Meer bereik in het geven van trainingen en cursussen. Het is zo mooi en bijzonder om cursisten in een paar maanden te zien ontwikkelen en meer te durven vertrouwen op wat zij voelen. Dat zou ik nog veel meer willen doen dan ik nu doe! 

Contactpersoon: Berlinda de Graaf – Reurink 
Onderneming: Mediumpraktijk Berlinda A. Reurink 
Website: www.berlindareurink.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!