Meer uit je business halen met ‘niets doen’

“Niets doen? Op mijn luie reet zitten? Hoe kan ik op die manier meer betekenen voor mijn business? Als ik niets doe, dan gebeurt er toch helemaal niets meer?” Ho, stop die gedachtegang! Geen paniek, just hear me out, want ja echt waar, in deze blog ga ik het hebben over niets doen. Of wellicht beter gezegd: hoe niets (of minder) doen, je juist verder kan helpen in jouw business.

Weet je nog?

Even terug naar het begin: weet je nog waarom je bent gaan ondernemen? Kan je je nog herinneren hoe het was toen je het idee kreeg om voor jezelf te beginnen? Zag je het helemaal voor je hoe je je leven in zou delen? Wat voor moois je de wereld zou kunnen geven? En misschien was er ook wel een stemmetje dat fluisterde dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zou zijn, maar ja, je drive – dat innerlijke vlammetje wat steeds feller aan het branden was – was (en is hopelijk nu nog steeds) eenmaal groter dan de angst en onzekerheid die een eigen bedrijf kan meebrengen.

Ikzelf weet het nog heel goed, het is voor mij ook nog niet super lang geleden – iets meer dan een jaar – dat ik het roer heb omgegooid. Ik wilde meer vrijheid, meer tijd voor mezelf en ondertussen doen waar mijn hart lag!

Tsja, en toen…

Je droom werd realiteit! Je eigen bedrijf! Time to work, work, work! Vol enthousiasme aan de slag met jouw passie. Vol enthousiasme – maar wees eens eerlijk: naast alle ‘ups’, waren er waarschijnlijk ook wel wat ‘downs’? Momenten waar het even teveel werd?

In alle openheid: dat heb ik zeker weten wel gehad. Nooit heb ik willen stoppen, maar vanaf begin af aan stond ik alleen maar ‘aan’. Ik was alleen maar bezig met mijn bedrijf laten groeien. En ondanks dat dit natuurlijk super positief was, verloor ik mijzelf er in. Er wordt regelmatig gezegd dat zodra je van je hobby – van je passie – je werk maakt, het niet meer leuk zal zijn? Nou, precies dat. De fun was weg. Genieten van de momenten waarin ik niet bezig was met werk, momenten waarin ik even ‘niets’ deed, dat zat er ook niet meer in. Want niets doen, een momentje voor mijzelf pakken, dat is nutteloos. Misschien herkenbaar voor je?

En dan tóch ‘niets doen’?

Ja, dat was makkelijker gezegd dan gedaan, hoor! Man man, wat heb ik met mezelf lopen struggelen. Maar alles in mij – behalve mijn hoofd – gaf aan dat ik het nodig had om tijd aan mezelf te besteden. Tijd, waarin ik niet bezig was met werken, niet bezig was met anderen, nee, waarin ik enkel bezig was met mezelf. Met mezelf, en wat er zich binnen in mij speelde. Allereerst door middel van meditatie, yoga, dans, intuïtief bewegen of gewoon schrijven… En inderdaad, stiekem is dat alles eigenlijk helemaal niet ‘niets doen’, al vind dat stemmetje in ons hoofd dat soms van wel.

Maar weet je wat het geheim is? Het gaat er om dat je weer dichtbij jezelf zal komen. Dat je in het moment kan zijn. In het nu, waar alle aandacht uitgaat naar waar je mee bezig bent. Het plekje waarin jij ‘bent’. En zodra je weer in verbinding kan zijn met dat plekje in jezelf, dan zal alles stromen. Dan zal je voelen wat jouw bedrijf nodig heeft en daarvoor kunnen gaan, omdat het volledig in lijn is met jou zijn. Dan is er geen sprake meer van ‘iets doen’ of ‘niets doen’; ‘nuttig bezig zijn’ of ‘nutteloos bezig zijn’. Er is enkel het moment. Stop doing, start being!

Nog even kort over mij

In 1 jaar tijd (het voelt veel langer!) ben ik van Freelance Grafisch Vormgever gegaan naar Conscious Movement Teacher. Waar ik anderen eerst hielp op bedrijfsniveau, help ik nu op persoonlijk niveau. Ik heb door mijn eigen reis ontdekt hoe fijn het is om gewoon te kunnen ‘zijn’ met alles wat is en vanuit daar verder te bouwen. Geen moeten, maar willen. Uit het hoofd, naar het lichaam, in het moment. Vanuit WILL Be Strong – school voor Inner Work & Movement (www.willbestrong.com) geef ik les in Conscious Movement: bewust bewegen zowel fysiek, als mentaal en coaching.

Veel liefs en ‘just be’, 

Denise

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!