Mrs e-commerce

Contactpersoon: Stefanie van Pelt          
Onderneming: Mrs e-commerce
Website: www.mrsecommerce.nl

Wie ben je?

Ik ben Stefanie (31), getrouwd en moeder van Joey van bijna 5.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Eigenlijk ben ik al vanaf 2009 op en af aan het ondernemen. Tijdens mijn studie had ik de droom om stage te gaan lopen in New York, maar omdat dit best wel wat kost ben ik destijds een webshop gestart. Ik beheerde opdat moment een hele grote fanpagina van een bepaald merk schoenen en de webshop schoot draaide meteen goed. Alleen op dat moment had ik mezelf een beetje vergist in wat er allemaal bij kwam kijken, dus ik besloot te stoppen. Uit eindelijk ben ik stage gaan lopen in Amsterdam, maar daar werd ook mijn liefde voor webshops weer aangewakkerd.

In de jaren er na ben ik aan de slag gegaan als webshop manager en ook hier begon het weer te kriebelen. Tijdens mijn functie startte ik vervolgens weer een webshop met babykleding. Toen mijn werkgever failliet ging besloot ik niet mee te gaan in de doorstart en mijn webshop meer aandacht te gaan geven. Echter een aantal maanden en een bijbaantje verder, miste ik iets. Achter de schermen was ik al veel mensen aan het helpen met vragen over hun webshop die voor mij vanzelf sprekend waren. Dus in september 2018 besloot ik Mrs e-commerce te starten. (Funfact in 2012 registreerde ik al Miss e-commerce bij de Kamer van Koop handel, maar hier heb ik nooit iets mee gedaan)  Vanaf 1 december 2018 ben ik fulltime gaan ondernemen en per 1 januari 2019 heb ik mijn webshop verkocht en ben ik met een bedrijf verder gegaan.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen mijn werkgever failliet ging, ben ik in een flinke burn-out terecht gekomen met heel veel gezeur vanuit het UWV. Toen ik vervolgens na een aantal maanden een baan aangeboden kreeg, heb ik er toen voor gekozen omdat maar twee dagen in de week te doen. Ik had toen mijn webshop die ik meer aandacht wou geven en mijn gezondheid was nog niet helemaal optimaal.

Toen ik uiteindelijk bij die nieuwe baan bestellingen aan het inpakken was, werd ik daar niet gelukkig van. Dus toen ik de vraag kreeg: waar wordt je wel blij van? Was het antwoord al snel gevonden. Ik was dus stiekem al mensen hun vragen aan het beantwoorden en dat waren dingen die voor mij logisch waren, maar voor andere niet. Ik heb diezelfde avond de nieuwe handelsnaam nog ingeschreven, de domeinnaam geregistreerd en binnen 3 weken draaide ik al een challenge. Door mijn motivatie om nu te gaan doen wat ik leuk vind, heb ik na een paar maanden de sprong gewaagd en mijn baan op gezegd.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Doordat mijn zoontje op school zit, heb ik meer tijd om aan mijn bedrijf te besteden. Twee dagen per week past of opa of oma op, waardoor ik op die dagen de hele dag kan werken. De rest van de week werk ik tijdens zijn school uren en een enkele keer gaat ie naar de overblijf. Het voordeel van je eigen tijd in delen, is dat ik op maandagochtend vaak naar de yoga ga, zodat ik ook aan mijn eigen rust blijf werken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk dat dat grotendeels komt omdat ik achter mijn onderneming zit. Door de jaren lange webshop ervaring weet ik wat er allemaal bij komt kijken en weet ik ook hoeveel bedrijven er zijn die alleen maar aan hun omzet denken. Ik heb regelmatig voorstellen gekregen die gouden bergen beloofde, maar dit niet waar maakte. Ook met mijn eigen webshop heb ik eens een hele dure training gekocht die gouden bergen beloofde, maar dit absoluut niet na kwam.

Dus die ervaringen werken mee in dat mijn missie is om mensen oprecht te helpen en open en eerlijk te zijn. Ik hou niet van onzin verkopen. Ik denk dan ook dat je niet met een onderdeel kunt groeien, maar verschillende factoren binnen je bedrijf zorgen dat je groeit. En dat is waar ik graag met mijn klanten naar wil kijken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nou ik dacht dat ik na een aantal jaar een webshop te draaien wel een beetje wist hoe ik moest ondernemen, maar daar ben ik wel van terug gekomen. Mrs e-commerce is een totaal andere onderneming om te draaien dan een webshop. Waar ik bij een webshop heel goed wist wat ik moest doen en aan welke knoppen ik moest draaien, vond ik dat Mrs e-commerce veel lastiger.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerlijk? Helemaal niets. Ja ik heb veel geld over de balk gesmeten aan dingen die niet perse werkte, ik heb webinars gegeven waar niemand naar keek, ik heb challenges gedaan waar niemand wat kocht, ik heb wel eens gehad dat ik geen rekeningen kon betalen en dat ik mezelf afvroeg of ik niet een baan moest zoeken, maar het heeft mij wel gebracht tot waar ik nu ben. Als ik deze lessen niet had gehad, weet ik niet of ik zou staan waar ik nu ben.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou graag een team om mezelf heen willen bouwen zodat ik klanten nog beter kan helpen. Bijvoorbeeld wanneer een klant zijn social media wil uit besteden, dat wij dat voor ze oppakken. Overigens is dat nu al iets wat ik voor een aantal klanten doe, alleen is het nu niet mijn hoofd mode. Maar denk bijvoorbeeld ook aan adverteren op social media of opmaak van banners etc etc. Daarnaast blijf ik mezelf graag ontwikkelen zodat ik altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte ben.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!