My Resin

Contactpersoon: Faralda Takkenberg
Onderneming: My Resin
Website: www.myresin.nl

Wie ben je?

Ik ben Faralda, 28 jaar en woon samen met mijn vriend en hond in Amersfoort. Na een tijdje vast te hebben gezeten in de zogenoemde ‘rat-race’ heb ik ruim twee jaar geleden de knoop doorgehakt en besloten om alleen nog maar m’n eigen dromen na te jagen. Sindsdien doe ik weer wat ik altijd al heb gedaan, maar door het ‘volwassen leven’ nooit meer deed: creatief bezig zijn. Om daar ook nog eens m’n geld mee te verdienen is al een eerste droom die uitgekomen is. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Om eerlijk te zijn, vooral wat ik niet écht wilde 😉 Ik werkte fulltime in de e-commerce branche. Ondanks dat ik het vakgebied super leuk en interessant vond baalde ik ervan dat ik de hele dag achter een computer zat. Elke dag ging ik met frisse moed naar kantoor toe maar halverwege de dag stelde ik mezelf weer de vraag: waarom ga ik niet iets doen waar ik echt blij van word? Ik wist en voelde aan alles dat ik voor mezelf wilde gaan werken maar wist niet zo goed wat ik dan wilde gaan doen. Het enige wat ik wist: ik wil niet de hele dag achter de computer zitten en ik wil iets met m’n handen doen.  Mja.. wat dan precies?

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondanks dat ik het werken voor een baas qua zekerheid best fijn vond, kon ik maar niet van de gedachte loskomen dat ik iemand anders z’n droom aan het waarmaken was. Tuurlijk was ik blij als er goede omzetten waren gedraaid, maar terwijl m’n collega’s stonden te juichen stond ik me af te vragen wat ik er eigenlijk van terug zou zien als werknemer. En dat zat me dwars: ik wilde m’n eigen dromen najagen en daar m’n geld mee verdienen. Niet m’n geld verdienen met de droom van iemand anders. 

Op een dag zat ik weer op m’n werk achter de computer en kreeg ik een melding op facebook; m’n vriend had me getagd in een filmpje. In het filmpje was iemand een schilderij aan het maken met een soort vloeibaar spul en maakte daar de mooiste dingen mee. Ik zag het en dacht: dit is het! Dit wil ik gaan doen! Toen m’n werkdag voorbij was sprintte ik naar huis en ben gaan onderzoeken wat voor materiaal ze precies gebruikte. Het bleek epoxy giethars te zijn wat ik nog dezelfde avond heb besteld. Toen de hars binnen kwam en ermee aan het experimenteren was kwam m’n creativiteit los en bedacht ik waar ik het nog allemaal meer mee kon maken; tafels, woonaccessoires, wandbekleding, et cetara. Ik twijfelde geen moment meer wat ik nou precies wilde gaan doen en besloot het bedrijf te gaan uitwerken. Na een jaar lang oefenen, oefenen, oefenen voelde ik mezelf zeker en goed genoeg om de producten ook echt te gaan verkopen. En zo geschieden 😉

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb m’n werkplaats aan huis wat aan de ene kant heel fijn is, maar aan de andere kant is het heel verleidelijk om elk vrij moment de werkplaats in te duiken. Als ik even niet oplet ben ik zo 7 dagen in de week de hele dag aan het werk. Gelukkig heb ik m’n vriend die me af en toe terugfluit en werk ik nu steeds vaker in blokken. Zo heb ik heel duidelijk voor mezelf wanneer ik werk en wanneer ik vrije tijd heb. En wanneer ik vrije tijd heb, neem ik ook echt vrije tijd. Ik vind het heerlijk om een lange wandeling met de hond te maken, lekker een terrasje te pakken of met vriendinnen af te spreken. Het liefst allemaal zonder mobiel bij me te hebben zodat ik niet nog even stiekem m’ mail of DM’s kan lezen 😉 Daarbij, ik noem het wel werk maar zo voelt het absoluut niet. Ik vind het echt super leuk om te doen (behalve de administratie dan ;)) waardoor ik het ook echt niet erg vind om er de hele dag druk mee te zijn. Sterker nog: het geeft me onwijs veel energie.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Vaak zijn mensen die m’n producten voor het eerst zien verbaast dat ik het zelf maak. Juist door deze persoonlijke toevoeging vinden mensen het extra leuk om een product van mij te kopen en niet een meubelstuk uit een fabriek. Daarnaast zijn alle producten precies op maat en in elk gewenste kleur te maken. M’n slogan ‘interior art’ wijst naar de schilderijen die ik maak op meubels. Klanten bestellen daarom vaak complete sets van bijvoorbeeld een salontafel, bijzettafel en tvmeubel die perfect in hun interieur staat en ook nog eens heel luxe uitstraling hebben. Omdat elk item weer anders wordt heeft niemand hetzelfde meubelstuk of accessoire in huis. Elk item is dus écht uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De doorzettingsvermogen die je moet hebben heb ik aan het begin wel even onderschat. Op internet lees je alleen maar succesverhalen van ondernemingen die binnen 1 dag een daverend succes zijn. In de realiteit is dit natuurlijk maar voor enkele bedrijven weggelegd, maar stiekem ga je toch hopen dat het bij jou ook gebeurd. Ik wist dat in de nichemarkt waar ik in zit en het hogere segment het niet zo snel zou gaan, maar ik had het begin wel iets sneller gedacht, of vooral gehoopt. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en loopt het nu heel goed, maar het vergde even wat doorzettingsvermogen om over de teleurstelling heen te komen dat ik niet binnen een dag was uitverkocht 😉  

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik iets doe wil ik het ook goed doen en daarom wilde ik pas live gaan als ik een complete productlijn had met alles erop en eraan. Door dit streven zag ik door de bomen het bos niet meer en stelde ik de datum steeds verder voor me uit dat ik live wilde gaan. Totdat iemand tegen me zei: joh, waarom ga je niet live met 1 of 2 producten en breid je langzaam uit terwijl je al operationeel bent. Dit ben ik gaan doen en dat is een hele goede zet geweest. Gaandeweg ontdek je namelijk dat bepaalde productgroepen wel of niet goed lopen of dat ergens juist veel vraag naar is terwijl je dat eerst niet zo had verwacht. Als ik dus iets over zou willen doen is het: gewoon starten nog voordat je helemaal klaar bent. Klaar zijn met ondernemen ben je namelijk nooit 😉

Wat is je toekomstvisie?

In de toekomst zie ik mijn producten in selectieve, luxe interieurzaken liggen tussen andere prachtige merken. Daarnaast zou ik heel graag eigen showrooms willen hebben waar je je ogen uitkijkt van de verschillende producten en technieken gemaakt met epoxy. Het hebben van een goed team om me heen staat ook zeker op m’n verlanglijstje. En ondanks dat elke grote ondernemer zegt: ‘werk niet in je bedrijf maar aan je bedrijf’ wil ik zeker tijd blijven vrijmaken om zelf producten te maken, want dat is uiteindelijk waarom ik dit bedrijf gestart ben.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!