Mysa Studio – Colorful lighting & interior styling

Wie ben je?

Mijn naam is Suzanne. Ik heb een passie voor interieur, mode, tweedehands spullen en het creëren van mooie concepten en sferen. Met alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in de modewereld ben ik heel goed in staat om een mooi uitziend en commercieel product neer te zetten.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen was ik werkzaam als inkoopster voor een groot modebedrijf. Hier was ik verantwoordelijk voor het inkopen van de tassen en accessoires. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na jarenlang te hebben gewerkt in een zeer vervuilende branche die vooral wegwerpartikelen produceert kreeg ik steeds meer de behoefte om een onderneming te starten die duurzaam is. Ook al heb ik mijn hele werkende leven in de mode gewerkt, interieur is altijd mijn eerste liefde geweest. Toen ik mijn eigen onderneming wilde starten was de keuze dan ook makkelijk gemaakt. Met Mysa Studio kan ik een verschil maken, meubels een tweede leven geven. Iets wat veel meer past bij hoe ik nu in het leven sta. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is soms lastig hoor haha! Maar de beste tip om alles te combineren is toch wel het maken van een goede planning. Helaas ben ik hier niet altijd even goed in en zit ik last minute dus nog interview vragen te beantwoorden 😉

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie van het pad wat ik volg en mijn producten maakt dat mijn onderneming uniek is. Ik doe graag mijn eigen ding, bewandel graag mijn eigen pad. Daarnaast zijn de producten die ik verkoop super uniek omdat er van elke lamp maar eentje verkrijgbaar is. Deze maak ik namelijk van bestaande kappen en lampenvoeten die ik met veel liefde zoek en inkoop door heel Nederland. Wanneer ik een mooie verzameling van vintage pareltjes heb staan ga ik lekker mixen en matchen en worden de lampen voorzien van een mooi nieuw kleurtje en printje. Van ieder exemplaar is er dan ook maar eentje verkrijgbaar. Daardoor is elke lamp uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat ik verantwoordelijk ben voor alle aspecten binnen mijn bedrijf. Waar je normaal in loondienst de minder leuke dingen nog wel eens terug kon leggen bij je manager of bij een andere collega moet ik nu echt alles zelf oppakken. Ook de minder leuke dingen zoals de facturatie en belastingaangifte.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou niets over willen doen. Ik denk namelijk dat alles wat ik tot nu toe heb gedaan en ondernomen heb mijn onderneming juist sterker heeft gemaakt, ook al heeft het misschien niet direct resultaat opgeleverd. Het leert je wel hoe sommige dingen ook niet moeten. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil heel graag mijn eigen collectie behang, sierkussens en vloerkleden starten. Dat is voor mij echt de droom. Mijn eigen collectie lampen is de eerste stap richting die droom. 

Contactpersoon: Suzanne van Lieshout
Onderneming:
Mysa Studio – Colorful lighting & interior styling
Website: www.mysa-studio.com