Nouks Visuals

Contactpersoon: Anouk Kanner
Onderneming: Nouks Visuals
Website: www.nouksvisuals.nl

Wie ben je?

Anouk, gepassioneerd levensgenieter, moeder, reiziger, spontaan en super sociaal

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor het ondernemen werkte ik in de makelaardij, dat heb ik gestudeerd. Mijn manager vroeg mij of ik eens wat foto’s van lege woningen wilde maken. Zo kwam ik in aanraking met een camera. Ik was meteen gek op het maken van de foto’s. 

Toen ik 26 was werd mijn leven abrupt op pause gezet. Er was een tumor in mijn lichaam ontdekt en ik had redelijke slechte voorspellingen. Mijn leven zoals ik het kende was voorbij. Voor mijn gevoel had ik nog helemaal niet genoeg genoten in mijn leven. Ik had sterke gevoelens om de wereld te ontdekken, de hoogste berg te beklimmen en in de diepste zee te zwemmen. Maar met deze voorspellingen was dat niet meer mogelijk. Het was een lang, heftig en verdrietig proces. Een proces dat mij veel over mijn leven heeft doen nadenken. Uiteindelijk heb ik mijzelf klaargestoomd om afscheid te nemen. Afscheid van het ‘normale’ leven. Toen gebeurde er een wonder. Na operatieve verwijdering had ik toch goed nieuws. Ik had die 2e kans in het leven gekregen. Na een lange periode van herstel heb ik kritisch nagedacht over de keuzes die ik maakte in mijn leven en mijn werk. Hoewel ik de fotografie heel tof vond, was ik niet gelukkig met wat ik deed. Ik miste iets maar kon mijn vinger er niet op leggen. Ik besloot de boel om te gooien. Maar hoe? Daar moest ik uit zien te komen. Dus ik pakte mijn biezen en ging op reis. Tijdens het reizen ben ik weer goed tot mezelf gekomen en heb ik mijn verdriet verwerkt. En guess what? Ik kwam achter wat ik miste… mensen voor mijn camera! 

Al met al ben ik bijna 4 jaar weggeweest. Heb ik de liefde van mijn leven opgevist. Gewerkt in diverse landen als fotograaf/videograaf. En ben ik dichter bij mijn passie gekomen. Het leven is zo speciaal, de herinneringen vereeuwigen op beeld. Dat is wat mij intens gelukkig maakt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Eenmaal teruggekomen in Nederland vond ik het erg moeilijk om weer te gronden. Voorals het werken voor een werkgever met andere inzichten vond ik lastig. Ik besloot daarom leven te blazen in Nouks Visuals en daar heb ik nog geen seconde spijt van. De sociale factor van het contact maken met andere ondernemers en klanten geeft zoveel energie. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De vrijheid van het ondernemen geeft mij de kans dat ik nu zelfs moeder ben geworden. Ik moet zeggen dat de balans vinden wel lastig is, zeker in het begin. Je voelt je schuldig ten opzichte van beide kanten. Je bedrijf is nou eenmaal ook je kindje toch? En wie geef je wanneer de aandacht. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn verhaal heeft mij gemaakt tot wie ik ben en tot welke beelden ik maak. Het aanvoelen van de diepste gevoelens van de personen voor mijn lens. Het luisteren, het mee genieten, de liefde voelen en dit vastleggen. De herinneringen vereeuwigen met mijn beelden. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alle neven zaken zijn wel tijdrovend. Tijd die je liever in je passie investeert maar om grip te houden toch zelf doet.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik iets over kon doen? Dan zou ik veel eerder ondernemer zijn geworden. Ik merk dat ik in mijn vakgebied best een laatbloeier ben. Maar mijn weg hiernaartoe is zo speciaal geweest. Ik had dat voor geen goud willen missen.

Wat is je toekomstvisie?

Wat de toekomst ons gaat brengen dat weten we niet. Door mijn pad ben ik vooral met de dag gaan leven. Ver vooruit kijkend stuur ik graag naar een worldwide agency die ik bestuur vanuit mijn huis in Azie, waar ik woon met mijn man en kids. Dat is natuurlijk nog heel wat stappen en dromen verder maar hey…think big!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!