fbpx

Nomad Juridisch Advies en Lin McQueen Kalligrafie

Nomad Juridisch Advies en Lin McQueen Kalligrafie

Contactpersoon: Linda Makaij
Onderneming: Nomad Juridisch Advies en Lin McQueenKalligrafie
Website: www.thelegalproject.nl en www.thecalligraphyproject.com

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Kalligraferen doe ik al sinds ik voor mijn 10e verjaardag mijn eerste kalligrafie-set kreeg. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik hiervan mijn werk zou maken. Maar inmiddels kalligrafeer ik voor high end weddings en bedrijven als Guerlain en Friends of the Brands op locaties als Krasnapolsky, De Nederlanden en het Spiegelatelier.
Na mijn studie Rechten aan de Vrije Universiteit (ik ben zowel in Nederlands recht als Internationaal en Europees recht afgestudeerd) en West Virginia University heb ik een aantal jaar als jurist in de advocatuur en het internationale bedrijfsleven gewerkt. Ik heb in 2012 en 2016 Lin McQueenKalligrafie en Nomad Juridisch Advies opgericht maar ben pas afgelopen januari gestopt als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank om fulltime te gaan ondernemen.” 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Vrijheid en creativiteit. Een aantal jaar geleden heb ik samen met mijn vriend een platform voor webshops opgezet (NHVM) waarvoor ik de juridische strategie met betrekking tot algemene voorwaarden, privacy en belangrijke overeenkomsten heb neergezet. Van daaruit ben ik mijn eigen onderneming begonnen omdat ik door andere ondernemers gevraagd werd dit ook voor hen te doen. Ik merkte aan hen dat veel ondernemers moeite hebben met een goede juridische koers varen binnen hun bedrijf. Ingewikkelde termen en de vindbaarheid van een goede jurist maken dat legal issues laag op de prioriteitenlijst belanden en als een ver van je bed show voelen. Dat wilde ik veranderen. 
Ik geloof in de kracht van een goede communicatie en een persoonlijke aanpak. Daarom begin ik altijd met een gratis Legal Strategie Sessie. In tien minuten vertelt de klant over zijn/haar onderneming en toekomstplannen. Aan de hand daarvan ontwikkel ik de juridische strategie voor hen. Wat betreft oprichting en huidige gang van zaken maar ook voor upscaling. Hierbij kun je denken aan samenwerkings- en aandeelhoudersovereenkomsten maar ook leningsovereenkomsten wanneer je met investeerders gaat werken. Mijn doel is daarbij om hun onderneming legal fit te maken zodat zij zich kunnen focussen op ondernemen en groei.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“De bijzondere combinatie van mijn dienstverlening. Als kalligraaf voeg ik met mijn ontwerpen een unieke persoonlijke touch toe aan een event door middel van handgeschreven teksten op uitnodigingen, namecards, tafelmenu’s etc. Als jurist ben ik vooral inhoudelijk en strategisch bezig. Ik combineer zakelijk met creativiteit en ik merk in beide bedrijven dat juist die combinatie een hele positieve invloed heeft op mijn werkwijze.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Ha. De hoeveelheid tijd die nodig is om administratie op orde te houden. Daar verbaas ik mij elke maand weer over.” 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Ik ben heel tevreden met mijn pad. Wellicht zou ik sneller na mijn afstuderen begonnen zijn met ondernemen en zaken als administratie of een website maken, eerder uitbesteed hebben. Maar dat zie ik als leermomenten.” 

Waar wil je naartoe groeien?

“Ik ben bezig mijn kalligrafie internationaal uit te breiden. Momenteel ben ik in gesprek met een aantal partijen dus het gaat de goede kant op.
Daarnaast wil ik Nomad Juridisch Advies uitbreiden zodat nog meer ondernemers geholpen kunnen worden bij het bepalen van hun een juridische strategie. Ook wil ik deze dienstverlening beter benaderbaar maken. Ik werk aan een aantal projecten die deze groei gaan realiseren. Daarover vertel ik graag snel meer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader