Ontdek Je Mooiste Zelf is onderdeel van Brand & Expand BV

Contactpersoon: Nancy Herkul
Onderneming: Ontdek Je Mooiste Zelf is onderdeel van Brand & Expand BV.
Website: www.ontdekjemooistezelf.nl

Wie ben je?

Wie of wat ben ik niet? Je kunt me omschrijven als een duizendpoot – ik ben vrouw, moeder, zus, tante en ondernemer. Ondernemen is echt mijn passie. Mijn naam is Nancy Herkul en ik woon met mijn zoon in Rotterdam. 

Ik ben mindsettrainer en identiteitscoach, ik ben erg geïnteresseerd in breinkennis en pas mijn kennis hierover graag toe. Daarnaast wil ik mensen leren dat de beste investering die in henzelf is. We laten ons geld zo makkelijk wegvloeien naar onbeduidende zaken. Maar hoeveel budget maak jij vrij voor je persoonlijke ontwikkeling? Daar wil ik een verandering in teweegbrengen. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik was al aan het ondernemen voordat ik begon met ondernemen. Ken je die verhalen, waarin een jong meisje alles wat los en vast zit verkoopt om geld te verdienen? Ik was zo’n meisje. Het ondernemen zit in mijn DNA, ik weet simpelweg niet wat ik anders zou moeten doen. 

Het begon met het kopen van kuikentjes. Ik verzorgde ze en verkocht ze wanneer ze waren uitgegroeid tot kip. In Suriname, waar ik ben opgegroeid, was dat een gouden zet. Als tiener verkocht ik kleding aan leeftijdgenootjes. Die kleding kocht ik in op Curaçao of liet ik via Nederland komen. Ik noem dit met een knipoog ‘mijn ondernemingen voor de ondernemingen’.

Ik heb wel een tijdje een baan gehad, in het sociale domein. Maar al snel zag ik dat het beter, efficiënter en doeltreffender kon. Samen met een vriendin startte ik, naast mijn baan, een re-integratiebureau. Verbinden en mensen echt begrijpen, dat vond en vind ik zo belangrijk. Na het faillissement van mijn werkgever besloot ik het ondernemen verder op te pakken. Momenteel ben ik de trotse eigenaar van Brand & Expand BV, werk ik veel samen met andere ondernemers en heb ik een geweldig freelanceteam om mij heen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als het in je DNA zit kan je er niet om heen. Ik zie overal kansen en je zou het mijn hobby kunnen noemen om uit te vogelen hoe je kansen om kan zetten in een ‘money machine’. Als je doelen wilt bereiken, heb je geld nodig. Geld is gewoon een ruilmiddel, daar is niets mis mee. 

Heb ik gekozen voor het ondernemerschap? Misschien heeft het ondernemen mij gekozen. Het runnen van een bedrijf kost tijd, moeite en energie. Maar ermee bezig zijn geeft mij voldoening. Dat gevoel gun ik iedereen. 

Ondernemen is vaak een kwestie van gewoon doen. Vroeger paste ik in maatje 36/38, totdat ik rugklachten kreeg en een jaar ziek was. Ik was altijd in beweging, altijd dingen aan het ontwikkelen en nu werd mijn wereld klein, het leek op stilstaan. Ik had pijn, ik had stress en kwam flink aan in gewicht. Toen ik eindelijk weer aan het werk kon, paste ik niks meer. Nergens kon ik geschikte kleding vinden. Maar Nancy zou Nancy niet zijn als ze niet zou kijken naar de mogelijkheden die er wél waren. Ik besloot een kledinglijn op te zetten voor vollere dames. 

Dus een passend antwoord op de vraag heb ik niet. Al mijn ondernemingen ben ik vanuit een andere invalshoek gestart. De ene uit noodzaak, de andere uit passie en weer een andere omdat ik een mooie kans zag. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben een vroege vogel. Elke dag sta ik tussen 04.00 en 04.30 uur op. Ik drink een glas water, doe wat trainingsoefeningen, mediteer en zet mijn intentie voor die dag. Als het niet regent, begin ik de dag met een wandeling door het park. Door de dag te beginnen met quality time voor mijzelf heb ik al een voorsprong. 

