Gastblog Rosan Clazing-Hazenbroek

Op maat gemaakte decoratie

Capture the moment! Dat is wat je met toffe decoratie kunt bereiken. Een wow effect creëren, een gevoel en sfeer opwekken. Je event of gelegenheid de warmte geven dat het verdient en de persoonlijke touch. Het gebeurt nog te vaak dat decoratie op een feest of bijeenkomst wordt onderschat, en hoeveel impact het heeft op de aanwezigen. Want hoe vervelend is het als je veel geld uitgeeft aan een evenement en je decoratie hebt staan/hangen wat het nét niet is?

Waarom decoratie onmisbaar is op een evenement
Met decoratie, kleuren en elementen straal je iets uit. Je brengt er een gevoel mee over. Dat betekent ook dat je het verkeerde kunt uitstralen als je niet de juiste decoratie hebt gebruikt. Of erger nog; helemaal niks uitstralen. Een evenement of feest is iets wat je organiseert omdat je ergens aandacht aan wilt besteden, je hebt iets te vieren! Decoratie is daar een onmisbaar onderdeel van. Het is de jus, het sausje, het puntje op de i. En dus ook iets wat aandacht gegeven mag worden. Of je dat zelf doet of je er iemand voor inhuurt. De decoratie op je gelegenheid zorgt voor de magie en de juiste sfeer.

Originaliteit is een must 

“A room should never allow the eye to settle in one place. It should smile at you and create fantasy,” – Juan Montoya. 

Wist je dat kleuren bepaalde emoties loskrijgen bij de persoon die ernaar kijkt? En zelfs als je er alleen al bij in de buurt staat? Kleuren hebben eigen trillingen en dus een eigen uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier inzet.

En zo zit dat eigenlijk ook met decoraties. Decoratie mag opvallen, het mag de aandacht pakken en je fantasie prikkelen. Klinkt dat overdreven? Misschien! Maar dat is het niet, want denk maar eens aan een groot feest zonder versiering, zonder kleuren, in een grijze kamer. Het zorgt dat je bezoekers een andere ervaring krijgen tijdens het event dan je bedoeling was. En jij hebt er ook geen heerlijk warm gevoel aan overgehouden.

Wat creativiteit met je doet
Behalve dat iets creëren of maken stress verlaagt, is het ook een manier om je hersenen te activeren. Naast dat je lekker creatief bezig bent, leer je ook creatief te denken. Dus in oplossingen! En dat kan je in heel veel situaties helpen, tijdens werk én privé.

Het mooie is dat je ook helemaal niet echt creatief hoeft te zijn om ermee te beginnen. Vaak komt er van alles uit je als je gewoon begint. En ben je veel creatiever dan je denkt. Het is ook het perfectionisme in iemand wat creativiteit kan remmen. Dus laat dat zoveel mogelijk los en ga vanuit plezier iets maken wat helemaal van jezelf is.

Door creatief bezig te zijn en met je handen te werken ben je ook even uit je hoofd. Dit geeft weer ruimte en een meer ontspannen gevoel.

Hoe ik mijn creativiteit inzet
Ik werk samen met prachtige bedrijven waar ik decoratie op maat voor maak. Speciale gelegenheden, (bedrijfs)feestjes, events, bruiloften en galerijen. Elke opdracht is weer anders en dat maakt mijn werk ook zo fantastisch. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en werk dan ook met plezier aan de persoonlijke decoraties.

Wil je meer lezen over het maken van decoraties en creativiteit? Neem dan een kijkje op mijn website of instagram, lijkt me leuk om te connecten!

Contactpersoon: Rosan Clazing-Hazenbroek