Menokuur.com

Contactpersoon: Judith Bussink
Onderneming: Menokuur.com
Website: www.menokuur.com

Wie ben je?

Judith Bussink, natuurgeneeskundig therapeut, overgangsexpert en eigenaar van Menokuur. Ik help zelfbewuste en ondernemende vrouwen slank en soepel door de overgang. Op de overgang rust nog best een taboe. Het is niet een heel sexy onderwerp, terwijl we er allemaal mee te maken krijgen. Het heeft impact op ons als vrouw. 8 op de 10 vrouwen ondervindt er hinder van en ervaart klachten en meer dan 30% van de ziekmeldingen in deze periode heeft te maken met de overgang. De overgang daagt je op alle fronten uit om de balans op te maken. Ik zet me graag in om de taboes die erop rusten te doorbreken, het bespreekbaar te maken, om te informeren, handige tips en tools aan te reiken. In 2020 staat voor mij ook het bedrijfsleven op de planning. In het kader van de duurzame inzetbaarheid ga ik masterclasses geven bij bedrijven. Voor vrouwen, hun collega’s, leidinggevenden. En dan volop humor en positiviteit.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In het verre verleden heb ik als Hoofd Stafbureau gewerkt in het bedrijfsleven. In mijn dertiger jaren was ik in de gelegenheid om een aantal jaren te investeren in mijn gezin. Daarnaast schilderde ik en gaf ik schilderworkschops en begon ik met de opleiding voor Natuurgeneeskundig Therapeut. Sinds 10 jaar heb ik een eigen praktijk (GewoonJudith)

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkst in mijn leven. Dingen kunnen doen zoals ik ze graag wil, wanneer ik dat wil. Dat is mijn grootste ‘onderneem’ drive. Daarnaast wil ik graag mensen helpen, denk ik dat ik ‘oprechte en echte’ meerwaarde lever.

Doordat ik zelf op mijn 42e in de overgang kwam en ook vrouwen in mijn praktijk zag worstelen met de overgang (qua klachten, gewicht, maar ook in hun hoofd), ben ik op het idee voor Menokuur gekomen. 2019 was het jaar van het serieus in de markt zetten op de particuliere markt en nu wil ik het verder uitbreiden naar het bedrijfsleven met Menosupport

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Goed plannen vind ik nog steeds een dingetje. Ik heb 3 praktijkdagen en 1 ‘werk aan mijn bedrijfdag’ (en eigenlijk is dat niet genoeg). Er is altijd zoveel te doen dat ik het overzicht wel eens verlies en daardoor niet gefocussed genoeg ben. Ik ben een ‘echte’ fladderaar.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik bied vrouwen ‘de snelweg naar weer lekker, slank en fijn in je vel’ zonder dat je alles over hormonen hoeft te weten. Op het moment dat je de negatieve lading van de overgang af haalt en het ziet als een mega interessante periode waarin je nog meer over jezelf kunt leren, op alle vlakken, en waarin je kunt groeien als vrouw door nog beter voor jezelf te zorgen, dan is het ineens een waardevolle ‘overgangsperiode’

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nu ik sinds een jaar bezig ben met het landelijk in de markt zetten van Menokuur, ben ik me er pas van bewust dat dat ontzettend veel inspanning, tijd en energie kost. Dat heb ik echt onderschat. Het bouwen van een ‘merk’ vraagt om veel focus, commitment, maar ook vooral doorzettingsvermogen. 3 stapjes vooruit en dan weer 1 terug. Dat vind ik wel eens frustrerend. In mijn praktijk heb ik dat nooit zo ervaren, daar kwam het vaak vanzelf.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik veel eerder zijn begonnen. Ik was al begin veertig, dat is eigenlijk aan de late kant.

Wat is je toekomstvisie?

In de toekomst werk ik voornamelijk online. Mijn community bestaat uit zelfbewuste vrouwen die op een positieve manier naar de overgang kijken en de uitdagingen die deze periode met zich meebrengt, graag aan gaan.

Ik kan mijn werk overal vandaan doen (komt die vrijheid weer om de hoek kijken). Ik ben een veelgevraagd spreker en inspireer vrouwen binnen het bedrijfsleven, maar ook daarbuiten. Met mijn programma’s help ik duizenden vrouwen op jaarbasis.  

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!