Millenial Coaching

Contactpersoon: Anniek Witteveen
Onderneming: Millenial coaching
Website: www.anniekwitteveen.nl

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Anniek Witteveen. Ik help millenials in een quarterlife crisis. In Jip en Janneke taal: twintigers en dertigers die hun werk geen zak meer aan vinden maar ook niet goed weten wat ze dan willen, help ik uitvinden waar ze happy van worden en welke baan daar uiteindelijk bij past. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige en founder van Instaplatform Survive the quarterlife!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd. Ik voelde al snel dat ik mensen wil helpen, écht een toegevoegde waarde wil zijn in iemands leven. Nog steeds doe ik niets liever dan dat!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een aantal jaar geleden ben ik door een behoorlijke dip gegaan. Ik twijfelde aan mijn baan en ging steeds vaker met lood in mijn schoenen naar het werk. Mijn lichaam begon ook te protesteren: elke dag had ik hoofdpijn en ik voelde me lusteloos. Mijn humeur verslechterde, mijn zelfvertrouwen ging downhill en ik werd steeds geprikkelder. Tot het moment dat ik uit de pan schoot tegen een client. Geen idee wat de aanleiding was, maar dat mijn reactie buitenproportioneel was weet ik nog wel. In mijn ooghoeken zag ik de wenkbrauwen van een collega omhoog gaan en dat was het moment dat ik besefte: dit gaat mis. Ik bevond me op een t-splitsing met aan de ene kant een burn-out en aan de andere kant de urgentie van het zoeken naar hulp.

Inmiddels was ik al meer dan twee jaar aan het struggelen en kwam ik er zelf niet uit. Vaak heb ik gedacht dat ik de enige was die dit meemaakte. De rest van de wereld leek zijn shit helemaal voor elkaar te hebben. Toen ik mijn verhaal ging delen kwam ik erachter dat dit helemaal niet het geval bleek te zijn! Superveel mensen herkenden zich en gaven aan ook te twijfelen. Op dat moment dacht ik: hier moet en kan ik iets mee. Ben ik direct aan een eigen onderneming begonnen? No way! Ondernemen was toch voor hele slimme, rijke mensen? En coaches zijn toch wat ouder en hebben veel levenservaring? Ik had nog wat obstakels te overwinnen kun je zeggen.. Gelukkig is dat helemaal gelukt en zit ik in de dankbare positie dat ik mensen kan helpen om niet zoveel kostbare tijd te verspillen aan gepieker en getwijfel dan ik zelf heb gedaan!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Plannen, plannen, plannen. Er komt soms zoveel op je af dat het niet meer te overzien is. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik pak dan pen en papier en ga schrijven. Alle grote taken deel ik op in kleintjes. Ik blok momenten dat ik hiermee bezig ga en creëer zo overzicht en rust.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat ik vaak terug hoor van klanten, is dat ze het erg fijn vinden dat ik het zelf heb meegemaakt. Ik weet hoe het voelt en hoe frustrerend het is als je al zo lang twijfelt aan je werk maar geen stap verder komt. Hoe het is om te weten dat er meer in je zit dan eruit komt, maar geen idee hebt hoe je erachter komt welke richting je op moet. Het sombere, machteloze gevoel dat er bij komt kijken en het maar doorgaan op de automatische piloot. Ik deel vaak mijn eigen ervaringen en ben wat dat betreft een open boek.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen weten dat ze hier niet alleen in staan. Met mijn platform op Instagram (Survive the quarterlife) probeer ik hier mijn steentje in bij te dragen. Hierop geef ik het woord aan mensen die werken met millenials en allemaal hun eigen expertise hebben. Zelf post ik ook regelmatig tips en inspiratie. We struggelen allemaal. We doen allemaal maar wat, niemand heeft de toverformule hoe jouw perfecte leven eruit ziet. Je moet het allemaal maar zelf uitzoeken en als ik daar een beetje in kan helpen, dan doe ik dat graag!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De hoeveelheid, soms. Ik noemde net dat het maken van een planning me overzicht en structuur geeft, maar eigenlijk ben ik er niet zo’n ster in haha! Het blijft een punt van aandacht.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hmmm.. eigenlijk niks! Ik heb op voorhand heel goed nagedacht: waar wil ik naar toe, waar sta ik nu en wie/wat heb ik nodig om mijn doel te halen? Ik ben een coachingsopleiding gaan doen, heb ervaring in het coachen opgedaan en ben een businesscoachingstraject gaan doen. ik wist bijvoorbeeld dat ik 0,0 verstand had van het ondernemerschap. De stap om een businesscoachingstraject te volgen is voor mij enorm waardevol geweest. Iemand die je op weg helpt en op wie je terug kan vallen als je het even niet weet. Ik zou het iedereen aanraden! En trouwens: ik laat me nog steeds coachen. Ik geloof er heilig in dat coaching je veel sneller, veel verder brengt dan jij in je eentje kunt bewerkstelligen.

Wat is je toekomstvisie?

Ha! Eva Jinek, here I come! Ik zie mezelf wel bij haar aan tafel zitten om te vertellen over de quarterlife crisis hoor! Ik geloof dat als mensen eerder de signalen herkennen en hulp zoeken, menig burn-out voorkomen kan worden. Het liefst droom ik groot. Ik zie mezelf wel op een podium staan. Mensen inspireren, motiveren, I love it! Ik zou dan ook meer willen doen dan werk alleen. Werk is ook maar werk hé, er is zoveel meer in het leven.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!