Merel van der Wouden en Blackbird Negotiations

Wie ben je? 

Ik ben Merel van der Wouden, 35 jaar en woon in Amsterdam. Ik houd niet van labeltjes maar als ik mezelf label dan zou ik zeggen: ik ben transformatie- en onderhandelcoach. 6 jaar geleden verliet ik het corporate leven in Canada om mijn hart te volgen. Ik verhuisde naar Bali, beëindigde na 5 jaar mijn relatie en startte mijn eerste business, Blackbird Negotiations waar ik vrouwen help om succesvol te onderhandelen over geld.

2 jaar geleden was ik toe aan een nieuwe stap en uitdaging. Leefde ik nog wel een leven op mijn voorwaarden? Nee was het antwoord en daarnaast besefte ik mij ook dat de coaching die ik gaf als onderhandelcoach, zoveel meer was dan strategisch advies om beter te onderhandelen. Het ging over een stuk eigenwaarde. Het jezelf waard vinden en op waarde kunnen schatten. Vragen als “Ben ik het waard? Kan ik dit waarmaken?” stelden mijn klanten vaak. 

Er mocht iets veranderen. Vanuit Amsterdam startte ik een nieuwe business met als uitgangspunt een 3 maanden programma het Transformation Nest waarbij ik vrouwen help om echt te gaan doen waar hun hart sneller van gaat kloppen om eindelijk hun hart te volgen. Losbreken van wie ze denken te moeten zijn en hun podium pakken. Afrekenen met negatieve stemmetjes en springen zodat ze hun vleugels kunnen spreiden. Het werd een succes.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

In 2011 studeerde ik af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik de Master Privaatrecht afrondde. Ik startte in de advocatuur en vervolgde mijn carrière in de internationale consultancy waar ik voor naar Toronto emigreerde. Het was een mooie periode waar ik veel leerde over onderhandelen en zakendoen in een voor mannen gedomineerde wereld. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?  

Ik voelde dat ik als business consultant weinig verschil kon maken op de wereld. Het voelde alsof ik aan million dollar projecten werkte met weinig impact. Ik wilde die sprankeling in mijn ogen weer terugkrijgen, meer in de natuur zijn, meer verbinden met mezelf en mijn gevoel en uit mijn hoofd. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag? 

Ik geloof echt at mijn business het middel is om mijn doel een leven op mijn voorwaarden te leven. Een leven op mijn voorwaarden betekent veel vrijheid, leuke klanten, minimaal 100k omzet en gelukkig zijn. 

Wat maakt jouw onderneming uniek? 

Ik denk dat elke onderneming die verweven is met een persoon, een personal brand, uniek is. Mijn business is uniek omdat ik zowel met Blackbird Negotiations als met Merel van der Wouden methoden heb ontwikkelt die zowel voor mij als mijn klanten werken. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat? 

Het is het beste besluit dat ik ooit genomen heb, maar daarnaast ook de grootste uitdaging die ik ooit ben aangegaan. Soms heb ik het met andere ondernemers over waar ik het meeste groei en dat is zowel in de liefde als in mijn business. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn? 

Ik zou nog sneller starten, falen, aanpassen, gaan! 

Wat is je toekomstvisie? 

Ik hoop dat we met z’n allen steeds meer vanuit liefde kunnen leven ipv uit angst. Ik hoop dat steeds meer mensen durven te kiezen om hun hart te volgen, hun eerste stappen te zetten richting hun droomleven, hun angsten overwinnen en enorm gelukkig worden!!!

Contactpersoon: Merel van der Wouden Onderneming: Merel van der Wouden en Blackbird Negotiations Website: www.merelvanderwouden.com