Miss Smile Academy

Contactpersoon: Ibtissam Khannoussi    
Onderneming: Miss Smile Academy
Website: www.misssmileacademy.com

Wie ben je?

Ik ben Ibtissam Khannoussi. Moeder van mijn zoontje Ilyas (7 jaar) en getrouwd met Kamal. Mijn missie is om vrouwen te inspireren om voor hun droomleven en droombusiness te gaan.

Ik heb jaren geleden toen als single mama met schulden keihard gewerkt om te komen waar ik nu sta. Ik geloof dat het voor andere vrouwen ook kan, zolang je maar elke dag aan jezelf blijft werken. Elke dag een stapje. Ik heb daarom de Miss Smile Academy opgericht. Hier kun je online trajecten volgen om voor je droombusiness te gaan. Online, dus vanuit elke plek en wanneer het uitkomt in je eigen drukke schema.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn eerste bedrijf was mijn fotografiebedrijf Miss Smile Photography. Deze heb ik naast mijn baan in loondienst opgestart. Ik heb een achtergrond als social worker, maar heb ook gewerkt in de sales & communicatie. Het waren jaren van keihard werken. Ik besteedde elk vrij uurtje dat ik had aan mijn bedrijf. Vaak was dit in de avond nadat mijn zoontje in bed lag. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik de stap durfde te nemen naar volledig ondernemen. Ik wilde eerst een stabiele basis hebben. Toen ik na 3 jaar mijn financiën eindelijk op orde had durfde ik te gaan dromen van helemaal voor mezelf bezig te zijn. Ik had veel ideeën en wilde snel vooruit gaan, maar dat lukte niet altijd in loondienst. Hierdoor voelde ik me niet vrij en miste ik het doen waar ik echt passie voor had.

Het ondernemen zit er al jaren dus in, dat is iets wat je binnenin voelt. Voor sommige mensen om je heen is dat lastig te begrijpen als ze dat niet hebben. Maar als je dat gevoel binnenin hebt, dan moet je er wat mee doen. Uiteindelijk heb ik de stap genomen naar volledig ondernemen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk 4 dagen in de week. De woensdag probeer ik vrij te houden voor mezelf. Dit is een moment voor mezelf, om op te laden. Dit is super belangrijk, zeker als je een druk leven hebt, zoals we allemaal wel hebben. Even terug naar jezelf, jezelf verwennen & contact maken met je innerlijke kracht. De andere 4 dagen werk ik tot 15 uur en haal ik daarna mijn zoontje op. De uren dat ik aan het werk ben, zit ik in volledige focus. Zo alleen kan ik alles eruit halen. Na 15 uur is het tijd voor mijn zoontje, man etc.

Heel soms pak ik in de avond of in het weekend mijn laptop om nog wat te doen, maar ik doe dat zo min mogelijk. Ik vind het belangrijk om die balans te bewaken tussen werk en privé. Mijn gezin & mezelf staan op nummer 1. Dat is vroeger wel eens anders geweest, maar ik merkte aan mijn lichaam dat die het niet fijn vond. Hierdoor kreeg ik veel last van pijn in de schouders, nek & armen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het unieke aan mijn onderneming is dat ik elke deelneemster niet zie als een klant. Maar een familymember die erbij komt. Ik vind het super belangrijk om regelmatig contact te hebben met elke deelneemster. Daarnaast sta ik open voor elk verhaal. Iedereen is welkom. Er komen veel onderneemsters die onzeker zijn, twijfels hebben en zich soms ook wel schamen. Het ondernemen gaat ze alleen niet makkelijk af en ze vinden het moeilijk om hulp te vragen. Vanuit mijn eigen ervaring & achtergrond help ik ze via de online trajecten om zichzelf meer te accepteren & te geloven in zichzelf. Het neerzetten van je bedrijf ís ook niet makkelijk. Je moet durven te investeren, fouten maken & daarvan te leren. Ik zeg altijd ‘als ik het kan, kan jij het ook’. Via de online trajecten gaan Ik samen met de onderneemster aan de slag met haar droombusiness. Ik stoom haar in 8 weken klaar naar een bedrijf met een gezonde basis en een plan die bij haar past.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Zelf ben ik een introvert & luister ik liever dan dat ik praat. Ik heb echt moeten leren om meer te promoten & mijn verhaal te delen. Dit vond ik jaren terug best lastig. Inmiddels gaat het met een stuk beter af. Maar toch blijft het soms uit mijn comfortzone stappen. Wel is de mindshift gekomen toen ik me realiseerde dat het niet om mij gaat. Ik wilde de vrouwen bereiken die hulp nodig hebben met hun droom & droombusiness. Hierdoor werd het een stuk makkelijker.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vanaf het begin investeren in mezelf door coaching, cursussen etc. te nemen. Ik heb het jaren allemaal alleen uitgezocht & gedaan. Dit heeft met veel tijd & energie gekost. Ik kwam zelfs op het punt om het idee van ondernemen los te laten en voor altijd in loondienst te werken. Dat idee maakte me zo verdrietig dat ik toen besloot dat het anders moest. Dit is ook waarom ik de Miss Smile Academy heb opgericht. Je hoeft het niet alleen te doen. Als je investeert in jezelf, je groei & je bedrijf ga je zó veel sneller en beter.

Wat is je toekomstvisie?

Zo veel vrouwen mogelijk inspireren om te gaan voor hun droomleven & droombusiness. Verder wil ik dat de Miss Smile Academy dé plek is voor vrouwen waar ze online & vanuit elke plek kunnen groeien. Elke dag weer.

Voor mijzelf & mijn gezin wil ik prachtige reizen maken, mooie herinneringen maken en geweldige vrijheid ervaren.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!