Omdat ik liever geen dingen doe waar ik geen energie van krijg, probeer ik ook zoveel mogelijk uit te besteden, zoals het huishouden en klusjes in de tuin. Ook op zakelijk vlak besteed ik veel uit. Ik kan daarmee iemand financieel helpen en die persoon doet waar hij of zij goed in is. Dat vind ik echt een win-winsituatie.

Op maandagmiddag heb ik vaak een afspraak met mijn zoon staan. We duiken dan samen in de wondere wereld van breinkennis. Ik leer hem graag wat ik zelf heb geleerd over ons brein. De woensdag hou ik vrij voor ons samen, dan werk ik in principe niet. Mijn zoon gaat voor alles, voor hem maak ik altijd tijd vrij. 

Ik eet gezond, bij voorkeur voedsel dat helpt ons brein gezond te houden. Gezond eten zorgt ervoor dat ik ook ’s avonds nog genoeg energie heb. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben mij steeds meer gaan focussen op de kern van wie en wat wij zijn. Ons brein stuurt ons in alles wat we doen, denken en voelen. Ik wil begrijpen hoe het brein werkt en heb me verdiept in neurowetenschappen. De kennis die ik heb opgedaan via NLP, systeemtherapie, familieopstellingen en nog een flink aantal andere technieken gebruik ik om (alleenstaande) moeders te helpen. Ik vind het geweldig om te zien hoe iemand transformeert naar de beste versie van zichzelf. Prachtig om die ontwikkeling mee te maken – hoe mooi is het dat zij dit ook aan hun kinderen kunnen meegeven?

Alles wat ik doe is gebaseerd op neurowetenschappen. Ik ben bijna klaar met de NCE-opleiding (Neuro Cause & Effects) en doe zelf ook veel onderzoek, ik hou van harde feiten. De methode die ik zelf heb ontwikkeld bevat onderdelen uit neurowetenschappen, endocrinologie, neuropsychologie en neurobiologie. Ook mijn kennis over DNA en epi-genetica zit erin. 

Ik wil meer bewustwording creëren over de werking en mogelijkheden van ons brein. Het brein is het orgaan dat alles wat we doen, denken en voelen controleert. Ook alle bewegingen die we maken, onze hormoonhuishouding en de werking van onze organen wordt geregeld vanuit het brein. Kortom, het is ons brein dat ons in leven houdt en dat ons geluk bepaalt. Het is mijn passie om deze kennis over te dragen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het administratieve deel heb ik toch wel onderschat, je moet werkelijk alles bijhouden. Ik word er niet happy van, dus die administratie besteed ik nu uit. 

Ook het belang van online zichtbaarheid heb ik onderschat. Waar ik voorheen via mijn netwerk offline van alles kon regelen, moet ik er nu voor zorgen dat ik ook op internet als persoon en als ondernemer zichtbaarder ben. Dat vind ik een leuke uitdaging.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks. Het hoeft niet altijd van een leien dakje te gaan. Er zijn zoveel lessen te leren uit alle keren dat je je hoofd stoot. Wellicht had ik eerder kunnen beginnen met het uitbesteden van zaken die ik niet leuk vind om te doen. Maar ik kijk liever naar alle dingen die ik wel goed doe, daar krijg ik veel meer energie van. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil zo veel mogelijk (alleenstaande) moeders en hun kinderen kennis laten maken met de werking van ons brein. Hen helpen zichzelf te ontwikkelen en ze laten zien wat hun eigen potentieel is. Prachtig vind ik dat. Ik wens iedereen een gebalanceerd en gelukkig leven. Dat ik daaraan mag bijdragen maakt mij erg dankbaar. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!