Mooi Logopedie

Contactpersoon: Marjoleine Huitema
Onderneming: Mooi Logopedie 
Website: www.mooilogopedie.nl

Wie ben je?

Ik ben Marjoleine Huitema en sinds 2003 zelfstandig ondernemer in de logopedie. Logopedie is een prachtig vak. We helpen kinderen met het ontwikkelen van taal, spraak, spellen en lezen. Soms geef je iemand letterlijk zijn stem terug of werk je samen met je cliënt aan stotteren. 

Vanaf deze zomer start ik naast mijn huidige logopediepraktijk – Logopedisch Spectrum Nederland –  een nieuwe logopediepraktijk: Mooi Logopedie. Dat is logopedie voor iedereen, maar dan 100% online. Ik word gedreven door mooie logopedie. Logopedie waardoor de cliënt stappen maakt en de logopedist trots is. Op een plek waar iedereen op zijn/haar best is.

Om hier af en toe even van los te komen, stap ik op mijn fjordenpaard, rommel ik in de tuin of ga ik shoppen met mijn dochters. Ik ben een extravert, mensgericht persoon, positief, creatief en energiek. Ik houd van chocolade, mijn gezin en buiten de lijntjes stippen. 

Door mijn creativiteit af en toe de vrije loop te laten, kan ik mijn gedachten heerlijk laten dwalen en kan ik ontspannen. Creatief bezig zijn bestaat voor mij momenteel o.a. uit het stippen van keramiek. Toffe items maken, dat geeft mij energie. Vandaar het buiten de lijntjes stippen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb een paar jaar in loondienst gewerkt. Dit was voor mij al snel een werksetting waar ik niet lekker uit de voeten kon. Ik weet vaak precies wat ik wil en wil dan ook graag snel overgaan tot actie. Wanneer je werknemer bent, is dit vaak lastig. Als ondernemer kun je snel schakelen, hier geniet ik van. In loondienst werd ik teveel geremd, kon ik mijn ideeën onvoldoende kwijt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Nieuwe dingen bedenken, diensten nog mooier maken, vrijheid, zelf kunnen bepalen; dat is voor mij ondernemen. Mooi Logopedie heb ik ontwikkeld, omdat ik zie dat er kansen liggen. Voor mijn klanten, maar ook voor logopedisten. Het geeft namelijk beide partijen enorm veel flexibiliteit. Er is in Nederland momenteel een tekort aan logopedisten. Online kunnen we vraag en aanbod makkelijker bij elkaar brengen. Een logopedist in Friesland, kan iemand in Amsterdam via online logopedisch behandelen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Haha, dat is een goede vraag. Dat vraag ik mijzelf ook regelmatig af. Afgelopen jaren heb ik voor mijzelf en mijn gezin een ideale situatie gecreëerd. Voor Mooi Logopedie kan ik bijna alle werkzaamheden vanuit huis doen. Dit maakt mij flexibel en multi-inzetbaar binnen mijn gezin. Stress dat ik opvang moet regelen voor mijn kinderen of dieren, heb ik hierdoor niet. Als ik wil, kan ik in mijn kantoor aan huis werken. Als het beter uitkomt, kan het ook aan de keukentafel. Tussendoor een wandeling met mijn jonge hond vind ik een welkome onderbreking. Hetzelfde geldt voor een bosrit met mijn fjord Kiros. Ik heb geleerd om steeds weer te bedenken: past dit bij mij? Bij mijn leven van nu? Soms vind ik iets ontzettend gaaf en doe ik het toch niet, omdat het niet past bij mijn ritme van nu. Soms jammer en een heel bewuste keuze voor nu. Dit is voor mij de manier waarop ik het ondernemen kan combineren met andere activiteiten: werken op mijn eigen erf en selectief zijn in wat ik doe, focus houden.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mooi Logopedie is uniek, omdat het logopedie mogelijk maakt in een fijne omgeving die je zelf kiest. De plek waar jij, klant of logopedist, op je best bent.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ondernemen past mij als een op maat gemaakt pak. Ik vind het heerlijk. De creativiteit die je moet inzetten vind ik super. Alle mogelijkheden die je krijgt, de uitdagingen waar je voor komt te staan en de successen die je kunt vieren. Nieuwe ideeën uitvoeren en werkelijkheid zien worden. Het geeft mij zoveel energie. Als je onderneemt is het lang niet altijd makkelijk, maar met een dreamteam om je heen, kun je altijd verder. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Alles wat ik heb meegemaakt tijdens het ondernemen heeft mij slimmer, inventiever, beter, zelfverzekerder en sterker gemaakt. Ik probeer van alles te leren en dus heb je ook situaties nodig waarin je een misser maakt. Ik leer ook van acties die goed gaan. Het is fijn wanneer iemand aangeeft wat je goed hebt gedaan. Even lekker genieten van het compliment en voelen waar je (blijkbaar) goed in bent. Daar krijg je meer zelfvertrouwen van.

Wat is je toekomstvisie?

Ik verwacht dat online logopedie een enorme vlucht gaat nemen. Het kan zorg bereikbaar maken voor mensen die anders van zorg verstoken blijven. Voor anderen zal het logopedie bereikbaar maken, omdat de online logopedist enorm flexibel is. Je kind kan op school of de opvang online logopedie volgen en jij kunt vanaf je werkplek inbellen en meekijken. Of een sessie aan het begin van de avond in plaats van tussen 9 en 5. Super flexibel een efficiënt. Dit past helemaal bij deze tijd, volgens mij.

Voor mij is online logopedie geslaagd als we wachtlijsten kunnen verkorten voor mensen die logopedie nodig hebben. En als logopedisten flexibel kunnen werken op de plek waar ze op hun best zijn. Dat is voor mij mooie logopedie. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!